香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(終極吹水加碳特訓) 27/2/2010 星期六

關閉 [複製鏈接]

升級   59.05%

該用戶從未簽到

tko ge各位ching ctse
聖誕快樂

升級   59.05%

該用戶從未簽到

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-12-27 23:03 發表

我地都要恭喜埋你啊.
差少少就SUB 2:15添......

有無諗過渣馬跑個SUB 3啊.......

多謝晒迪迪仔
如果真係sub3 真係唔錯
不過可能性唔係太高
我到而家都未過倒數ar

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-12-31 18:14 發表
各位TKO之友新年快樂、身體健康、長跑長有呀。

x4

升級   59.05%

該用戶從未簽到

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(十) 2/1/2010 星期六 ~新年長課~

*** 注意:  1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料
                  2. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
                  3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
                  4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期:     2 / 1 / 2010 ( 六 )
集合時間:7:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: TKO運動場內跑道側                  

路線 : TKO運動場 > 坑口 > 清水灣道 > 大清迴轉處 > 布袋澳村 > 大清迴轉處 > 大坳門 > 大清迴轉處 > 清水灣道 > 影業路 > 醫院 > 寶林 > 寶翠 > 尚德 > 彩明 > 健明 > 調景嶺 > TKO運動場 ( 請參考下面路線圖 )
        ( 請自備食水 )

路程: 約  32K

預計完成時間:3小時30分鐘內
難度(5*為最高):**** (沿途60%上落斜路)

早餐特訓地點: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

報名方法:  請先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓
歡迎任何區域的跑友一齊參予, 實行以跑會友!

1/2/2010 報名:
1. JC (小弟30/12至1/1去左camp, 未必有時間睇post, 請大家踴躍報名喇   )
2. 文輝
3. chairman
4. 大雄 (第一次參加,袋定的士錢,跑得幾多得幾多!)
5猿球
6.明(希望跑到32k,上次30就收工)
7. bolo(條頸訓硬咗,如果起身好痛就唔過嚟)
8. Terence
9. kan0902(哇 32k 好金ar 希望唔好爆啦)

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-1-2 12:50 發表
啱啱跑完廈門全馬...

sb咗, sub 330!!

撞到狗兄、哈利....
哈利都達標, sub340

恭喜rockiec sub330

升級   59.05%

該用戶從未簽到

不論報任何組別, 大家加油, 向自己既目標出發...... Go~Go~TKO...... Go~Go~TKO

將軍澳 2010 SCM ::: 全馬隊:
1. JC
2. 比比
3. 火仔
4. Wing
5. 哈利 (臂袋已到手)
6. Terence
7. rockiec
8. -R-
9. 狗哥
10. 猿球

11. chairman
12. CN7021

13. 大力
14. kk
15. kan0902(嗚嗚 終於有編號了 21944)

將軍澳 2010 SCM ::: 半馬隊:
1. 山比 (失禮失禮)
2. paulsiu
3. jogging_cat (挑戰組)
4. 駿3
5. Uncle (no sure if I got recover on time.....)

6. 豬豬 (我報0左半馬呀~~ 同cat 姐一樣  完成已經好開心喇~~~)

7. coxswain (第一次報半馬咋,大家比心機)

將軍澳 2010 SCM ::: 10K隊
1. Auntie (she does not want to run 1/2)
2.
3.

升級   59.05%

該用戶從未簽到

TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(十一) 9/1/2010 星期六
*** 注意: 1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料
3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".
日期: 9 / 1 / 2010 ( 六 )
集合時間:7:15am (7:30am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: TKO運動場內跑道側
路線 : (TKO運動場大圈 + 醫院後山 及 健明) x 2轉
路線圖貼於 page 1 post #1 (有需要者請自備食水)
路程: 約 21K (短途只跑一轉 10.6k)
預計完成時間:2小時15分鐘內
難度(5*為最高):**1/2 (沿途80%平路)
早餐特訓地點: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改
報名方法: 請先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓
9/1/2010 報名:
1. JC (剛剛confirm, 聽日要返工, 車主席可否幫手帶隊啊?)
2. maylam
3. Terence (星期日有比賽,只跑一圈)
4. 猿球
5. chairman
6. kan0902 (可能在運動場內跑 未必跟大隊)
7.
8.
9.
...............

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 於 2010-1-9 12:44 發表

登錄/註冊後可看大圖

根根依架車真係唔係容易搭呀,
總里數:17.2 km,
總時間1:20:12,
消耗:1239 cal
Pacing:4:40

今日你地都走得好好ar(可能真係快左d)
反映出大家都進步左不小(一定係平時跟開R校長 同埋 Jc 團長 ge 關係)
所以走出好時間
計落去半馬都唔洗1:40和

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-1-9 15:21 發表

根根 ching 今日衝咁快!!
聽日跑唔跑??
hgj" />" />D088ghj" />" />D088" />" />hj

重有 9哥 ching呢?

rockiec ching
我同9哥聽日都冇參賽ar

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-1-9 15:15 發表
聽日出戰美津濃半馬 ge ching/ctse 加油!!

慢子
Sealion
finewong
迪迪仔
Terence
WinggniW (係咪腳傷, 轉做2公?? 重有7個星期渣馬, 多點休養)
火仔
w.c.w.c.
-R-
活活

ng19 ...

x3

升級   59.05%

該用戶從未簽到

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(十二) 16/1/2010 星期六 34k / 25k

*** 注意:  1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料

日期:     16 / 1 / 2010 ( 六 )
集合時間:7:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: TKO運動場主場跑道側

路線 : TKO運動場 > 坑口 > 清水灣道 > 大清迴轉處 > 布袋澳村 > 大清迴轉處 > 大坳門 > 大清迴轉處 > 清水灣道 > 影業路
        > 醫院 > 寶林 > 寶翠 > 尚德 > 彩明 > 健明 > 調景嶺 > TKO運動場 + 運動場外一圈2K
            *** 請參考 page 1 post #1 路線圖 ***
        (請自備食水)

路程: 約  34K (短途回程坑口直接返回運動場, 約 25k)

預計完成時間:3小時30分鐘內
難度(5*為最高):**** (沿途70%上落斜路)

溫馨提示:
~ 由於長課練習, 請預留時間作足夠的熱身, 並準時出發;
~ 安全最一, 沿途請跑行人路, 避免跑出行車路及單車徑;
~ 中途未必有補水地點, 請自行安排帶備適量食水與否;
~ 天氣轉涼, 留意跑前跑後的身體保溫;
~ 可帶備八達通或少量交通費, 以備不時之需;
~ 團友請沿途互相照應, 發揮團隊精神.

報名方法:  請先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

16/1 報名:
1. JC (當日可能需要9:30返到屋企, 多數只跑短途)
2. gary ( 多斜路25k算 )
3. finewong(入黎練下斜路, 跑短途 都夠哂飽)
4. 活 (樓上3位都短腳  吾好得我一個長腳wor .無意志架)
5. 明(我就想長腳,但怕應付唔倒)

6. Terence (有力就走全程,冇就捷徑返運動場算喇)
7. 哈利 (我想跑長,25K 可否先回運動場補給?)
8. bolo(最高頒導如無新旨令可來)
9. kan0902 (岩岩收倒渣馬接納通知書 呢個星期6唔黎都唔得)

10.
..................

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-1-17 22:50 發表

尋日去迪迪尼好好玩呀, 天氣好, 又唔多人排隊, 有D遊戲腳痕仔仲可以玩幾次添,
仲有佢第一次睇煙花, 好開心啊∼

因為尋晚好夜訓, 今朝晏在起身冇跑到,
咪不晝落街hea跑吓啦, 點知係馬油塘遇上一個人,
...

JC團長
唔通果位90後ge ching係
遠在天邊 近在眼前ge
tko未來希望之星 車仔??

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-1-23 21:36 發表
出返今日個成績先, 大家都keep得好好, 全程37.4K, 時間3:35, av.pacing 5'45"
(除左我尾果幾k跌晒watt)

登錄/註冊後可看大圖

哇 37.4k JC團長帶領下
真係個個都咁勁 咁有水準

升級   59.05%

該用戶從未簽到

號外 號外
TKO 發生大件事
車仔  
係心晴行動慈善跑十公里賽
青年組奪取冠軍
車仔 你太犀利啦

恭喜晒車仔

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2010-2-2 00:34 發表
JC,暫時唔好太過擔心,距離渣馬尚有27日,而家最緊要就係盡快好番,你呢排真係盡量唔好跑住,等好番晒先跑都okay的,因你已經上晒量,而家只不過係調整期。

車仔
你講得好岩

JC團長 暫時都係休息比較好
真係好返先出返黎玩都未遲
仲有成個月流流長
祝你快D好返晒

升級   59.05%

該用戶從未簽到

祝賀
tko ge ching ctse們
新年快樂

升級   59.05%

該用戶從未簽到

TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(十七) 20/2/2010 星期六 10.5K

*** 注意: 1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料

日期: 20 / 2 / 2010 ( 六 )
集合時間:7:45am (8:00am準時起跑, 逾時不候)

集合地點: TKO運動場主場跑道側

路線 : TKO大圈 (參考 page 1 post #1 路線圖) x 1

路程: 約 10.5k
預計完成時間:1小時10分鐘內

難度(5*為最高):* (沿途95%平路)
早餐特訓地點: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改.

20/2 報名:
1. Terence (幫手帶隊, 唔該晒!)
2. Iceberg99
3. jogging_cat (唔落雨就啦)
4. batbat (好鬼凍~~  起到身就來啦~~)
5. chairman
6.  活
7. vincent (真係好凍呀~~~~)
8. 大雄
9. 明
10. 哈利
11. -R-
12.駛乜理 (好凍喎!如果起到身就嚟啦~~)
13. bolo
14. 昌 (如果跑個時唔見我, 特訓就打比我)
15. kan0902

升級   59.05%

該用戶從未簽到

好似呢度都有幾位基督徒woo,不如喺度為渣馬收集下大家有咩需要,尤其有傷病嘅ching ctse,祈個靚禱!不論基督徒與否都可以留言!為大家打打氣!
“我靠著那加給我力量的、凡事都能作。” (腓4:13)

1. Vincent (呢個幾月有一節脊骨成日痛,希望跑果陣唔好痛啦!大家都有氣有力完成,尤其有傷病嘅ching ctse!)
2. 駿3(大家無傷無痛回家鄉,照顧當天天氣, 因有成6萬人, 一亂都幾大件事)
3. jogging_cat (所有參賽既師兄師姐都能順利完成,享受比賽過情,仲有唔好受傷,長跑長有)
4. 昌(大家點樣去尖咀,就點樣離開維園)
5. uncle & auntie (uncle: 我仲係傷膝中年,平常心去跑,享受比賽啦)
6. 大雄 (所有想sub3, sub4, sub5, subx 既ching/ctse都能sub晒返黎,就算sub唔到都能享受比賽!)
7. JC (希望我可以回復既狀態, 無論跑得幾多都好, 平安完成.  另外希望所有跑手都享受賽程, 大會安排暢順)
8. Terence (大家平平安安起跑,順順利利完成,開開心心特訓)
9.明(心情都有些緊張和大家一齊跑了一段時間入了長跑網,認識了跑友十分開心)
10. 山比(為當日有天氣,所有跑手同工作人員有平安和享受賽事。順便分享下小妹學跑後最喜歡的經文:「豈不知在場上賽跑的都跑,但得獎賞的只有一人?你們也當這樣跑,好叫你們得著獎賞。」哥林多前書9:24)
11。 活 ( 與大家共同進退己4個月,希望能與大家一齊完成賽事。)
12. -R- (曾經努力過, 必定有收獲)
13. chairman (希望有得跑)
14. 狗 (祝願各位無傷無痛平平安安,賽事年年有,留得雙腳在,哪怕無路跑~)
15. kan0902(呢排成日肚痾搵廁所 希望渣打果日唔洗去就一流~)