香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(終極吹水加碳特訓) 27/2/2010 星期六

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟當天要番學 , 下次再跑過

升級   0%

該用戶從未簽到

將軍澳 2010 SCM ::: 全馬隊:
1. JC
2. 比比
3. 火仔
4. Wing
5. 哈利 (臂袋已到手)
6. Terence
7. rockiec
8. -R-
9. 狗哥
10. 猿球

11. chairman (想,不過未報)

將軍澳 2010 SCM ::: 半馬隊:
1. 山比 (失禮失禮)
2. paulsiu
3. jogging_cat (挑戰組)
4. 駿3
5. Uncle (no sure if I got recover on time.....)

將軍澳 2010 SCM ::: 10K隊
1. Auntie (she does not want to run 1/2)
2.
3.

升級   0%

該用戶從未簽到

我未寄報名表je ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

林巴雲 ~~!
大家早晨丫 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

同你諗法差唔多 ~~

12月  石崗30K [如果攪得成的話]
2月    SCM FM [人生第一個全馬]

升級   0%

該用戶從未簽到

早晨一號

升級   0%

該用戶從未簽到

早晨一號
大家早晨丫 通頂第三日 ...

升級   0%

該用戶從未簽到

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(二)

日期: 31/10/2009 ( 六 )
集合時間: 7:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: 將軍澳運動場跑道側
注意: 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友

詳情及路線圖請參考 page 1 post#1

路程: 約 18.7k
預計完成時間:2小時內

難度(5*為最高):** 沿途有上落斜

早餐特訓地點: 將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

報名:  先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓)

31/10/2009報名:

1. JC
2. Terence
3. gary
4. 活
5. finewong(星期日有比賽, 今次只跑大草原)
6.猿球
7.paulsiu
8. wty16
9. kan0902
10. chairman (唔夠訓,應該會慢跑)

升級   0%

該用戶從未簽到

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(三) 7/11/2009
注意: 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友
約跑詳情請參照 page 1 post #1
日期: 7 / 11 / 2009 ( 六 )
集合時間:7:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: 寶翠公園 (更衣室外)
路線 : 寶翠公園 -> 翠林 -> 康盛 -> 馬油塘 ->寶達 -> 廣田 -> 澳景路 -> 調景嶺 -> 彩明 -> 尚德 -> 寶翠 ->
寶林 -> 坑口 -> 將軍澳運動場 -> 調景嶺 -> 彩明 -> 尚德 -> 寶翠
( 請參考post#1 路線圖 )
於 6.5k 藍田體育館, 12k 寶翠公園 及 16k 將軍澳運動場, 有食水補充 (如有需要請自行帶水)
路程: 約 20.4K
預計完成時間:2小時15分鐘內
難度(5*為最高):*** (沿途有部份上落斜)
早餐特訓地點: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改
7/11/2009 報名:
1. 活活
2. Terence (今次一定要帶水跑,冇山水飲)
3. 猿球
4. chairman (希望...跑得晒)
5.
留力118飛機組:
1. 迪士大佬
2. JC <=== 星期六要開工, 要放飛機, 仲可能半夜後先收工, 分分鐘118去鹿頸夢遊
3. finewong
4. rockiec 唔係留力, 而係要養傷
5. -R- (睇黎我係去晨運)

升級   0%

該用戶從未簽到

有無興趣參加27.12.2009既石崗30K當練一課長課......

[報名表未出,不過聽說路線跟去年一樣]

有可能會跑石崗30K的名單:

1. 迪迪仔 ???? (你係唔係諗住報 ? 我留個第一俾你丫 )
2. chairman ( 如果唔參加呢個,下個比賽就會係渣打全馬 - 如果報名成功的話 XD )

迪迪仔,你報左渣打全馬丫 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 403# 的帖子

rockie,成績其次,最緊要大家冇傷冇痛番黎同埋大家今日玩得開開心心 ~~~
另外,講真o個句,真係多謝琴日係咁說服我今日黎睇比賽既各位,因為今日好開心

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-11-8 19:09 發表
[TO 車主席: 我報左渣打....半馬囉,近期放工都比較夜,今年真係唔夠時間練,11月到現只係跑左2日,就係上星期日既RECOVERY RUN 5K同埋今日既FILA 半馬,下次再有時間跑,分分鐘就係UNICEF HM了,咁既形勢,點上全馬啊......]

明白的!另外經過今日大PB之後,迪迪仔對之後的半馬賽事應該會增加到信心的 ~~~ 當然唔好俾自己大壓力啦 ~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 狗哥 於 2009-11-8 19:12 發表

我都要多謝說服你今日黎睇比賽既各位,唔係我都唔知點死,謝謝阿銘" />" />hkjhk
今日雖敗猶榮啦(除左我自己...),在場高手雲集~ 同意阿銘所講,最緊要跑完大家享受同無傷無痛" />" />

今日賽道難度高,其實你已經跑得好好 ~~
另外狗哥你下個目標是什麼呢 ~?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-11-8 19:14 發表

係呀, 真係多謝晒咁多位ching/ctse, 包接送, 包影相, 包打氣........ 唔該晒呀  " />" />

其實TKO隊都跑得好好啦 ~ 你地係我既奮鬥目標黎架  " />" />hjghk

me too! 我會當你地係我奮鬥目標 ~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 狗哥 於 2009-11-8 19:27 發表

謝謝暫時見標已鎖定,就係要向根根覆灼,咬住佢唔放hgjD115" />" />hj亦成為練習既動力

嘻嘻,食早餐時你同佢講過類似的話,佢睇落個樣好驚 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runner_256 於 2009-11-12 20:13 發表
大家好,hgj088" />" />hj

我千辛萬苦 .......終於都報左十公里(第三組)hgjD115" />" />hj

下年真係要早D報先得......

嘻嘻,我又同大家報告下先,我係報唔到渣打全馬既。
原本一開始我都以為我會sad的,
不過呢幾日因為一d事,而改變了自己很多的想法。
其實出年跑不到全馬真係not a big deal,
出年跑不到就後年吧,後年跑不到還有大後年的,
總之人還在世就還有機會。
人 ... 最緊要還是快快樂樂的活下去。

至於我今年的目標,決定了:征服石崗30K ~~!
哈哈,所以我還是會繼續跟大家一齊練習的 ~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(四) 14/11/2009

注意:  1. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
         2. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
         3. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期: 14 / 11 / 2009 ( 六 )
集合時間:7:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: 寶翠公園(更衣室外)

路線 : TKO大圈 x 2 再加 大草原
於寶翠公園有食水補充 (另有需要者請自備)
路程: 約 24.5K

路線及詳情請參考 page 1, post#1 及 post#2

預計完成時間:2小時45分鐘內
難度(5*為最高):**1/2 (沿途有部份上落斜)

早餐特訓地點: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改
報名方法: 請先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓
歡迎任何區域的跑友一齊參予, 實行以跑會友!

14/11長課報名:
1. 活   ( 提議加長到23-24k , 不跑太多斜 ,改為tko大圈x2 + 草原 ,吾知有幾多k)
2. Ah Li   (我有山行都唔去來跑)
3. michaelyw   (當日應要坐頭班火車入來)
4. JC   (唔使奇怪點解我報名, 其實唸左幾日, 如果為左星期日10K, 而損失一次同大家跑長課既機會, 有D可惜. 倒不如一齊跑長課,
           星期日 Nike 10k 當 recovery hea跑........ 哩個唸法係咪好奇怪呢 ~~~~~~~~~~~~~ 決定跑長課 )
5. jinliaonang
6. 猿球
7. 猿球兄弟
8. 昌 (好耐無消遙過,如果識醒)
9. Terence  (可能走一圈,有力就走兩圈)
10. finewong  (唔走咁長, 第二圈自己short cut, 18k夠數啦)
11. kan0902 (終於上倒網啦)
12. wty16 (醒到就來, 未到勿等)
13. chairman (跑得幾多k得幾多)

未能出席:
1. JC (15/11有比賽, 照跑)
2. rockiec (繼續養傷, 請假一星期) <== 好好休息喇, 長跑長友 ^^
3. -R- (未回港, 大家努力~)

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝大家的支持和關心,小弟當然會繼續同大家一齊跑啦 ~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 michaelyw 於 2009-11-14 13:46 發表
很高興今日同到大家一齊跑,俾我自己跑都好難跑到24K。
大草原好正,不容易在香港找到類似的半越野路徑,實在大開眼界。
JC聽日比賽都照來跑廿幾K,活活病都照來,猿球仲係上山時幫婆婆推車,更有人跑左8點幾K先來 ...

咁就話說跑到去21-22K咁上下,自己就已經跑到就黎死咁濟,仲要係上緊醫院後山的斜 ......!
嘩!真係突然被眼前的景象嚇親!
離遠竟然見到猿球同埋michael幫緊個婆婆推手推車上山 ~~~~
幫人之餘又做到負重訓練,小弟十分之佩服!

升級   0%

該用戶從未簽到

大家留意

5/12/2009 將會是將軍澳區第50次星期六約跑

大家可以推左其他節目先