香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(終極吹水加碳特訓) 27/2/2010 星期六

關閉 [複製鏈接]

升級   90%

該用戶從未簽到

各位早晨呀!
我想問... 其實將軍澳邊度近近地可以俾我練跑斜路 ? (有無比較易跑既斜路?)
我要克服一跑斜路即死既現象

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-10-22 10:37 發表

如果考慮由寶翠公園, 跑上翠林果段斜路, 又或者坑囗哩邊跑影業路(會比較静).

小弟愚見, 初練斜路最緊要唔好心急, 由慢jog上開始, 揾到最啱自己既步速, 慢慢keep住跑, 千其唔好硬衝一下停一 ...

yes sir!
唔該jc! 我會試翠林果條路啦 ^^ 
因為之前一上斜就心跳加速到要停低, 要練跑斜路至得! 影業路係咪即係醫院後面果條? 

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-10-22 18:39 發表

EC 加油呀!

睇見你咁勤力, 我會努力加油啦!

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-11-16 12:03 發表
昨日係天水圍見到好多tko 朋友呀,雖然睇住jc (同行又有兩位ching)/ sam /哈利 / ee 同駿3界到我成身花晒,但真係,好開心見到大家呀~~~

報報成績先
我隻錶的時間係58'24" 比3月城門河時快了約5分鐘hghface17gyh ...

真好... 我見唔到大家, 我又遲到, 又跑得慢嗚....
恭喜山比快左5分鐘! 勁呀!

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-11-16 12:12 發表

emma, 你尋日係咪箸黑色衫?
我好似見到你  ^^

係呀, 黑衫黑褲
可惜我見唔到你 因為我實在太慢啦, 一路包尾, 今次都唔敢望過去大伙兒果邊, 怕望望下我好快氣餒.
聽到跑友叫我加油, 俾著之前我會好開心跟住無氣, 今次我冷靜左, 無因為週圍影響到而影響左節奏, 最終跑得完我已經好安慰
仲有, 因為跑得慢, 所以見到葉伯, 見佢腳步浮浮, 不過都堅持, 自己後生遙遙都真係唔應該咁懶, 繼續跑繼續跑...跑到老....努力!