香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

最新戰鞋入手 Tarther RS Alivio Wide

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 joelkw 於 2009-9-18 02:18 發表
    用左一年時間減50磅, 除左跑步之外, 重要飲食配合: 飲品全部走糖走甜(必須全戒糖), 早餐同午餐盡量少油清淡(可以食飽肚), 晚餐只食2個麵飽+一支清水, 跟住去跑15K(每日), 晚上9點後只會飲水唔再食野, 星期六操LSD 35 ...

勁亞,師兄.....
    可惜小弟腳不大...平常著26.5鞋...應該唔洗著Wide鞋....不過隻色好正....鐘意這隻色多過其他Tarther....(小弟未買過Tarther,日後都想玩番對)
    另外小弟又想跑多d...又唔想廋..因為近年,跑多左,少左2,3磅肌肉...
    (小弟169cm,62-64kg...希望上番65kg...)

升級   0%

開心

錦小弟真係唔知自己著Tarther / skysensor breeze 好.....
    用來平時操,著什麼? 用來全馬比賽, 著什麼?...
    因為未著過Tarther ...只有一對skysensor breeze中國,無得比較.

升級   0%

開心

原帖由 joelkw 於 2009-9-19 02:25 發表

又唔駛咁迷妄~~ 其實就好似每個人o既口味都唔同, 只有不斷咁試先知邊種o岩自己, 基本上tarther日版&中國版, skysenor日版&中國版, GT2140, Nibmus, Rider 12, Creation, LSD Wave 統統都試均.... 先得出結論係ta ...

師兄,錦你平日著Tarther 操...錦比賽又著Tarther ?
    你可以同太太講:"你想我鞋多 , 定女多?"

升級   0%

開心

原帖由 Ning 於 2009-9-20 01:07 發表
    Ching, how about sit-up can help for 四頭肌?

sit-up 操腹.

升級   0%

開心

原帖由 joelkw 於 2009-9-19 10:50 發表

我同時ready住3對tarther, 一對操spreed, 一對操長課, 一對比賽用~~

Haha~~ 我個人黎講就想兩樣都多~~

3對 tarther....正.
    遲d小弟都要玩番對.....睇下取唔取代到"美記"spacer.

升級   0%

開心

原帖由 iou 於 2009-9-22 16:10 發表
    Tarther 同 skysensor 有咩分別?

小弟都想知多d............

升級   0%

開心

原帖由 joelkw 於 2009-9-22 22:04 發表

如果要問兩對鞋結構o既分別, 我就未夠料答啦. 我以用家o既身份同有限知識答你啦.

Skysenor係flat type, tarther係G-String, 基本上如果腳板唔夠硬同強, 著flat type係會比較辛苦(本人正是, 跑耐左腳橋位會累同 ...

thx...
    錦如果for慢跑跑街....係咪skysensor好d. / 5-6mins 一公里慢跑, 又有無其他"老虎"鞋推介..要保護好d的.

升級   0%

開心

原帖由 joelkw 於 2009-9-23 23:52 發表

我覺得15k以下而唔係操speed, skysenor ok! 如要保護好d o既推介, 就要知你o既跑姿屬於邊種(外旋, 正常定係外旋不足), 同埋足弓o既高, 中定係低啦!!! 或者你上去運x國, 同店主chris傾下, 佢果度有跑步機, 可以錄 ...

如果遲d操20k以上 � 3小時慢跑。。。不過小弟都唔知自己跑姿, 只知左腳"腳跟膜炎"又來了。。近2個月又復發。

升級   0%

開心

joelkw 師兄....
    tarther 10月尾日本有新色出.......

升級   0%

開心

原帖由 joelkw 於 2009-10-31 02:44 發表

唉~~ 我買鞋冇得揀色架~~
    因為一定要wide版同29cm, 有都已經萬幸, 都唔敢揀顏色o羅~~~

................