香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2010.1.10 美津濃香港半馬拉松錦標賽2010 (名額已滿)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

官方網站:
    http://www.hkaaa.com/hkaaa/event/event/Year2010/Mizuno2010/Mizuno2010_information.htm

表格下載:

登錄/註冊後可看大圖

網上報名:
    [url=https://www.hkaaa.com/hkaaa/events/Mizuno/forms/login-form.asp]https://www.hkaaa.com/hkaaa/events/Mizuno/forms/login-form.asp[/url]

查核報名情況:
    有待提供

路線地圖:

登錄/註冊後可看大圖

主辦機構: 香港業餘田徑總會 (HKAAA)
    日期      : 2010年1月10日 (星期日)
    時間      : 8:00 a.m.
    起點      : 大埔大尾篤近新娘潭路/汀角道交界處
    終點      : 大埔大尾篤直昇機停機坪
    路線      : 詳情請参閱附上之地圖
    距離      : 21.0975公里
    時限      : 2小時30分
    組別      : 男子 - 先進二組 (1965或以前), 先進一組 (1966-75), 壯年組 (1976-90), 青年組 (1991-94)
                  女子 - 先進二組 (1965或以前), 先進一組 (1966-75), 壯年組 (1976-90), 青年組 (1991-94)            
    名額      : 2,300
    費用      : 1950年或之前, 或1991-1994年出生參賽者: $100/$75 (田總會員)+$100(晶片按金)
                  1950-1989年出生之參賽者                      : $150/$110  (田總會員)+$100(晶片按金)
    截止日期: 2009年12月11日 (星期四)
    查詢      : 2504-8215 / [email protected]

+1 0
    上一篇︰上網不能查詢渣打報名進度的解決方法下一篇︰鰂魚涌新手報到

升級   100%

開心

reserved for future uses

升級   100%

開心

reserved for future uses

升級   100%

開心

原帖由 kito807 於 2009-11-9 13:42 發表
    我唔係田總會員, 又無所屬跑會 (除了長跑網), 幾時有得公開報名呢?

個人估估計最快下星期二或三(17/11 或 18/11) 開始

升級   100%

開心

另建議打算網上報名的師兄師姐, 現在就在田總網(hkaaa.com) 登記成為會員, 以便當日能更快完成報名程序

http://www.hkaaa.com/hkaaa/noticeboard/hkaaacommember.htm

升級   100%

開心

原帖由 econecon 於 2009-11-13 13:17 發表

ee都慢? 唔會啦
    話時話想問ee ctse, 你上跑步堂時, 謝sir有冇幫你地set target, 個目標你地做唔做到架? 超出自己實力好遠下架喎好似, 唔知阿sir點計出黎架呢

應該是根據之前做過的2.4公里測試跑制定吧

升級   100%

開心

原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-16 16:37 發表

sorry 呀 Schnix...妳係其中一位老友...
    今朝係入到條link 架,有人仲成功報到添呀~~

究竟係邊個報名成功呢???

升級   100%

開心

原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-17 09:59 發表

大圍兄,小弟唔係想對田總有咩,亦對佢地既運作唔多清楚,其實我意思係如果佢留得太多位俾屬會,無入會或者唔中意入會既人好難先報到就唔係幾好o者,唔係個個都可以日頭上網,而家D 位少到office hour 內已經滿對某d 跑 ...

之前曾在某個網站看過一些資料, 田總大概會預留10-20%給田總會員優先報名

升級   100%

開心

人工智能自動報名系統

1. 慢子
    2. Blurmax
    3. saki

升級   100%

開心

報唔到名的師兄師姐, 祝君好運.............

http://www.hkaaa.com//hkaaa/even ... o2010_Enrolment.htm

http://www.hkaaa.com//hkaaa/even ... ry%20Form_Final.pdf

美津濃香港半馬拉松錦標賽2010研討會
    Mizuno Hong Kong Half-Marathon Championships Seminar 2010

凡報讀「美津濃研討會」的參加者,均可預留「美津濃香港半馬拉松錦標賽 2010 」的參賽名額 * 。
    ( 名額有限,先到先得,額滿即止 )

* 賽事報名表必須連同「美津濃研討會」報名表遞交,否則有關賽事報名表將會如一般報名處理。

升級   100%

開心

原帖由 hotbloodedalva 於 2009-11-19 00:36 發表
    wai...wai...我今日下午3:20打電話比田總話我會親身去報名,問佢滿額未...點知佢話唔使來啦...所有名額巳滿....但你就4:30都報到...咁我咪比田總呃咗?!...有冇搞錯啊...咁都有嘅 gytyangryh ...

留意:

Quoted fm long.run
    "同上年一樣 都係要搭李嘉綸單先有得玩

好在都有優惠劵同抽獎 呢$50都叫用得抵"

"搭李嘉綸單"是什麼, 看看 #184

升級   100%

開心

原帖由 momochihuahua 於 2009-11-19 10:41 發表
    吾好意思, 想問下跑呢條路有咩要留意?第一次跑....

路程簡述:

起點-約5.2公里 (新娘潭路/鳥蛟騰路路口)                    平路約200米, 然後急上斜400米, 然後持續上斜4.6公里)
    5.2公里-5.8公里(折返點) (新娘潭路, 往鹿頸方向)         下斜800米
    5.8公里-6.4公里(新娘潭路, 往大尾篤方向)                   上斜800米
    6.4公里-7.4公里(折返點)-8.4公里 (鳥蛟騰路往返)         平路
    8.4公里-13.64公里 (新娘潭路/鳥蛟騰路-起點(新娘潭路)) 4.6公里持續下斜, 急下斜400米, 平路200米
    13.64公里-14.7公里 (新娘潭路, 大尾篤路-直昇機坪)      平路約1公里, 上斜100米
    14.7公里-16.7公里 (大壩)                                         平路2公里
    16.7公里-17.9公里 (大壩尾-碼頭)                               平路250米, 上斜 150米,  下斜約600米; 平路約150米
    17.9公里-19.1公里 (碼頭-大壩尾)                               平路約1050米, 上斜約600米,  下斜150米; 平路250米
    19.1公里-終點 (21.0975公里) (大壩尾-直昇機坪)          平路2公里