香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

活動結束 08年04月30日 星期三 屯公夜賞一夜"友"情 合照放於 262

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

回復 285# 的帖子

我諗我ge 真正目標遠超於此~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   5.26%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 2008-5-6 09:14 發表
    C 姐 玩完呢個比賽,成績如何?另外一個女仔跑此路小心D,因為條路其實都幾靜。

比個result你睇丫,我好屎架咋,overall 排 #221

登錄/註冊後可看大圖

呢類比賽好好玩架,你地都試下丫

登錄/註冊後可看大圖

我覺得淨係跑步好悶,呢類有跑、有得行下澗、游下水、琴高琴低、穿下樹林……好 FUNNY 架

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   5.26%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 2008-5-1 12:56 發表

一個女仔,應該早d回家的  。恭喜閣下﹗ 這樣的訓練,真是須要堅持,才能完成

代我媽咪多謝Kenneth ching先,佢聽到一定好開心
    其實係我怕肥,跑完再食....我怕得不嘗失,睇住你地食,我又做唔到....所以...唯有.....

登錄/註冊後可看大圖

Kenneth 兄:多謝你等埋我呢隻慢烏龜呀 >V<
    因為岩岩個星期日玩完呢比賽,個日對腳仲未回得返,所以跑過左浪翠園已經好攰,最後搭小巴返兆麟沖涼 lu~

登錄/註冊後可看大圖

好開心可以跟咁多位ching一齊跑(雖然我只係見到大家既背面.....=_="),但係有人陪住一齊跑係零舍有恆心既

今次知道條路係點跑之後,下次自己可以跟返條路練,唔洗成日係運動場練咁悶啦

咁多位ching我都唔知邊個打邊個,不過好高興認識你地,下次訓練再見丫

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 271# 的帖子

多謝晒封大利是喎!下次可否折現呢?

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 2008-5-2 14:18 發表

再次多謝各位 CHING 參與星期三之活動﹗ 至於跑衣,得到 ONON 兄及其他版主的支持下,在製作中,相信很快可以公開訂購﹗

好呀 有新衫著! 唔該曬咁多位版主同ONON兄!

升級   49.6%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2008-5-2 13:43 發表

ckleung兄, 唔好咁講, 如小弟真有得罪之處, 請你多多原諒就真. 如ching真係嚟Vegas, 我請飲茶才對呢.

Ivrunner兄講開,小弟真的有意思過幾年到美加一趟,順道探訪一些親友,到時有機會一定拜訪Ching,最好有時間在彼邦跑番轉,吸下外國o既空氣是否真係特別唔同。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   11.35%

該用戶從未簽到

回復 267# 的帖子

威ching真客氣,其實我都好似oscar ching咁以前一個人跑呢路 ,依家多o左你同咁多ching一齊跑感覺真係好唔同!!
    其實scm後都少練習好多,所以到後段都有o的辛苦,但一班人一齊跑真係好,盡量都唔好俾咁多ching過o麻 。再次多謝kennetho既安排。
    五月至六月中會減少練習以應付工餘進修,六月中後再跟ching門一齊修練。希望下次可以著埋長跑網衫去跑,咁就真係威la

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   92.85%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 kennethwat 於 2008-5-1 21:33 發表

2110年 ,ching 小弟冇打算生存咁耐。[/quote

Ken, I meant 2010

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 ckleung 於 2008-5-1 17:06 發表
    lvrunner兄,真是不打不相識,下次有機會見面時,CHING返香港或小弟到Las Vegas ,讓小弟請飲茶賠罪。

ckleung兄, 唔好咁講, 如小弟真有得罪之處, 請你多多原諒就真. 如ching真係嚟Vegas, 我請飲茶才對呢.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2008-4-30 17:26 發表
    lvrunner ching, 你雖然遠走他鄉多年,但D中文重咁好嘅?閣下定必懷念香港好多事物,真希望你能於返港時與本網眾師兄走番轉,不過可能你會唔捨得我哋。

Alfred兄,

一定一定同大家走番轉, 如時間ok的話我亦有打算2110年跑渣打. 點解我D中文重咁好?  細個時睇得多"龍虎門"公仔書囉.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   49.6%

該用戶從未簽到

見到各位CHING傾得咁高興,小弟都唔敢插嘴。雖然今次長課對個人而言,真係好失敗,但卻是最高興和愉快的一次。

小弟今次囊括A、B兩組倒數第一,全程可以用漫步青山公路來形容,幸得各位Ching沿途照應,開頭有711MF兄帶領,甚至在深井段等候照顧,中段有慢子兄沿途鼓勵提點,Gills兄更不惜放慢速度相陪,Kenneth兄尾段打氣,最終以半行半跑完成。有這班Ching們,我實在要再講一次「真幸福」了。

課後作了一次檢討, 首先,發覺自己完全沒有跑斜路的經驗,平時在運動場練跑,習慣了平地,隨時可補充水份,不怕缺水,環境舒適,就像是在溫室裏成長。雖然理論上知道怎樣的姿勢,但實際上卻是兩回事,見到斜路已經開始擔心,漸漸感到有些吃力,感得跑極都未完,恐怕不能支持全程,在心理上已經大打折扣;同時,加上背付了不適當的背包,跑起來更感困難,平時走路時背著背包並不覺得怎樣,但跑起來,背包在後面「彈下彈下」極不舒服,兩條肩帶亦吸透了汗水,所以下次一定不會帶背包,那個背包回家後已立即轉送給小兒。

另外,發覺自己跑不出平時練習的節奏,就好像腳步與頻率混亂,越急便越亂。總括而言,雖然對自己的表現極不滿意,但卻可以從中發覺到自己的不足之處,日後可加以改善。

希望各位ching不會嫌小弟慢過龜速,阻大家時間,下次有長課可以預埋小弟,最多我早一粒鐘出發。

還要多謝 Leefs 兄,載我一程,可以在 12 點前回家,免睇老婆面色。