香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(終極吹水加碳特訓) 27/2/2010 星期六

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

各位努力~ 長課加油~ 達致身體健康時時間亦突飛猛進
我同長課無緣支持唔到唯有都努力自修

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 finewong 於 2009-10-25 11:10 發表
大家好~

尋晚走鹿頸,
唔夠耐力, 跑到死死下, 但係又幾滿足
好在今日星期日, 有得抖下

乘義~ 今日仲訓到入黑先識起身

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-10-25 15:13 發表
尋日回程係醫院路口, 有一級"差"錯腳,
今朝右腳踭有D痛.......... 敝~

下次要小心d啦~ 團長好好冷/熱敷護理下對腳仔~ 長課操練仲要靠團長帶領架~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-10-25 20:38 發表
各位, 尋日神秘出現, 又用利器挾持及禁固咗大家, 唔好意思就真

街坊~ 幾時帶d利器禁固下我

升級   0%

該用戶從未簽到

找神咁多位~ 天氣好似轉涷左少少~ 操練次餘要小心唔好中招

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-10-26 20:28 發表
呢個星期狀態麻麻...

星期一: slow 10K (49:xx)
星期二: 6x1200 (平均 5:05)
星期三: slow 12K (58:xx)
星期四: steady 12.5K (59:xx)
星期五: 休息
星期六: hill climb 12x1 min (好耐未試過, 好似整親膝頭 ...

rockiec兄要保重身體呀,操練/態係重要,但絕對比唔上無傷無痛既身體~
整親膝頭今日既interval都係唔好練,休息下,好返將其中一日既屎撈溫練返interval都得~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 finewong 於 2009-10-27 00:32 發表

原來你同我都走堂
不過就算我今日去到 都食唔哂全餐, d肌肉仲會更加痛

唔怪得我琴晚唔見你2個
同成哥塊面咁鬼黑 (不過佢塊面不嬲都黑黑地)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-10-27 21:28 發表
今日原本諗住 interval... 但係跑下跑下, 膝頭仍然有啲痛,
試下跑快啲, 好似無咁痛...

但係去到運動場, 發覺又痛番, 都係 slow 10K 算數,
跑咗2K, 好似唔對路, 驚傷上加傷, 都係4K算數, 加埋 ...

rockiec兄~ 比賽呢d隨時都有,唔好夾硬操,膝頭緊要呀~ 完全休息返一兩日或頂多recovery jog下好啦

升級   0%

該用戶從未簽到

Goo...Goo...Goo..Good Morning Everybody~   睇四仔先

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-10-29 11:47 發表
ec話我應該係落腳時, "叉"錯腳, 鋤傷左跟膜, 叫我食幾日消炎藥, 唔准跑住, 行少D, 企少D .............. 唉~
8/11要跑fila, 唯有乖乖地聽話啦, 星期六唔跑得喇  ;cry

團長你一定係掛住望靚女(團長大大)先叉錯腳啦...............

真係好好抖下幾日,等消左炎就可以多返d郁動補返數

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-11-5 21:29 發表
足足休息咗一個星期無跑, 呢個星期淨係游水、踩單車...
今日見好番啲, 依家上落樓梯都無痛, 試下 slow 8K

時間: 40:xx, 比上星期快咗1分鐘咁多!
但真係一啲都快唔到, 而且為咗遷 ...

太好啦,rockiec兄對腳仔慢慢康復中~ 唔好咁心急住,好好休養後就一定咩樹都矛架。
同身子重要呀~ 118個比賽,千奇千奇唔好夾硬黎...
寧願好好享受兼舒舒服服咁完成,你之後仲有廈馬渣馬等緊你架

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-11-6 07:50 發表

謝謝關心, 我會錫住對腳, 否則唔會休息一個星期...

9兄唔知狀態點呢, 為咗唔好累街坊, 一星期前已叫 finewong 搵根兄同我對調, 但賽會果邊一直無回音...

睇下當天可唔可以試下換人...

我既狀態長期都保持係"狗流"
同意JC團長所講,大家一team既,邊有話累唔累街坊。(你地當初叫我一齊玩都未怕我累街坊啦)
當比賽係一個"扒地"高興下享受下玩下...無咁大壓力下,人輕鬆左對腳又靚左跑得又有型左又快左

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-11-6 12:20 發表

ROCKIEC 哥~~何解要對調呢 ???
大家至在一齊参與 . 一齊開心.  點解會有累街坊依個念頭 .
甘樣想法 是不符合 我地 最初出TKO 個名的理念喇. 根本無想個要咩成績 . 只是我地大家當一家人一齊開心去參與.

十二分認同 活活媽媽 所講既

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kan0902 於 2009-11-7 00:25 發表
[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(三) 7/11/2009

注意: 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友
約跑詳情請參照 page 1 post #1

日期: 7 / 11 / 2009 ( 六 )
集合時間:7:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)
集 ...

有無飲下涼茶呀? 我等緊118快你1秒架,根根你要有百分百狀態,好好休息下

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-11-6 14:20 發表

火仔 ~~~依個衰仔未比家用呀

衰仔今日係苦山小小地放低左6k,得閒就去拎黎駛啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kan0902 於 2009-11-7 00:48 發表

我嘗試過好多
睇完西醫 食晒d藥 喉嚨仲痛痛地未好返
跟住 食 呢個 京都念慈奄糖 得果定 使立消 八仙果
我呢幾日都係食粥(好似星期一到星期4都係)(因為基本上飲水都痛ge關係)
係今日先食返正餐
狗哥 ...

喉嚨發炎? 食完第一次睇醫生d藥有無效(好返d)先? 有既做咩唔去執多佢一劑...
聽你講都痛得幾利害...if上手係庸e就轉個e生睇吧 同要飲多d水~

同你邊個贏輸都好,1秒好啦,易記d易報仇d

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-11-8 19:02 發表
rockie,成績其次,最緊要大家冇傷冇痛番黎同埋大家今日玩得開開心心 ~~~ " />" /> " />" />
另外,講真o個句,真係多謝琴日係咁說服我今日黎睇比賽既各位,因為今日好開心 " />" />

我都要多謝說服你今日黎睇比賽既各位,唔係我都唔知點死,謝謝阿銘
今日雖敗猶榮啦(除左我自己...),在場高手雲集~ 同意阿銘所講,最緊要跑完大家享受同無傷無痛

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-11-8 19:22 發表

今日賽道難度高,其實你已經跑得好好 ~~
另外狗哥你下個目標是什麼呢 ~?

謝謝暫時見標已鎖定,就係要向根根覆灼,咬住佢唔放亦成為練習既動力

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jinliaonang 於 2009-11-11 16:40 發表
我是中國人,普通話我講的不錯,這同參加長跑沒沖突呀!

jinliaonang師兄你好~ 歡迎歡迎~

我的 煲東瓜 不太成,有機會同你約跑時要學習學習