香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(終極吹水加碳特訓) 27/2/2010 星期六

關閉 [複製鏈接]

升級   78.4%

該用戶從未簽到

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 於 2009-11-9 13:33 發表

時間同成績邊到重要,怕就怕沉唔住氣,又無乜比賽經驗。一上場就爆,到時就真係閉。

你唔嫌我哋跑得慢,可以同我哋一齊跑,包保你唔會跑爆。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-11-10 12:14 發表
check過巴士線:
796X頭班車開5:25,
約6:05紅磡搭西鐵,
6:45左右轉輕鐵,
7:15前應該去到......
" />" />

呢個都OK woo!

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-11-12 22:31 發表

嘻嘻,我又同大家報告下先,我係報唔到渣打全馬既。
原本一開始我都以為我會sad的,
不過呢幾日因為一d事,而改變了自己很多的想法。
其實出年跑不到全馬真係not a big deal,
出年跑不到就後年吧,後年跑不 ...

車仔,加油!
我都認同你既睇法。比賽年年有,今年不參加,下次可以再玩過。
最重要係自己如何準備同訓練,呢啲係任何比賽都需要既。
你記得我上年都冇去到,跑少一年好過以後都冇得跑。
你今次有更多時間準備,下一年一定會跑得更好!

升級   78.4%

該用戶從未簽到

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(四) 14/11/2009

注意: 1. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
2. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
3. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期: 14 / 11 / 2009 ( 六 )
集合時間:7:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點:
寶翠公園(更衣室外)
*** 已報名跑友請於13/11中午後覆閱POST#1 公佈 ***
路線 : TKO大圈 x 2 再加 大草原
於寶翠公園有食水補充 (另有需要者請自備)
路程: 約 24.5K

路線及詳情請參考 page 1, post#1 及 post#2

預計完成時間:2小時45分鐘內
難度(5*為最高):**1/2 (沿途有部份上落斜)
早餐特訓地點: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改
報名方法: 請先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓
歡迎任何區域的跑友一齊參予, 實行以跑會友!

14/11長課報名:
1. 活 ( 提議加長到23-24k , 不跑太多斜 ,改為tko大圈x2 + 草原 ,吾知有幾多k)
2. Ah Li (我有山行都唔去來跑)
3. michaelyw (當日應要坐頭班火車入來)
4. JC (唔使奇怪點解我報名, 其實唸左幾日, 如果為左星期日10K, 而損失一次同大家跑長課既機會, 有D可惜. 倒不如一齊跑長課, 星期日 Nike 10k 當 recovery hea跑........
哩個唸法係咪好奇怪呢 ~~~~~~~~~~~~~ 考慮中 )
5. jinliaonang <== 請confirm, 因已改集合地點
6. 猿球
7.昌(好耐無消遙過,如果識醒)
8. Terence (可能走一圈,有力就走兩圈)

未能出席:
1. JC (15/11有比賽, 考慮中)
2. rockiec (繼續養傷, 請假一星期) <== 好好休息喇, 長跑長友 ^^

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 於 2009-11-14 09:34 發表
感動!!" />" /> 有生以來, 第一次完成到 20k.....鳴~~" />" />

都話你可以跑到半馬以上啦。
你跑得好快,真係追到氣咳!

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-11-14 07:25 發表
大家應該起左步跑緊了,努力啊.

係呀,跑完喇,今早天氣好好呀,冇太陽,有啲風,涼爽,真係好適合跑步。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

阿Li ching同活活都休息下啦,最近天氣變得好快,大家都要保重身體阿!

升級   78.4%

該用戶從未簽到

多謝大家先!
重要多謝R校長,JC同活活既大長金特訓,
我相信TKO人可以係上斜時追翻唔少時間。
其實今日自己跑得唔係好好,
起跑位後又冇立刻發力,以為係度練習。
過咗兩K之後先發力追。翻嚟都PB咗差不多3分鐘。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

早晨各位
恭喜CAT ctse,Sam 同 Harry 成功PB
其實JC都算PB咗啦,跑完成28K都有唔錯既成績,下次跑渣打一定冇問題。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-11-16 12:03 發表
昨日係天水圍見到好多tko 朋友呀,雖然睇住jc (同行又有兩位ching)/ sam /哈利 / ee 同駿3界到我成身花晒,但真係,好開心見到大家呀~~~

報報成績先
我隻錶的時間係58'24" 比3月城門河時快了約5分鐘hghface17gyh ...

山比加油呀,你跑得好好呀。嚟緊UNICEF keep住呢個速度去跑就得啦。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-11-16 12:21 發表
各位隊友,
今個星期六, 如果不入大草原及醫院後山,
只跑大圈三轉, 主要練路程長度, 約28K,
大家有冇意見, 請早提出, 今晚出 post 喇  ^^

一齊跑,平路ok woo!

升級   78.4%

該用戶從未簽到

美記半馬有得online報喇,有興趣既要快啦,通常一到晏晝就滿。

http://www.hkaaa.com/hkaaa/event ... 010_information.htm

升級   78.4%

該用戶從未簽到

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(五) 21/11/2009

注意: 1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料
         2. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
         3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
         4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期:      21 / 11 / 2009 ( 六 )
集合時間: 7:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點:  TKO運動場外停車場

(沒有沖身及儲物設施, 參加者如有沖身及儲物需要, 請提出)
                *** 因有可能變更集合地點, 已報名跑友請於20/11中午後覆閱POST#1 公佈 ***

路線 : 將軍澳大圈 x 3
        寶翠公園有食水補充 (另有需要者請自備)
路程: 約  27K

預計完成時間:   3小時內
難度(5*為最高):** (沿途95%平路)

早餐特訓地點: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

報名方法:  請先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓
歡迎任何區域的跑友一齊參予, 實行以跑會友!

21/11報名名單:
1. JC (星期六可能要OT, 不過都報名先, 就到時間一定黎 " />" /> )
2. 昌(跑埋最後一次)
3. 活 ( 當日不特訓,要趕入西貢開會)
4. Peter (以跑會友)
5. 大力 (好凍 .... 希望個水喉鼻到時會收制)(家有惡妻/犬各一,不能特訓了 ..... )
6. Terence (天氣凍咗,大家記住早少少食啲嘢先跑呀)

7.
8.
.............

升級   78.4%

該用戶從未簽到

明天寶翠見!

升級   78.4%

該用戶從未簽到

跑完翻嚟,時間係2小時44分。
今朝天氣清涼,就算著咗風褸都感覺有啲凍。
翻嚟拉根,白白之後都成11點,
由早餐變成午餐,但係正好適合我哋成班餓鬼喇。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

早晨呀每位,今日真係暖咗啲。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

我要下次先可以跟翻跑呀。
大家明天加油比心機喇!

升級   78.4%

該用戶從未簽到

每一個都加油呀,JC努力呀, 昌兄努力放火啦!

升級   78.4%

該用戶從未簽到

星期日都唔會有影響,只希望佢快啲開翻個運動場比我哋啦!