香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(終極吹水加碳特訓) 27/2/2010 星期六

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

• 簽到天數: 78 天

仍在養傷中,打算11月中復操,希望趕得切。

升級   100%

回復 140# 的帖子

Jc, 保重呀,唔係TKO又多一件十字軍啦。
    我尋晚和auntie圍運動場jog了3個圈,膝頭畧有進展。

升級   100%

原帖由 jc8866 於 2009-10-29 11:47 發表
    ec話我應該係落腳時, "叉"錯腳, 鋤傷左跟膜, 叫我食幾日消炎藥, 唔准跑住, 行少D, 企少D .............. 唉~
    8/11要跑fila, 唯有乖乖地聽話啦, 星期六唔跑得喇  ;cry

將軍澳十字軍,同病相憐,沒得跑,脚痕。我下星期二去旅行,希望十三號返黎可以跑返。

升級   100%

原帖由 快活人 於 2009-10-29 12:15 發表
    angkso ~~~你依架好d 未呀 " />" />

停跑,停踢波左兩個星期,慢jogging 6K左右,第日又痛痛地。而家食緊葡萄銨和開始再睇中醫。

升級   100%

原帖由 囧山比 於 2009-10-29 15:04 發表
    JC, uncle 同256 你地要好好保重,快d 好返呀~~~

山比,下次見面帶會員証給你。

升級   100%

各位,

好耐沒見,剛放完假返工。auntie和我齊齊病咗(感冒)。佢嚴重D,在飛機要嘔。
    我照現時膝頭復原進度,未必可以跑到渣打半馬。到時可能改做啦啦隊。

升級   100%

原帖由 快活人 於 2009-11-17 14:23 發表

你同 auntie 要多多保重ar ~~~~
    auntie 依架情況好d未ar ~~~天氣凍著多件衫

auntie 係飛機到嘔到七彩。原本話返到香港要飲茶,打邊爐,結果係要瞓床。而家兩個都要帶mask返工,好彩無發燒。見到你哋星期日跑得咁開心,有D jealous添。

升級   100%

宜家無得跑,又無得踢波,好惨。

升級   100%

原帖由 狗哥 於 2009-11-17 16:55 發表

要保重身體 uncle & auntie~
    無得跑&踢...唯有睇多d人跑&睇多d波止下痕hgjD115" />" />hj

咁仲惨呀狗哥。

升級   100%

原帖由 JC 於 2009-12-3 12:58 發表

多謝關心啊, 我好返好多喇,
    仲有3日抗生素要食, 所以繼續乖乖地, 休息多D,
    下星期應該可以覆操, 上R校長既堂喇

Hello JC,
    你點呀

升級   100%

原帖由 angkso 於 2009-12-3 16:12 發表
    Hello JC,
    你點呀
    我只係中左D强勁感冒菌, 已經好返好多喇, 多謝關心 ^^

你既腳傷好返未啊?

重有記住 16/12 係 TKO 一週年約跑, 就算唔跑都黎特訓喔
    原帖由 快活人 於 2009-12-3 17:42 發表

UNCLE ~~1216 係 慶祝TKO 約跑一年 . 你地來不來 呀 ??/

1216可能要返學,不過會儘量黎。
    脚仲有痛,明早都可能到,不過我休息了2個月,未必跑到21K同跟唔上大家的速度。

升級   100%

原帖由 JC 於 2010-2-22 11:23 發表
    剛睇完醫生, 話有可能因為長時間及太用力咳嗽, 會令到腰椎間盤移位, 宜家放三日假同埋要keep住做物理治療,  星期四再睇進度.

JC,比D信心,會為你祈禱。我都係傷兵組成員。

升級   100%

(以下內容係咪可以出街架?)
    好似呢度都有幾位基督徒woo,不如喺度為渣馬收集下大家有咩需要,尤其有傷病嘅ching ctse,祈個靚禱!不論基督徒與否都可以留言!為大家打打氣!
    “我靠著那加給我力量的、凡事都能作。” (腓4:13)
    1. Vincent (呢個幾月有一節脊骨成日痛,希望跑果陣唔好痛啦!大家都有氣有力完成,尤其有傷病嘅ching ctse!)
    2. 駿3(大家無傷無痛回家鄉,照顧當天天氣, 因有成6萬人, 一亂都幾大件事)
    3. jogging_cat (所有參賽既師兄師姐都能順利完成,享受比賽過情,仲有唔好受傷,長跑長有)
    4. 昌(大家點樣去尖咀,就點樣離開維園)
    5. uncle & auntie (uncle: 我仲係傷膝中年,平常心去跑,享受比賽
    啦)
    6.
    7.
    8.
    9.

升級   100%

Good Morning.....

升級   100%

Dear all,

Wishing every one have a great and enjoyable race tomorrow.

升級   100%

JC,

Add Oil

升級   100%

原帖由 JC 於 2010-3-1 09:35 發表

做每件事都有佢背後既目標, 我旣完成時間唔係好好,
    我只係向住我旣目標, 跑到底.
    諾珩係终點等我衝線,
    見到我既第一句說話係: "Daddy你條腰唔痛咩? 點解你跑得晒既?"
    我同佢講:"因為你支 ...

JC,
    我直頭感動到喊咗出黎呀。
    恭喜各位做得好成績。
    我就比較差嗱。雙膝痛唔敢跑得快,4K開始右膝痛,6K就左右一齊痛。
    跑到17K開始左右大腿開始想抽根,邊行邊跑捱到崇光開始小腿抽,
    到入維園時右小腿抽到差唔多行唔到,最後拐住捱到終點2小時20分。充份體會到有氣無力走的情境。

升級   100%

原帖由 山比 於 2010-3-1 14:23 發表
    Uncle, Auntie 十公里成績如何呀?

She finished around 1 hr 10 min, very difficult weather for her.

升級   100%

原帖由 jogging_cat 於 2010-3-1 14:36 發表
    uncle 祝你快d 好番再一齊跑

多謝joggingcat,我在西走廊有同你打拜呼,不過你聽唔到。其實我今年的準備的確很差,11月起差不多每星期只跑到24K。1月24日跑完清水灣鄉村俱樂部(因為有朋友在突破做)又再傷過。
    有考慮過退出渣打,但最後覺得就算跑唔到,行都行到。
    總之,恭喜大家,多勞多得,辛苦了一年,終於有成果。