香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(終極吹水加碳特訓) 27/2/2010 星期六

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Terence86 於 2009-11-2 17:57 發表
網上公佈,全馬已額滿截止,
只餘十公里挑戰組、十公里1組及半程馬拉松挑戰組賽事尚餘少量名額。
重想玩10K或半馬既要快喇!
http://www.hkmarathon.com/marathon/chi/news/default.jsp

滿左喇......... 活活你報左未架?

升級   0%

該用戶從未簽到

林巴貨同大家早晨喇  

宜家 on the way 去眼科做個小手術, 似乎我跑今個 fila 都幾多阻滯

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kk52 於 2009-11-2 19:53 發表
我o既失誤, 而家唔知有冇得玩......

你唔係報左lu咩?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-11-2 21:05 發表
JC 請問如果我跑到12K 到寶翠公園之後,或者再跑多少少大約 15K 左右倒,可唔以返到去寶翠公園 ga,果道有冇路返去既呢?如果冇咁就跑12k 算喇。

Cat ctse 可以到時跑12k先, 加3k路線你可以跟跑一两K折返都得

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-11-3 08:47 發表
宜家 on the way 去眼科做個小手術, 似乎我跑今個 fila 都幾多阻滯

小手術完成, 醫生話如果刀口冇發炎, 四至五日可以好番晒 ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-11-3 12:52 發表

差不多 ~~但 加埋 健明村後面 .

加埋夠10k架 ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 於 2009-11-3 11:57 發表
係唔係割雙眼皮?
加油呀!希望早日康服

咁都俾你唸到 @@"

我之前有野飛左入眼, 可能整損左,
發炎後起左粒眼瘡, 要做個小手術割除,
邊有你咁貪靓搞咩雙眼皮啊........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-11-3 13:26 發表
唔該晒JC團長。你要比隻眼休息吓喇,祝你早日康復阿。

原帖由 WinggniW 於 2009-11-3 14:16 發表
有小昆蟲飛入眼 ?
祝JC團長早日痊癒 & 星期日順利完成賽事, 跑出滿意成績

多謝關心, 隻腳同隻眼都要我休息, 成兩個星期冇練跑,
睇怕我118去fila都係實行老本行 ~ [逍遙跑] 是也 ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-11-3 12:13 發表
JC ~~想問圍住tko 外圍 一圈 ( 連 健明村) 是否10k

咁樣啱啱10k

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-11-4 09:08 發表

保護筷子腳緊要呀~JC團長! 星期日去享受比賽氣氛,呼吸下新鮮空氣都唔錯呀 !

JC團長,迪迪仔, Qoo,bolo, finewong, 狗哥, 根根,R校長,Rockie師兄,mill姐,非比,lulu姐,Esther,sealion師姐,Sue姐同埋 ...

多謝Wing打氣  

又多謝大家提醒, 查實我一向都係陪跑一族, 所以冇乜壓力既, 我會享受旅程架喇 ~

其他ching/ctse, 俾心機pb喔

升級   0%

該用戶從未簽到

林巴兔又跳出黎同大家早晨喇

升級   0%

該用戶從未簽到

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(三) 7/11/2009
注意: 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友
約跑詳情請參照 page 1 post #1
日期: 7 / 11 / 2009 ( 六 )
集合時間:7:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: 寶翠公園 (更衣室外)
路線 : 寶翠公園 -> 翠林 -> 康盛 -> 馬油塘 ->寶達 -> 廣田 -> 澳景路 -> 調景嶺 -> 彩明 -> 尚德 -> 寶翠 ->
寶林 -> 坑口 -> 將軍澳運動場 -> 調景嶺 -> 彩明 -> 尚德 -> 寶翠
( 請參考post#1 路線圖 )
於 6.5k 藍田體育館, 12k 寶翠公園 及 16k 將軍澳運動場, 有食水補充 (如有需要請自行帶水)
路程: 約 20.4K
預計完成時間:2小時15分鐘內
難度(5*為最高):*** (沿途有部份上落斜)
早餐特訓地點: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改
7/11/2009 報名:
1. 活活
2. Terence (今次一定要帶水跑,冇山水飲)
3. 猿球
4.
5.
留力118飛機組:
1. 迪士大佬
2. JC <=== 星期六要開工, 要放飛機, 仲可能半夜後先收工, 分分鐘118去鹿頸夢遊
3. finewong

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-11-5 13:28 發表

lee幾日我都病病地,所以都唔知星期六黎唔黎到跑,唔敢報名住喇。總之大家都小心身體啦。

你要飲多D水, 休息多D, 快D好番喇 ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-11-5 21:29 發表
足足休息咗一個星期無跑, 呢個星期淨係游水、踩單車...
今日見好番啲, 依家上落樓梯都無痛, 試下 slow 8K

時間: 40:xx, 比上星期快咗1分鐘咁多!
但真係一啲都快唔到, 而且為咗遷就膝頭, 跑姿重走咗樣 ...

rockiec兄, 118雖然有比賽, 但係身體要緊, 成績其次, 記住長跑長有, 跑得開心健康先至係真正既成功啊

升級   0%

該用戶從未簽到

阿飛到, 大家早晨喇  ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 -R- 於 2009-11-6 00:29 發表
留力118飛機組:
………
5. -R- (睇黎我係去晨運) ...

-R-校長, 我聽朝如果知醒都去晨運架, 不過因為要開工, 所以應該係大家集合之前jog幾K, 睇下到時見唔見到大家啦 ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-11-6 07:50 發表
謝謝關心, 我會錫住對腳, 否則唔會休息一個星期...

9兄唔知狀態點呢, 為咗唔好累街坊, 一星期前已叫 finewong 搵根兄同我對調, 但賽會果邊一直無回音...

睇下當天可唔可以試下換人...

咁就放心喇,
至於隊際既野, 玩得就要一齊承擔架啦,
冇話累唔累街坊既, 玩隊際就係要講團隊精神,
好成績固然齊齊慶功, 偶有失準都要互相支持,
咁先好玩嘛, 到時大家都玩得開心D喇  ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 狗哥 於 2009-11-6 11:28 發表
我既狀態長期都保持係"狗流"
同意JC團長所講,大家一team既,邊有話累唔累街坊。(你地當初叫我一齊玩都未怕我累街坊啦)
當比賽係一個"扒地"高興下享受下玩下...無咁大壓力下,人輕鬆左對腳又靚左跑得又有型左又快左 ...

多謝狗哥教路, 等我都學下整靚對筷子先  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-11-6 12:20 發表
ROCKIEC 哥~~何解要對調呢 ???
大家至在一齊参與 . 一齊開心. 點解會有累街坊依個念頭  .
甘樣想法 是不符合 我地 最初出TKO 個名的理念喇. 根本無想個要咩成績 . 只是我地大家當一家人一齊開心去參與..

無錯....... 一家人, 拍住上, 最緊要開心

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-11-6 14:19 發表

甘口乖呀 ~~~

所以你一定要黎做啦啦隊啊,
要唔要 morning call jei