香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

毅行事後發嗡風區(各毅行隊員回憶錄集中在P.1-2)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

我的毅行回憶錄太長..............啦,不放上來了,各位如想打發時間,或幫助睡眠者,請入小弟blog內睇啦...現時進程已準備離開城門..

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=2966&page=171#pid412161

升級   0%

該用戶從未簽到

"約在兩個月前B隊各人已開始籌備十仆工作,我聽著他們愈說愈多,愈說愈複雜,心想我不是只當司機一職嗎! 呢鑊我又奶嘢啦,但既然應承咗,總要做好呢份工,聽過各人毅行當日要求、需要,我亦不敢怠慢,為佢地準備各樣事宜。"

P爸你奶嘢唔止呢鑊..你回心諗下..
起初是司機...簡單D易做易落搭.
然後是陪操...其實是想拉你落水做後備,可惜不多成功
再來是十卜隊長...既然是隊長梗係狗屎垃圾都搵你既啦..

未完..有鑊更加大鑊既等緊你...出年毅行....你落場玩又死,唔落場玩你都做死...你點揀?

升級   0%

該用戶從未簽到

各隊員終於比預期早30分鐘出現我眼前,個刻各人都好興奮,我地即帶各隊員到開壇位置,各隊員各自補給後、進食,過程中因行李太多難於辨認,差D遺失平兄小包(從未見過他咁緊張,估計內裡是一包香煙) ,各組員忙著幫各人補給各樣事,轉眼十多分鐘後,時間判官P兄大叫12分鐘啦,平兄叉電後即趕回來,Sue即刻加穿長褲,亮哥、P兄亦點算所需用品,各隊員再次出發。

反駁..個小包裡有件新買的保暖內衣,CP2開始,由於只穿網T,凍死咁制,來到cp3,梗係緊張取回件內衣,唔係漫漫長夜點捱落去..至於尼古丁,我分別收埋2個秘密地方,唔會講你知既.

升級   0%

該用戶從未簽到

寒風比隊員們更早到達,冷風撲面而來令我地個心愈是冰冷,組員們跑到小食亭買來各式熱飲,在此冰冷天氣下一杯熱奶茶到肚,感覺就是世間最好飲品,在此說說,為免隊員途中出現攪肚情況,各隊員喺嚴禁飲用非指定飲品,亦即是只有水、水特、味精湯選擇,而呢杯熱奶茶令我想起平兄,佢除左愛平嫂之外就只有奶茶,只怕佢見到情願放棄餘下路程都要一口而盡,

奶茶確是我至愛,尤其是果晚天寒地凍,簡直是救命茶,你地估下我全晚飲左幾多杯?

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-26 11:40 發表

我好想知邊個位~~

10段未,上麥十石屎路前...果度都幾危險架...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2009-11-26 11:55 發表

小弟之前陪行都覺嗰個位有啲危...
呢次跟p哥行原路發覺有其他人係shortcut 彈出嚟先醒起有shortcut...

你地行原路?操咁多次我好似只行過一次原路,都忘了點行..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-26 11:57 發表

我知啦,平兄見到有人望住就即刻大嗌"花子做咩帶我地行D 咁既路呀!",將行short cut 既罪名加晒落我身上果度~~
我認同阿A講果度係碎石黎咋喎,不過用"又蕩失"呢三個字阿A都幾唔顧人感受~~ftk ...

呢條古滑路..冇記錯既話...係你定係o兄講我地知既....之後差不多每次都行呢處..隊長次次過親呢個位都好好笑架..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-11-26 13:44 發表
毅行十卜心聲 -- 濛

由一開始應承屈老(我記得當日我既回覆係"如果我重未比人炒既話, 我就一定會幫手做十卜"其實當時我連毅行係做乜都唔多清楚), 再到就濛查查做左 A 隊十卜, 再由司機變成十卜隊隊長, 其實我一直都 ...

毅行果晚我都曾經被人整到眼濕濕...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2009-11-26 14:54 發表

毅行果晚我都曾經被人整到眼濕濕 x 2

行左幾次毅行, 第一次有眼濕濕的感覺 ...

好彩天黑,冇人見到~~哈哈

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-26 14:54 發表

淨係眼咋咩??

仲有咩可以濕呀?
你想講我第10段山路時大講咸濕野?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-11-26 15:00 發表

真是你的性格喎﹗﹗

5個男人,唔講咸野 唔知講咩..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-26 15:39 發表
o岩o岩寫到晌獅子亭泊低車~~" />" />hiuijhkj

你快我好多...岩岩完左 cp3...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-11-26 15:48 發表

寫咁耐?閣下CP3 前,一定發生了很多事。

我行得慢...所以依家先去到cp3..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-11-26 15:51 發表

你快過小弟的。

你昨日已經到終點啦...篇文.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-26 23:41 發表

我過左平兄頭~~
唔記得SAVE 番屋企,而家無得繼續寫~~

我追緊你...家陣就到昂平...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-26 23:57 發表

我今晚要晌獅子亭借粟一燒,平兄唔好跑咁快呀~~

登錄/註冊後可看大圖

只欠一條尾..便似烏龜...兔子是快不過烏龜...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-27 09:39 發表

時移勢易,新龜兔賽跑,龜在睡,兔在跑~~

兔子預計今午抵達茅砰,今晚可過基維爾 烏龜要醒下起身行啦..

升級   0%

該用戶從未簽到

P爸,你篇文唔見左既???

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-11-27 16:12 發表

五千幾字...煙燒雲散...." />" />  

捉拿兇手!