香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

警方已在單車徑做緊工作

升級   100%

該用戶從未簽到

昨晚由沙田跑回馬鞍山,沿途都是跑行人路,過了錦泰由海賓長廊出回單車徑,有幸比幫辦周住,苦口婆心勸我在行人跑,抄了身份証便放行.
+1 0
上一篇︰請問能不能改新貼主提?下一篇︰自動轉佐另一位用戶

升級   100%

該用戶從未簽到

當時有跑友都沒有帶身份証,亞SIR都好無奈,另有跑友彩你都傻,沒有停步.亞SIR 訢苦,因現時單車徑與跑步徑未能配套.是很難執法.但有人投訢又要做工夫.佢仲叫我向有關部門反映有冇兩全其美方法.

升級   100%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 kf1977 於 2009-9-18 23:32 發表
今晚9:00在馬鞍山海旁跑過,短短一條路有3檔差佬,俾2檔周住

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 鄭國柱 於 2009-9-19 10:42 發表
[quote]原帖由 kf1977 於 2009-9-18 23:32 發表

登錄/註冊後可看大圖

今晚9:00在馬鞍山海旁跑過,短短一條路有3檔差佬,俾2檔周住
我同大大回航時,警車已駛走左,只有一個幫辨把關,來回程都見他與同一個單車手吹緊水.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 貓仔欣 於 2009-9-19 13:10 發表

你肯定係幫辦? 佢著咩衫? 膊頭有咩? 生咩樣的呢? 可唔可以pm我呢?
連IP都要落場查違例單車客/行人/跑步者應該無咩可能
係我就真係要投訴佢, 咁鬼無聊兼得閑~
不要勞氣,我去程時我也有停步和他們談了幾句,因海濱長廊還未完全完工開放,警方都是採取勸籲方式,單車手指出當年起單車徑時,原應有行人路在旁,不知何解在某段路上變成種樹木,使行人路未能連貫,單車手個人表示,基本上,行人,跑步者靠左大家便相安無事,奈何因某些跑手一排地跑,才會出現問題.海濱長廊竣工後,單車,行人各有其路.現時彼此相讓一下吧,在此我也呼籲跑手們盡量跑回行人路.