香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

最新戰鞋入手 Tarther RS Alivio Wide

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2009-9-18 00:34 發表

MK 運x國... 因我o既size比較大(29cm), 所要打電話去訂先有~~
不過店主Chris好好人, 會肯幫我去訂貨... 29cm o既Tather真係好難搵倒現貨~~
所以我每次都一次過訂2對~~

佢話其實tarther有30cm, 不過d行家通常 ...

ching 你都比我好, 我之前都去左運x國睇
不過我要著30號, 個老板又係話無人入30cm 既薄底鞋  
其實如果係wide 版既mizuno我著緊29cm
不過好似29.5cm 會舒服少少...
唉... 依家我得一對adizero 係輕少少...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2009-9-18 01:43 發表

唔好氣餒~~ 我(高180cm)由183磅跑到依家keep住132磅~~ 只要肯堅持...咩到可以做架!

我183cm keep住依幾年都係146 - 152 磅
依排操多左, 游多左水同做gym 就重左少少
keep 住150 - 152磅
我應該都會keep 住依個磅數
(因為我d同事&朋友個個都話我瘦)
其實我係返工著恤衫先睇落瘦d  
平時著t-shirt都okay...

買唔到鞋真係好煩....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2009-9-18 10:34 發表

運x國果店主Chris ok好人架~~ 你同佢吹下跑步經, 佢覺得你真係鍾意跑步同埋有誠意買野唔係混吉, 佢會幫你諗辦法解決果問題架~ 例如佢都冇要我落訂, 都會幫我搵29cm tarther~~ 貨到先打電話俾我... (等左大約2 we ...

我上次問佢有無30cm 既薄底佢都話俾我聽無
之後仲同我吹水吹左成15 - 20 分鐘 (因為同其他人)
佢話12月可能會返一對30cm 既tarther
咁我話到時再上去睇下...
如果係wide 版我諗29cm or 29.5cm 我都可能okay...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2009-9-18 19:54 發表

我覺得可能你果陣時訂o既目標唔夠長遠, 所以放棄左. 我跑完全馬之後, 目標係超馬, 跟住玩Junior三鐵, 然後ultra三鐵...... 所以冇可能唔諗盡辦法去keep住個體能.

skysensor breeze中國同日版我試過哂, 我覺得 ...

師兄你做深樽做幾重ga... 可以做到100下咁多....

我之前個膝頭都成個傷同埋有IT band
聽左物理治療師話去做weight training 練腳之後到依家都無大傷
最多都係跑完有少少痛 (但係休一日兩日就無事)
不過我係做leg press

升級   0%

該用戶從未簽到

Thanks for your comprehensive information!!