香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(終極吹水加碳特訓) 27/2/2010 星期六

關閉 [複製鏈接]

升級   78.3%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-11-25 09:33 發表

慶祝逍遙團成立1周年暨冬至晚會

日期: 暫定12月16日 (星期三)
集合時間: 晚上7:00pm
集合地點: 有待JC團長/R校長/活活副校/車仔領隊確定
起跑時間: 晚上7:15pm

路線:有待JC團長/R校長/活活副校/車仔領 ...

今晚應該有定案, 等jc團長拍板之後就可以報名

升級   78.3%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2009-11-25 10:35 發表

睇番尋日樂善盃個本書仔介紹, 今年個包包好靚吓喎!
大家真係要跑快啲, 執番個包包威下先得,

女公開頭200名背囊, 頭30風褸, mill 姐有機會攞埋風褸喎

升級   78.3%

該用戶從未簽到

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(六) 28/11/2009

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期: 28 / 11 / 2009 ( 六 )
集合時間:7:30 am (準時起跑, 逾時不候)
集合地點:
寶翠公園
                   (TKO動動場沒有沖身及儲物設施, 參加者如有沖身及儲物需要, 請提出)
               *** 因有可能變更集合地點, 已報名跑友請於27/11中午後覆閱POST#1 公佈 ***

路線 : 將軍澳大圈 x2 加大草原
        寶翠公園有食水補充 (另有需要者請自備)

路程: 約  24.5K (如不跑全程, 可一圈後停止)

預計完成時間:2.5 小時內
難度(5*為最高):** (沿途95%平路)

早餐特訓地點: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

報名方法:  請先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓
歡迎任何區域的跑友一齊參予, 實行以跑會友!

28/11/2009 報名:

1. chairman  <=========== 請確認知道更改集合時間及路程
2. Peter (以跑會友)   <====== 請確認知道更改集合時間及路程
3. 活 ( 明天取消試路)
4. -R-
5.
6.
7.
8.
9.
10.
..........
如果明天 有報 聯合國的 ching/ctse 吾來 . 我地 以上 幾位可以 加碼 跑24.5k . 比d 意見 ( tko 大圈x2 + 大草原)

升級   78.3%

該用戶從未簽到

原帖由 於 2009-11-27 22:55 發表
我都要養精處休. 大家盡量放火吧

你唔黎, 邊撻得著

升級   78.3%

該用戶從未簽到

原帖由 於 2009-11-27 23:35 發表

R兄! 要體諒下! 話晒人生第一次半馬, 我要好好享受一下原子彈爆發前一晚既寧靜.

係喎星期日比賽, 加油呀, 到時記得爆發得勁d攞個好成績

升級   78.3%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2009-11-28 12:19 發表
安樂哂,落街食早餐" />" />

升級   78.3%

該用戶從未簽到

Sorry JC, 唔跟你地, 大家加油喇

升級   78.3%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-12-31 18:14 發表
各位TKO之友新年快樂、身體健康、長跑長有呀。

x5

升級   78.3%

該用戶從未簽到

無黎真可惜

升級   78.3%

該用戶從未簽到

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(十五) 6/2/2010 星期六 20K / 30k

*** 注意:  1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料
                  2. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
                  3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
                  4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".

日期:     6 / 2 / 2010 ( 六 )
集合時間:7:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: TKO運動場主場跑道側                  

路線 : 20K組: TKO大圈 (參考 page 1 post #1 路線圖) x 2
        30K組: TKO大圈 (參考 page 1 post #1 路線圖) x 3

路程: 約 20/30K

預計完成時間:3小時內
難度(5*為最高):** (沿途95%平路)

早餐特訓地點: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

報名方法:  請先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓
歡迎任何區域的跑友一齊參予, 實行以跑會友!

6/2 報名名單:
1. 活
2. bolo
3. 大雄 (星期日有比賽,考慮只跑20k,再坐JC單車尾完成30k)
4. Terence (可能自己加碼跑幾個運動場大圈)
5. Vincent
6. 山比(前一晚約舊同事食團年宵夜,希望可以早d甩身,八點十分在tko 運動場現身)
7. 迪迪仔 (只跑20K,八點十分加入,有特訓預埋我啦)
8. 哈利
9. batbat
10. -R- (慢跑10k, 星期日有比賽)

傷兵特訓組:
1. JC (踩番幾轉單車, 再一齊特訓  )

2. 昌(如果係運動場散水,特訓預埋我)

升級   78.3%

該用戶從未簽到

祝各位新年進步, 萬事如意, 精神爽利, 長跑長友

升級   78.3%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-2-17 18:11 發表
渣馬前最唔想發生既兩件事 (傷和病), 我中晒啊...................
呀女年三十開始唔舒服, 我都唔執輸, 領左份獎
今次真係唔上巴士都當攞獎囉

唔駛太擔心, 仲有11日時間

升級   78.3%

該用戶從未簽到

TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(十七) 20/2/2010 星期六 10.5K

*** 注意: 1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料
2. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".

日期: 20 / 2 / 2010 ( 六 )
集合時間:7:45am (8:00am準時起跑, 逾時不候)

集合地點: TKO運動場主場跑道側

路線 : TKO大圈 (參考 page 1 post #1 路線圖) x 1

路程: 約 10.5k
預計完成時間:1小時10分鐘內

難度(5*為最高):* (沿途95%平路)
早餐特訓地點: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改.

20/2 報名:
1. Terence (幫手帶隊, 唔該晒!)
2. Iceberg99
3. jogging_cat (唔落雨就啦)
4. batbat (好鬼凍~~  起到身就來啦~~)
5. chairman
6.  活
7. vincent (真係好凍呀~~~~)
8. 大雄
9. 明
10. 哈利
11. -R-

升級   78.3%

該用戶從未簽到

JC 團長, 無論如何身體為重, 順其自然吧. 如果想跑就跑, 身體唔許可就等明年, 返正年年有.
就算攞部相機hea跑睇風景, 上巴士, 缺席或堅持到底, 我都會支持你的.
加油呀團長

升級   78.3%

該用戶從未簽到

好似呢度都有幾位基督徒woo,不如喺度為渣馬收集下大家有咩需要,尤其有傷病嘅ching ctse,祈個靚禱!不論基督徒與否都可以留言!為大家打打氣!
“我靠著那加給我力量的、凡事都能作。” (腓4:13)

1. Vincent (呢個幾月有一節脊骨成日痛,希望跑果陣唔好痛啦!大家都有氣有力完成,尤其有傷病嘅ching ctse!)
2. 駿3(大家無傷無痛回家鄉,照顧當天天氣, 因有成6萬人, 一亂都幾大件事)
3. jogging_cat (所有參賽既師兄師姐都能順利完成,享受比賽過情,仲有唔好受傷,長跑長有)
4. 昌(大家點樣去尖咀,就點樣離開維園)
5. uncle & auntie (uncle: 我仲係傷膝中年,平常心去跑,享受比賽啦)
6. 大雄 (所有想sub3, sub4, sub5, subx 既ching/ctse都能sub晒返黎,就算sub唔到都能享受比賽!)
7. JC (希望我可以回復既狀態, 無論跑得幾多都好, 平安完成.  另外希望所有跑手都享受賽程, 大會安排暢順)
8. Terence (大家平平安安起跑,順順利利完成,開開心心特訓)
9.明(心情都有些緊張和大家一齊跑了一段時間入了長跑網,認識了跑友十分開心)
10. 山比(為當日有天氣,所有跑手同工作人員有平安和享受賽事。順便分享下小妹學跑後最喜歡的經文:「豈不知在場上賽跑的都跑,但得獎賞的只有一人?你們也當這樣跑,好叫你們得著獎賞。」哥林多前書9:24)
11。 活 ( 與大家共同進退己4個月,希望能與大家一齊完成賽事。)
12. -R- (曾經努力過, 必定有收獲)

升級   78.3%

該用戶從未簽到

TKO備戰2010渣馬] 長課操練 之 (終極吹水加碳特訓)
約跑目的:  講到明...... 重溫逍遙跑主旨 ==> 大訓特訓 (加碳迎渣碼)

日期:     27 / 2 / 2010 ( 六 )
集合時間:8:00am                 

難度(5*為最高):* (沿途100%平路)

路線 : TKO運動場  拉筋 + hea跑 + 吹水

特訓時間: 9:30am (只特訓者, 可自行到特訓場晶苑酒家, 開定位)

主菜 => 加碳特訓: 暫定將軍澳廣場晶苑酒家

報名:
1. JC (跑唔跑都黎, 加碳無壞 )
2. 駿3(多數只來特訓)
3. Terence
4. -R- (踢吓蹆, 拉下筋, 跑20分鐘 + 特訓)
5.
6.
7.
8.
9.
10.

升級   78.3%

該用戶從未簽到

恭喜 JC 有傷在身完成呢次全馬, 仲有唔錯成績
你的堅持和不放棄精神成為我們的典範, TKO 週六團有你做團長實是我們的光榮