香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

momo 練跑日誌

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜momochihuahua ctse開blog大吉呀...
啱啱開始跑,慢慢加距離啦...
繼續努力~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 momochihuahua 於 2009-9-1 12:30 發表
個人認為跑步是自己對自己的一種挑戰,而不是和別人比成績, 我只想超越自己,  成件事雖然是有點「口羅苦黎辛」, 但根據大部份人的潛意識都有點犯賤的傾向(我自己認為) + 想繼續鍛鍊自己的體能, 我會嘗試, 雖不知會否成功。

係呀,跑步確是一種自我挑戰...
你只要鍾意跑步,享受其中,就唔會覺得跑步係一件苦事或囉苦黎辛啦...
既然你己試跑過半馬距離...
11月8日的fila半馬對你來說應是一件不難之事..
ctse加油呀~~
期待妳在這裡多作分享~~

升級   0%

該用戶從未簽到

我的腳趾甲都有瘀黑的問題..
這只是一件小事...
應該係對鞋不太合適呀...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 momochihuahua 於 2009-9-12 00:07 發表
今日用了 50分 25秒 跑6.8k, 三次跑步共快了4分鐘, 跑時有秋意, 很爽 , 其實究竟7k 通常用幾多分鐘呢...自己都吾多清楚
mizuno新鞋好舒服, 買大了一個碼, 沒有新的腳趾甲發黑, 再來, 究竟繼續練速度還是加 ...

ctse是以半馬為目標, right?!
建議你慢慢加長距離先...
之後才練速度....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 momochihuahua 於 2009-9-17 10:18 發表
唉, 真的覺得「好事多磨」set好目標練跑,但練左3次後隻腳就痛, 今個星期沒跑過, 腳又好似未好得返, 激死!!!!!!!!!!
有時真係覺得人算不如天算, 已經好小心不會太激烈地練都會咁, 以前跑又吾見有事

唯有去睇下 ...

唔好俾咁大壓力自己啦...
腳痛就要休息一下,若要勉強再練下去..
會令自己傷上加傷呀...
離11月8日的賽事還有1個多月的時間...
唔好咁心急呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

momochihuahua ctse,時日在咁潮濕的天氣成功完成15K已經唔錯了..
繼續努力、繼續進步~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 momochihuahua 於 2009-11-24 00:57 發表

今日終於發覺到, 個肚腩好似收左少少....

修身成功,congratulation ~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 momo 於 2009-11-30 12:12 發表
各位靚仔靚女, 我改左網名, 之前個名太長, 衣家取消左後面的芝娃娃,大家以後叫我
momo la

p.s. 不過我呢個練跑日誌的標題就吾識改....

momo ctse,已代你修改好啦...