香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(終極吹水加碳特訓) 27/2/2010 星期六

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 jinliaonang 於 21-2-2010 18:33 發表
    各位TKO路友,你們好!(最近我升級做了爸爸)好久不見!不知二月二十八日當天會不會有集隊,今天我已?跑手包。
    恭喜 jinliaonang ching 榮升爸爸

升級   0%

開心

早晨各位

升級   0%

開心

原帖由 JC 於 22-2-2010 11:23 發表
    剛睇完醫生, 話有可能因為長時間及太用力咳嗽, 會令到腰椎間盤移位, 宜家放三日假同埋要keep住做物理治療,  星期四再睇進度.
    JC身體要緊,唔好比太大壓力自己,要學習順服,諾珩仔都要學習乜野情況之下係要放低,我會為你祈禱,祝你早日康復。

升級   0%

開心

原帖由 JC 於 22-2-2010 18:29 發表
    頭先瞓係床度休息, 諾珩入左黎問我乜事,

我話: daddy背脊好痛, 咁我星期日去唔去比賽好呀,
    佢話: 緊係去啦, 要有決心嘛,
    咁我話: daddy受左傷, 可能跑唔晒42K噃,
    佢話: 係42.195K呀(咁都記得), 跑 ...
    jc 小朋友未必明白係某種情況下如果再勉強要做自己想做既事,後果會係點,如果為咗愛護家人暫時放低自己理想,並唔代表無決心,反而雖要更大勇氣。都好明白辛苦咗幾個月到 lee 一刻先話可能唔跑得實在好難接受,不過馬拉松年年有,千祈唔好因小失大,另身體做成長遠傷害。

升級   0%

開心

(以下內容係咪可以出街架?)
    好似呢度都有幾位基督徒woo,不如喺度為渣馬收集下大家有咩需要,尤其有傷病嘅ching ctse,祈個靚禱!不論基督徒與否都可以留言!為大家打打氣!
    “我靠著那加給我力量的、凡事都能作。” (腓4:13)
    1. Vincent (呢個幾月有一節脊骨成日痛,希望跑果陣唔好痛啦!大家都有氣有力完成,尤其有傷病嘅ching ctse!)
    2. 駿3(大家無傷無痛回家鄉,照顧當天天氣, 因有成6萬人, 一亂都幾大件事)
    3. jogging_cat (所有參賽既師兄師姐都能順利完成,享受比賽過情,仲有唔好受傷,長跑長有)
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.

升級   0%

開心

早晨各位

升級   0%

開心

早晨各位,仲有兩日就到渣馬,大家加油,JC早日康復。

升級   0%

開心

原帖由 JC 於 26-2-2010 10:00 發表
    多謝大家打氣,
    雖然由一月尾開始, 好多野唔順利,
    先係小腿拉傷, 到隻腳好返又到感冒成兩個星期,
    早幾日仲咳到腰椎間盤移了位, 好似係都唔俾我跑咁.
    但係我已經決定左, 我會跑, 就算只係跑得幾K都好,
    總好過坐係 ...
    JC團長,祝你順利完成你既心願,最緊要唔好受傷,繼續為你祈禱。

升級   0%

開心

原帖由 駿3 於 26-2-2010 16:12 發表
    jogging_cat好耐無見,今年跑什麼?
    Hello,駿3好耐無見,我今年跑半馬挑戰組,你今年跑乜呀,大家一齊加油丫。 遲 d 逍遙跑見啦。

升級   0%

開心

各位師兄師姐聽日加油呀

升級   0%

開心

原帖由 JC 於 28-2-2010 16:25 發表
    多謝大家對我今次跑渣打既關心, 勸勉, 祈禱及支持.
    當中取捨跑與不跑, 無論贊成或反對的, 也是出於大家的一份直摯, 多謝, 感謝!
    今天我選擇了踏上賽道, 一早預計了跑不完, 但我決定要跑, 無論只能夠跑得一千步, 一 ...
    JC團長見你順利完成賽事 e 家先於心,恭喜晒呀,諾珩仔有你咁好既爸爸真係幸福。
    我們的神真是一位大能的神,軟弱的祂加能力,感謝讚美主。遲 d 消遙跑再聽你分享。
    另外要恭喜今日所有完成賽事同pb既師兄師姐。

升級   0%

開心

原帖由 JC 於 1-3-2010 09:35 發表

做每件事都有佢背後既目標, 我旣完成時間唔係好好,
    我只係向住我旣目標, 跑到底.
    諾珩係终點等我衝線,
    見到我既第一句說話係: "Daddy你條腰唔痛咩? 點解你跑得晒既?"
    我同佢講:"因為你支 ...
    好感動,想哭 tim 好在今日放假喺屋企姐。

升級   0%

開心

原帖由 JC 於 1-3-2010 09:35 發表

做每件事都有佢背後既目標, 我旣完成時間唔係好好,
    我只係向住我旣目標, 跑到底.
    諾珩係终點等我衝線,
    見到我既第一句說話係: "Daddy你條腰唔痛咩? 點解你跑得晒既?"
    我同佢講:"因為你支 ...
    JC 團長你地既父子情實在好感動呀,想哭 tim 好在今日放假姐。

升級   0%

開心

原帖由 angkso 於 1-3-2010 13:33 發表

JC,
    我直頭感動到喊咗出黎呀。
    恭喜各位做得好成績。
    我就比較差嗱。雙膝痛唔敢跑得快,4K開始右膝痛,6K就左右一齊痛。
    跑到17K開始左右大腿開始想抽根,邊行邊跑捱到崇光開始小腿抽,
    到入維 ...
    uncle 祝你快d 好番再一齊跑

升級   0%

開心

[quote]原帖由 angkso 於 1-3-2010 15:24 發表

She finished around 1 hr 10 min, very difficult weather for her. [/quoteaunite好野加油。

升級   0%

開心

原帖由 angkso 於 1-3-2010 15:41 發表

多謝joggingcat,我在西走廊有同你打拜呼,不過你聽唔到。其實我今年的準備的確很差,11月起差不多每星期只跑到24K。1月24日跑完清水灣鄉村俱樂部(因為有朋友在突破做)又再傷過。
    有考慮過退出渣打,但最 ...
    uncle 唔好意思呀,可能我跑到死死吓聽唔到你叫我tim,希望你快d好番可以再一齊跑啦。

升級   0%

開心

原帖由 maylam 於 1-3-2010 15:28 發表
    , 中後段都照舊堅持下去, 見人行的確很想"行"埋一份, 都忍下去, 去到35k後條腰好"緊", 有點痛, 咪忍唔住停下來, 計落都應該夠時間, 行下跑下回維園...跑到40k後, 即馬師天橋, 這裡欄住了, 我仲見到前面有人跑緊, 剛剛 ...
    May 一於出年再報仇啦,星期六黎一齊練跑啦,我都會黎架。