香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Parco爸
打印 上一主題 下一主題

毅行事後發嗡風區(各毅行隊員回憶錄集中在P.1-2)

關閉 [複製鏈接]

升級   25.9%

該用戶從未簽到

小弟原職C隊獅子亭站崗,後因夜有外快可添家糧,改左做通宵更,跟走由荃錦到大棠。當晚夜來寒風,如儲冰雪,幸好有馬王煲落嘅鮑魚瑤柱嫩雞粥暖胃,翻熱食物後見隊員到埗,面上英氣已被寒風吹去,稍事休息醫肚後就出發。

毅行實錄:

毅行A : 「唉,做518個鐘,5係好忿氣!
路人甲 : 「哦,多左1個鐘啫,計翻18個鐘,都係爭5%之麻,條路又黑又凍又乜又盛,誤差好小啫。」
毅行A : 「乜咁計嫁咩?
路人甲 : 「都無話點計嘅,咁樣計好聽D啫。」

毅行A : 「咁遲嘅,頭先又蕩失路?
毅行C : 「冇,頭先行條short cut走去爬果個懸崖時,好鬼驚會跌鬼左落去,所以慢慢過。」
毅行A : 「都行過4次嫁la !
毅行C : 「今次凍好多,5敢快呀。」
路人甲 : 「挑,果個石堆嚟之麻,咁鬼跨,邊有懸崖呀。」

路人甲: 「喂,隻狗仔快過我地喎,點攪嫁。」
毅行A : 「有D咁嘅事? 唉,雙足難敵四腿,頌好似有號碼布添,咁不如再慢D等隻狗仔走遠D我地先過終點。」

升級   25.9%

該用戶從未簽到

毅行A, B, C 及 路人甲都係街坊街里, 當晚瀕臨死亡腦部缺氧亂Q咁噏啫, 切勿深究.