香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

12.26 大西北聖誕翌日攪 (跑+晚飯+交換禮物)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

公奄引水道 路線詳情

長路線 :  鄧記 - 公奄 單程 13.3公里,來回 26.6公里
中路線 :  鄧記 - 黃泥敦水塘堤壩 單程10.8公里,來回 21.6公里 (可在水塘堤壩休息等候公奄跑友折返,拍照後一同回程)
短路線 :  鄧記 - 麥徑引水道任何一處,等候大隊折返一齊下山。

1. 屯門鄧肇堅運動場-澤豐輕鐵站-屯門公路天橋過紅橋-青山公路隊道 (家零一小廚前身為富峰)

登錄/註冊後可看大圖

2. 出隊道(藍圈處)右轉上青山公路-沿輕鐵路軌直去。

登錄/註冊後可看大圖

3. 見到何福堂中學左轉,此處為井頭上村,亦是麥徑200標示,鄧記至此大約 1.2k。請沿圖中黃色樓梯上山.

登錄/註冊後可看大圖

4. 不要直上斜路,此路是入村莊的。正確應按地面指示前進[往效野公園]

登錄/註冊後可看大圖

5. 上到山頂,即是麥十尾段,,轉左進入屯門徑或九徑山。請在此先等候人齊才轉右往麥徑引水道(大欖郊野公園)。

登錄/註冊後可看大圖

6.引水道屬於全平路的石屎地,大約有6公里左右長度。下圖為今年3月14日由白兄發起的公奄約跑。圖 by running-sue

登錄/註冊後可看大圖

7. 圖B-C 引水道尾段落斜後,轉左開始上斜(大長甘),長約1.8K左右,斜路頭段和尾段的斜度會大些
    圖C-D 這段路全落斜至黃泥敦水塘,跑過水壩,約1k。

圖D-E 過水壩後右邊引水道,跑至引水道尾,全段約2.k。
    (圖片及資料由白兄提供)

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

路線地圖

升級   0%

該用戶從未簽到

晚餐資料 :

是日晚餐(19:00)將安排在屯門紅橋 [阿金餐龐] ,此餐廳原是供應泰菜,現已轉做中菜。由於假期及人數眾多,餐館會安排於門口加開3張大枱,每張枱將會預訂8個菜式。晚餐費用以每枱10人計算大概估計約 $46左右,包白飯及甜品(不包括飲料)。

謝謝NANCY幫忙訂枱及安排菜單!

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

咁快又一年啦...舊年呢個是小弟第一次參加約跑...第一次參與組織約跑...第一次認識非屯門區跑友..第一次同仇家結仇..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-12-9 16:53 發表

武廣客運專線將於12月20日投入試運營最高時速達394公?

武廣客運專線示意圖

武廣客運專線將於12月20日投入試運營最高時速達394公?

武廣鐵路客運 ...

花生想改約跑路線..由廣州跑上武漢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-12-9 16:59 發表

花公子俾奶奶飛左後失常...." />" />  

可憐的花花..咁就謝了...

升級   0%

該用戶從未簽到

人工智能報名:
1.  wong sir
2.  亞平(跑+食+禮)
3.  sue
4.  花Dee
5.  Kin
6.  B
7.  Patrick
8.  Tarry  (歲晚收爐, 我想book場打羽毛球, 要4隻腳)
9.  Parco爸 (收工會趕來...食、跑、換禮物樣樣玩)
10. 豆豆媽  (食、換禮物)
11. Esther
12. Kenny Choi
13. 神童威威
14. Nancy
15. 蕉仔  唔知來唔來到跑呀, 食飯同換禮物就店 !
16. 高佬 ( 霸住位先 )
17. 壞人 (羽毛球, 我o岩. 未必跑, 換禮物)
18. May (食)
19. Stephen
20. 洛虎添
21. 勝哥 (跑+食+禮)

升級   0%

該用戶從未簽到

人工智能報名:
3.  sue
4.  花Dee
5.  Kin
6.  B
7.  Patrick
8.  Tarry  (歲晚收爐, 我想book場打羽毛球, 要4隻腳)
9.  Parco爸 (收工會趕來...食、跑、換禮物樣樣玩)
11. Esther
12. Kenny Choi
13. 神童威威
14. Nancy
16. 高佬 ( 霸住位先 )
18. May (食)
19. Stephen
20. 洛虎添
21. 勝哥 (跑+食+禮)
22. 細明哥
23. jk521 (跑+食+禮) 新人報到
24. 平嫂

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-12-11 13:56 發表
人工智能報名:
3.  sue
4.  花Dee
5.  Kin
6.  B
7.  Patrick
...

謝謝 runrun姐又來當義工幫忙影相..上唔上到山?可以在麥十引水道影相兼等大隊折返後才一齊落山.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2009-12-11 15:04 發表

平兄要runrun師姐一個人企系引水道兩個鐘, 等大隊折返

係鄧記起點/終點也是要等的。再唔係p哥在麥十陪下runrun姐,也是一個不錯的安排。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-12-11 15:15 發表

佢一向都係咁無良架啦

為了幫大家留下美好回憶,無良下都要既啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-12-11 15:44 發表

你係咪諗字炸死會有人幫你按摩....  

過左毅行炸死都冇人幫按摩啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-12-11 19:57 發表
整個下午要上堂上唔到網,原來已經講咗咁多同我有闢嘅野!
真係睇少陣都唔得!

如果上麥+沒有大斜路或長梯級要落,又沒有野狗山豬突然出現嘅話,
我應該沒有問題,但唯一問題是我唔識路去, ...

沒有大斜路但有長梯級要上,如runrun組想上可約P哥帶路,但上幾多就落幾多喎,會唔唔太辛苦?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-12-11 20:02 發表

我諗住依家當供會,有朝一日我跑得翻時就會標尾會!哈!哈!

欠你的,有機會就要慢慢還~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-12-11 22:49 發表
" />" />" />" /> 我已經諗左兩份20-50蚊既禮物...男女合用...大方得體...只係怕俾人噓我炸

咩來架?既然大方得體,又點會驚被人噓呀?食既..用既..定穿的?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-12-14 19:34 發表

如果有長梯級要落就唔多得啦,因物理治療師叫我要儘量避免落樓梯,有冇其他地點都合適影相呢?

RUNRUN姐,條樓梯都好長下架...不如你都係唔好上啦..就係鄧記影出發相..如果有人book場打波,你過去同佢地一齊玩下..
然後預番時間回鄧記影入場相..到時我預先打俾你...好嗎?

升級   0%

該用戶從未簽到

人工智能報名:
3.  sue (跑+食+禮)
4.  花Dee (跑+食+禮)
5.  Kin (跑+食+禮)
6.  B
7.  Patrick  (跑+食+禮)
11. Esther (跑+食+禮)
12. Kenny Choi  (跑+食+禮)
13. 神童威威 (跑+食+禮)
14. Nancy (跑+食+禮)
16. 高佬 (跑+食+禮)
18. May (食)
19. Stephen
20. 洛虎添 (跑+食+禮)
21. 細明哥 (跑+食+禮)
22. jk521 (跑+食+禮) 新人報到
23. 平嫂
24. 天鬼 (跑+食+禮)
25. runrun (食、換禮物 + 起點終點影相)
26. chairman (哈哈咁快又一年~翌日有比賽,故只狂食+換禮物)
27. 智智爺爺 (跑+食+禮) ( 羽毛球我又打 )
28. ChARsoN

升級   0%

該用戶從未簽到

人工智能報名:
1.  wong sir(跑+食+禮)
3.  sue (跑+食+禮)
4.  花Dee (跑+食+禮)
5.  Kin (跑+食+禮)
6.  B (極短程跑 + 食 + 禮)
7.  Patrick  (跑+食+禮)
11. Esther (跑+食+禮)
12. Kenny Choi  (跑+食+禮)
13. 神童威威 (跑+食+禮)
14. Nancy (跑+食+禮)
16. 高佬 (跑+食+禮)
18. May (食)
19. Stephen
20. 洛虎添 (跑+食+禮)
21. 細明哥 (跑+食+禮)
22. jk521 (跑+食+禮) 新人報到
23. 平嫂 (跑+食+禮)
24. 天鬼 (跑+食+禮)
25. runrun (食、換禮物 + 起點終點影相)
26. chairman (哈哈咁快又一年~翌日有比賽,故只狂食+換禮物)
27. 智智爺爺 (跑+食+禮) ( 羽毛球我又打 )
28. ChARsoN
29. 鬼影 (跑+食+禮)
30.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 麥麥 於 2009-12-22 11:33 發表

希望泥到啦..但睇目前情況,我諗到時想搵個儲物櫃都有困難喎.

可以2-3人share一個locker..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-12-22 12:14 發表
[quote]原帖由 oscar 於 2009-12-22 12:08 發表

登錄/註冊後可看大圖

嘩!頭先我睇返你地上年影個

這陷於..這陷阱..你又遇上~~~