香港長跑網  - 長跑長友

樓主: -R-
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙約跑 1 週年 Gathering 跑

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 於 2009-12-4 09:20 發表
最緊要rockiec Ching要早D到!

我都好想嚟, 但時間太晏啦...
或者早啲嚟跑半個圈先, 打聲招呼, 跑埋果半個圈都得ge!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2009-12-17 00:31 發表 多謝大西北兵團, 同各位遠道而來既ching/ctse賞面一齊慶祝TKO牛一,
特別多謝活活幫大家打點特訓, 令大家捧住個肚走  

x2,

加埋天公造美, 雖然凍咗啲, 好在無落雨!
中途响 ive 地盤左近有 ctse (好似係 wongc) 跌親,
但都繼續跑, 唔知依家有無事??

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 wongc 於 2009-12-17 09:54 發表
多謝ching關心(其實我都唔認得邊位係你).  昨晚皆因大隻型男靚仔卓卓跑在我前面令我分神 , 無留意地面不平, 叉錯腳碌左下地沙, 好彩只係擦算少少.  麻煩各位靚仔以後盡量唔好係跑係我視線範圍........

真係要多謝各位前校長, 現任校長, 副校長, 校監, 校董, 校友, 校工, 各位同學的安排及出席.

真係無講錯, TKO 真係有好多型男, 重未計尋晚未嚟ge 極品型男(講笑!)

查實係經過地盤, 路面不平, 又有沙石, 咁啱又有彎位, 真係要小心!

但點知今晚自己又中招... 因嚟緊有比賽, 最後一晚操練速度課,
响運動場出面跑跑下, 唔知俾乜嘢絆倒, 成個人好似餓狗搶X咁, 碌低咗!
成十幾秒郁唔到, 好在威 ching 番轉頭扶起我, 右膝、右肩、臉孔損咗,
連手襪都穿埋, 跟住有兩個人行埋嚟幫手... 原來元兇係佢兩個...

佢地係康文處的工作人員, 因為要淋花, 所以响水車拉條水喉打橫穿過單車徑、
行人路去花圃落水, 就係咁出事喇! 威ching 即刻質問佢地:
點解咁夜嚟淋花? 點解日頭唔淋? 做乜要拉喉? 唔通無自動灑水系統?
點解無... 佢問咗好多問題, 我真係痛到乜嘢咁, 都唔知佢地講乜...

最後都可以企番起身、郁到, 好在威ching 陪我拐咗一陣...最後都可以番到屋企!
先排整親左面膝頭, 好得七七、八八, 依家又撞親右膝、右肩...
真係當黑!!

若果 ching/ctse夜晚要跑步, 真係要小心康文處拉水喉淋花...

升級   100%

該用戶從未簽到

謝謝咁多位關心, 會休息兩日, 希望星期日可以跑到...

其實果條路我跑過幾十次, 邊度有凹位、水氹、路口...
真係眯埋眼都知, 但勢估唔到當我跑過ge 時候,
康文處啲工作人員望都唔望下有無人、單車經過就拉起條喉...

自己又已經做好預防措施, 夜晚跑通常會著螢光衫, 等其他人睇到...
反而有時見到有啲 ching 會深色衫, 有時差啲撞埋一齊先見到!!

升級   100%

該用戶從未簽到

上個星期再次去運動場外兜圈, 又見到康文署啲人响度淋花...
所以又打醒十二精神, 睇清楚地下條水喉, 居然發現地上有件修路閃燈閃閃下,
遠遠都睇到, 抵讚!

今晚重神奇, 遠遠又見到康文署啲人响度淋花, 所以又打醒十二精神,
睇清楚地下有無閃燈? 今次竟然無閃燈!! 所以即收慢腳步, 睇下條水喉响邊??
但行完晒都見唔到?? 明明架水車擺响路邊, 啲人响另一邊淋水,
唔通起咗新淋水系統?

所以第二個圈番嚟, 真係要碌大眼睇清楚到底佢地點淋水...
原來架水車係新款嚟, 條喉可以以伸高打橫跨過單車徑, 再落番地下...
睇嚟佢地做嘢有係有用心, 咁都諗到! 真係抵讚!