香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2009.10.17 新亞書院第六十周年院慶健步跑

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 慢子 Wilson 於 2009-9-23 08:36 發表
正呀!" />" />

只收10蚊又送 T-shirt 又送 cert." />" />

短短地 4k 啱晒我!" />" />

公開組頭十名又有 prize 攞!" />" />

人工智能,    

我跑過兩年,都係校友組跑包尾,但係一樣有獎,因為參加既校友唔夠十個人
公開組呢,其實都跑得幾快架,因為所有學生同非教職員都係公開組,
當中包括體育系的學生........

路線呢,簡單黎講,係由山頂[新亞圓型廣場]衝落山[U-GYM],
大部分都係落斜既.......
同埋聽講應該唔夠四公里既.

去年成績:
男子公開組冠軍 : 12:11
男子公開組第十名 : 14:11

女子公開組冠軍 : 15:33
女子公開組第十名 : 20:34

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 慢子 Wilson 於 2009-9-24 09:12 發表

迪迪仔,今年報不報呀?" />" />  

應該會報的,咁到時見啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-9-27 17:35 發表
廸廸仔,我都有興趣參加喎,不過好似短咗 d,可唔可以加碼呢?如果由科學園跑上去來回有幾多 k 阿?同埋唔知會唔會好甘?是關係跑上斜阿。仲有行李寄存既問可以點辦呢?

就我記得,比賽路線係由大學山頂衝落山既運動場,大概有4K.
所以,唔會太辛苦的 - 至於會唔會好傷對腳呢,就真係要自已諗諗了.

比賽當日係要自己搭左車或者行上去山頂先,之後會係山上派號碼布同埋寄存行李.
跑完之後係運動場取回行李及紀念品.

科學園跑上去有幾多K我就唔肯定了.只知由馬鞍山跑上去就大概有8K.
我估我當日跑完都會運動場沖身,然後在大學食野,應該唔會加碼了.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-10-10 12:32 發表
張支票仲未過數,係咪無得玩呢?

根據過往經驗,張支票......幾個月後就會過數了.
你如果擔心佢地收唔到你張表的話,
下星期辦公時間打電話去新亞書院體育部搵梁小姐問問啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 慢子 Wilson 於 2009-10-15 12:11 發表
請問是否由大學火車站乘校巴上新亞呀,要多少時間呢?  

係由大學火車站,行入中大,坐校巴上新亞,大概5-10分鐘左右啦[視乎多唔多人上落車]

另外,要留意一下,有2條校巴路線:

[1] 總站係新亞書院 - 咁當然係總站落車啦.
[2] 總站係逸夫書院 - 咁你上車時要睇清楚,會唔會經新亞書院了.
      - 我記得有部分班次係唔經新亞書院直往逸夫書院的,
      - 就算經新亞書院,都請你記得到左新亞中途站時要落車,如果唔係,就會返左去逸夫書院總站,到時就

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vannis11 於 2009-10-17 15:29 發表
我今日都見到幾個穿長跑網網衫的ching ctse 呀...

其實今日d學生好多平時都唔係跑開ga...不過如果參加今日個跑步會有得加宿分,所以咪有咁多學生去跑law...

你係唔係講緊好多年前讀緊書既我,
果時既我咪就係平時唔跑步但係因為報宿舍有得加分而去跑既學生仔囉.
以前歡樂跑唔係公開畀公眾既活動,只要係校園跑兩個圈,唔使落山就可以收貨了.
當然就無紀念品送啦.

估唔到畢左業反而自己主動返去跑......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-10-17 15:05 發表
跑完返黎喇
雖然短短地但係都幾好玩喎,4k 時間 21:38,女子組總名次竟然係 12 喎,以前未試過咁前架,可能今次既係學生多,平時掛住讀書,無乜做運動既原故,有 d 人跑咗 5 分鐘倒已經要行喇。
  仲有恭喜今 ...

其實我跑得好鬼慢,
男子全場五十幾名,
只不過無乜校友會一早入去跑,先可以"係校友就分個獎畀你地"遮.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vannis11 於 2009-10-17 16:36 發表

咁係因為你已經愛上左跑步^^

btw公開組頭幾名跑得好鬼快...我初初嘗試跟第一名0個個跑ga..去到shawn就已經跟唔到>

今年既情況就唔清楚,但係過去幾年公開組頭幾名都係讀緊體育系既學生,
如果我要跟住佢地跑......結果係

你可以跟到去逸夫書院,其實已經好勁了.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mc_lokfai 於 2009-10-24 22:34 發表
咁多位C HING AR~~知唔知邊度有得睇賽事o既成績同相片ar=]?~

http://www3.cuhk.edu.hk/naex/nalife/issue/11-2009/04-05.pdf