香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

樂施毅行者2010 現場追蹤站

升級   0%

該用戶從未簽到

今年唔知做乜鬼,1500 至開通~~

http://oxfamtracking.dc1.web-on.com/tc/online_tracking.html?keyword=764

因間3點開始大家可以search 各隊去到邊個CP~~

長跑長友A隊 0764 start : 1400 / target 23hr
長跑長友B隊 0791 start : 1400 / target 22hr
長跑長友C隊@壞人同盟 0584 start : 1230 / target 18hr

晴朗師兄 0803 start : 1400 / target 30hr
赤子師姐 0642 start : 1230 / target 28hr

A/B隊target :

Start : 1400
CP1 : 1630
CP2 : 1830
CP3 : 2030-2100
CP4 : 2400
CP5 : 0200
CP6(城門) : 0330-0400
CP7 : 0600
CP8 : 0730-0800
CP9 : 0930
CP10 (Finish) : 1200

C隊target :

Start : 12:30
CP1 : 1400
CP2 : 1605
CP3 : 1800
CP4 : ?
CP5 : ?
CP6 : ?
CP7 : ?
CP8 : 0245
CP9 : ?
CP10 (Finish) : 0630

+1 0
上一篇︰永久會員下一篇︰今日手痕網上找到的唔知有無H1N1?

升級   0%

該用戶從未簽到

仲有無其他ching ctse 有 team 呢??

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2009-11-20 13:24 發表
解放軍孖住G4S 過左CP3 啦

PLA HK Garrison 中國人民解放軍駐香港部隊
(S49A) Liu Liangjin
(S49B) Shao Bo
(S49C) Su Zhiyong
(S49D) Hu Gan\"\"eng

上屆就係G4S 壞我地好事,希望人民解放軍幫我地出番啖氣!!!

人民解放軍萬歲!!!人民解放軍加油!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-11-20 13:39 發表

係咪有隊前英兵参加呀 ?
我估解放軍唔知可5可以破 , 啹架記錄 ?
+ 油

啹架記錄應該係上年,11:5x~~

今年長左又難左,但氣溫低d,希望佢地做到~~

果隊啹架上年都當公司隊,搞到我地第二名無獎~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-11-20 14:14 發表

係喎 , 2008 起級 TW and 公司隊記錄都係 G4S。
不過無佢地, 可能無 TW, 話晒 100km, 係前啹架用黎
作為訓練既路線 , 佢地係創始人 , 只有解放軍先同佢地
有得"鍊"........

係囉,佢地係S team 唔應該仲當general corporate~~

升級   0%

該用戶從未簽到

塞車...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 saki 於 2009-11-20 16:02 發表
A隊已到CP3,但時間好像有點問題

應該係錯既,佢地未開始我已經睇到到左CP3~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-11-20 16:14 發表

faster than planned, well done. Keep going.

頭幾段達標就夠,太快反而不利,快3個字OK呀,加油!!!

長跑長友A隊 0764 start : 1400 / target 23hr
長跑長友B隊 0791 start : 1400 / target 22hr
長跑長友C隊@壞人同盟 0584 start : 1230 / target 18hr

晴朗師兄 0803 start : 1400 / target 30hr

赤子師姐 0642 start : 1230 / target 28hr

A/B隊target :

Start : 1400
CP1 : 1630
CP2 : 1830
CP3 : 2030-2100
CP4 : 2400
CP5 : 0200
CP6(城門) : 0330-0400
CP7 : 0600
CP8 : 0730-0800
CP9 : 0930
CP10 (Finish) : 1200

C隊target :

Start : 12:30
CP1 : 1400
CP2 : 1605
CP3 : 1800
CP4 : ?
CP5 : ?
CP6 : ?
CP7 : ?
CP8 : 0245
CP9 : ?
CP10 (Finish) : 0630

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-11-20 16:16 發表

聽今年破記錄人數参加 , 可能更塞車 (聽埋聽埋 dee hing, 你講 TW,
搞到我好似有玩過 TW 咁 )

哈哈! Loud 兄出年走唔甩~~

升級   0%

該用戶從未簽到

執好行李,而家去番學,放學即刻去同大家會合~~

個心一早同大家上左山啦,等埋我呀~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runners_hk 於 2009-11-22 18:54 發表

小妹同朋友都有玩今年毅行者..... 一路上見到好多著住長跑網衫的參加者同SUPPORTERS..... 最記得係沙田坳有幾位SUPPORTERS 見到唔識的我地都同我地講加油....好感動....多謝曬

PS. 大金鐘真係好得人驚,之前 ...

Runner 師姐,妳見到我地??晌沙田坳果5個傻佬就係Parco 爸/B/神童威威/喪Ken 同小弟呀,妳都係長跑網人叫我地丫馬,我地落力d 同係地加油~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-11-23 14:52 發表
啱啱睇到今日生果日報報導解放軍勇奪毅行冠亞軍,但就俾隨後之隊伍投訴話將啲換出來嘅鞋隨處扔,攪到後面啲隊伍要一路跑一路要避啲臭鞋,笑死我囉!
報到話support team有成五 ...

隔牆有耳:駐港部隊贏獎送是非2009年11月23日

一年一度樂施毅行者噚日閉幕,兩支解放軍駐港部隊隊伍日前已經攞咗冠、亞軍,點知佢哋首度參賽,就惹來是非。有參賽隊伍向《南華早報》投訴,話解放軍出動前所未見嘅最龐大支援隊伍 support team,其間又阻礙其他參賽者,批評我哋嘅威武文明之師勝之不武咁話。
毅行者搞咗咁多年,已經係香港一項體育兼籌款盛事,往年通常係前殖民地啹喀出身嘅參加者成為大贏家,估唔到一向喺香港奉行低調行事嘅駐港部隊今年處男下海參加賽事,就爆出是非。噚日《星期日南早》頭條報道,話駐港部隊今次出動咗至少 50人嘅龐大支援團隊,沿途源源不絕為參賽成員供應食物、清水同衣物。

破唔到啹喀隊去年紀錄
今年得梗頸四嘅參加隊伍 Salomon Gatorade Racing成員 Michael Maddess形容:「直情每 5公里就見到 4至 8人陪着解放軍隊跑,全程你都見到佢哋嗰隊有成 10個人喺度跑緊咁。」毅行者參賽者要行成 100公里,參賽隊伍都會組織支援隊,沿途幫手拎食物、水同其他物資,但有參加者話,過去嘅長勝冠軍啹喀隊通常都係得兩三個人陪跑。
佢哋又話駐港部隊似乎不惜一切要贏比賽,透過支援隊運用戰術阻其他參賽者爬頭,中途又將隊員換出嚟嘅運動鞋隨處亂扔,搞到佢哋一路跑一路要避開駐港部隊啲鞋,好搞笑,但最終駐港部隊都係以 12小時 17分鐘完成,打破唔到啹喀隊舊年 11小時 52分鐘嘅紀錄。
咁究竟今次係駐港部隊唔着,定又係啲外國勢力眼紅中國崛起唔順超,八方特登問過毅行者籌委會主席陳智思。佢話,過去唔少隊伍嘅支援隊都大堆頭,有年美國駐港領事參加,出動美國海軍陸戰隊陪跑;曾有到訪嘅新加坡軍艦代表參加,亦有成隊兵陪跑;就算啹喀隊,過去都有好多人支援。咁講法,原來毅行者一路都係各國國力嘅展示。
對於今次是非,陳智思話可能同今屆競爭激烈有關,「頭 5隊竟然喺 1個鐘內先後抵達終點,每隊時間只係相差十零分鐘,可能咁令到某啲緊張比賽結果嘅隊伍提出質疑。」佢話會檢討今次安排,但強調毅行者係籌款活動,重點並非比賽,佢反而關注解放軍隊係咪將啲舊鞋隨處拋棄,話如果屬實會向駐港部隊反映番。

我地都唔失禮~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-11-25 02:21 發表

下次再搵多d人一齊衝終點,比解放軍更有氣勢....

係囉,今年衝線條路好正好好跑,出年我地試下4-50人衝線~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-11-25 10:36 發表

記得唔好阻人地衝線喎

我地當日過終點last 幾k 劈住去,仲過左幾隊天,應該叫人唔好阻住我地衝線~~

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

有無人可以話我知港C 咩number 呀~~

1. 傻佬俱樂部 669
2. 小學生 754
3. TKO@ K隊 576
4. 壞人同盟 S13
5. TKO@ T隊 709
6. 1822 351
7. 蝸牛部隊 518