香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2010.3.14 普施健"沙田10K"河畔賽2010

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 hotbloodedalva 於 2010-2-3 12:15 發表
    我印象中去年這個賽事嘅取回行李安排好差....大條長龍排左勁耐起碼20min都唔郁...原來在行李區前好多人無排隊就咁一堆人圍埋去..佢地都照幫逗些人攞行李...結果守規距條人龍就有排都攞唔到,至 ...

係呀... 女仔攞得快, 男仔有排等......
    不過, 支票已經過數.   

升級   0%

擦汗

山貓師兄
    好呀 ! 過年前快些寄......

chisuet ching
    這可能是最後一兩次難得製造 PB 的機會 !
    否則又要過一個漫長的夏天了.

(出不到香港字 ?!)

升級   0%

擦汗

19-24 C
    80-95 %

有霧。初時有一兩陣雨,下午短暫時間有陽光。 東至東南風3級。

師兄師姐 ~ 加油 !   

渣半馬後冇乜操過, 唔太差 50 上下算偷笑 !   
    義工攝記都要加油 ! 謝謝 !!!   

升級   0%

擦汗

原帖由 得得地 於 2010-3-13 20:25 發表
    渣半馬後冇乜操過, 唔太差 50 上下算偷笑 !     

今日都未係狀態...... 有啲濕有啲熱.

自己計時...... 半程 ~24:24
    全程 ~49:35   (場地 PB)   

升級   0%

擦汗

原帖由 chisuet 於 2010-3-14 12:16 發表

前半程25:16, 後半程24:48 (總算有些少negative split)
    全程50:04 (差少少sub50, 睇下過兩日正式成績公佈時可唔可以圓夢了).

今年是我第一個跑季, 這埸比賽亦是我今季的收爐賽, 跟著可以收心養性準備競步賽了,
    之後就開始夏日訓練, 準備上半馬.  
    各位秋涼再會.

chisuet 兄,

唔知點解, 我係 [先快後慢] ?
    尾段想追時間都追唔到......

Sub-50 ~ 你應該起步喺後面, 或者得呢 ?
    好多時啲 PB 時間都係差少少幾秒, 但係哩幾秒就係下一次追 PB 嘅動力 !

我都覺得今日哩場, 好似係收爐賽, (月尾四月撞咗時間跑唔到 10k 賽).
    夏天繼續慢慢跑吓, 年尾就有收成架囉 !

競步賽都好似好得意, (我行路好快架 !)   
    不過, 暫時都唔識玩哩啲競步賽, 睇吓下年會唔會試吓... ?!

恭喜 chisuet 兄, 雙連 10km PB !!!     

升級   0%

擦汗

原帖由 慢子 Wilson 於 2010-3-14 14:54 發表
    普施健「沙田10K」河畔賽2010成績

咁快手 !   

場地 PB 53'31" --> 49'31"       (滿意 !!!)

升級   0%

擦汗

原帖由 狗哥 於 2010-3-14 17:48 發表
    無神神有得玩今日個10k賽,總算10k賽開左齋 & PB

狗哥  PB 都唔話俾我聽 ?!   
    不過, 你今日咁樣嘅身份 PB, 我係唔會承認嘅 !   
    你下次快啲再繼續 PB 多兩三次俾我睇吓.   

恭喜晒其他  PB 師兄師姐 !