香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

誓要做fit佬~

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 Alvin 於 2010-1-4 14:35 發表
    175磅的我,誓要以跑步變身成130磅的fit佬~!

雖然兩,三個月間的努力,現在已經回落到168磅,但都未敢鬆懈......

短期目標: 能以150磅出戰2010年渣打半馬賽事.

各位ching/ctse一起努力跑走脂肪,共勉之~!!

師兄你好
    你想個幾月減 18lb 會唔會太急呢?
    小心身子.............  

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 Alvin 於 2010-1-5 10:51 發表

照計一個星期兩磅,八個星期後理論上應該減到16磅,不過世事豈能盡如人意....
    其實我只係set高個target俾自己....我都預左唔會減得到咁多
    跑渣打時能夠150-160磅內已經好開心.

小弟剛剛用五個月減左 25lb
    平均一個月只係減左 5lb
    已經搞到變成傷膝青年...........  

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 Alvin 於 2010-1-5 17:03 發表

我本身已經係傷膝青年架啦.....

可能我依家處於減肥階段既開頭,所以比較減得快d....我近呢個月,基本上一星期跑5-6日,一星期至少會輕到一至兩磅.

會啦
    我近尼一個月
    o係 190.5 - 199.5 上上落落.......

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 Alvin 於 2010-1-6 11:24 發表

停頓期嗎?
    要堅持呀~過一段日子便可以衝破這個關口.
    如果可以加大一些運動量,可能會快點突破這個關口.

停頓期 + 假期
    因為上個月又去旅行又聖誔又元旦
    食左好多自助餐/放題/小肥羊
    唔肥返就奇
    不過今個月會好d
    但下個月農曆年又係飲食期..........  

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 allanccl 於 2010-2-3 16:22 發表

一餐半餐唔會肥既,小弟有時都放縱下架,好似聽日就約左網友去食雪糕buffet,足夠運動就唔怕的。

小弟既體重
    波幅仲勁過恒指!!!
    一日可以相差8lb!!!