香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

" 鉄人戰 衣"(交收安排 留意# 1)19.5.2010

升級   0%

該用戶從未簽到

人工智能

1. Loudspeaker ( Elite 版 , 訂金 HKD 500.00) 未付
2. 上水馬王 (Elite 版, 訂金 HKD 500.00) 未付

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-1-28 09:52 發表

尋晚同阿dee 傾左, d logo 將會重新罷過, 但小弟要到星期六日先有時間搞, 各位ching 要等等喇

各位ching請俾多d意見, 小弟唔係做design乜都唔識, 只係識少少用d software, 所以其實個初稿有d 亂黎

不過最好 ...

唔該晒阿傑~

另外,設計上有少少建議:

1. "longrun.com 香港長跑網"的字樣會唔會多得滯? 只印一個在背面OK嗎? 加上心口前面已經有"跑"字樣,足夠俾人知道我地係長跑網鐵人隊。
2. 將原本在大腿位置"longrun.com 香港長跑網"的字樣珊除,改印兩團火圖案在側邊,可以去除火燒後欄的問題。 按情況,更可以放一、兩個贊助商logo上褲腳,增加設計的靈活性。

大家認為點睇?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-1-28 09:32 發表
既然個初各稿未定案, 我想多口問一句. 如果是elite版的話, 前面是可以印自己個名的. 但而家印名的位置已經有好多贊助商logo, 唔知呢d logo 有冇更好的地方可以擺放?

我都擔心呢個問題,logo太多,加埋自己個名,視覺上會撞晒....

其實可以放d logo去大腿或者patpat位置,titan果件都係咁樣,效果一樣好靚~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-1-28 14:21 發表
馬王兄係咪好抗拒"火燒後欄"呢?我個人覺得幾有趣喎~~" />" />

我就希望設計上除左"現代設計"既顏色外唔好大改,不過都希望迎合番主流意見,大家可以俾多D 意見,最好儘快,因為仲要安排試衫,而製作需要4星期,我諗 ...

唔係,我第一眼睇都好鍾意,好型

不過設計既野唔係話咁簡單,除了講求美觀/得意有趣之外,都要諗下著出黎既實際效果係點

以我所知Titan果件鐵人衫係Jason設計的,可以叫佢俾d意見

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-1-28 14:24 發表

係呀~~如果大家搵到靚既3T suit 可以貼上黎參考下~~

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 newfoot 於 2010-1-28 14:17 發表
Logo 多,花lee 6,似賽車,先g正

我都鍾意件衫著出黎夠悅目,我既意思係唔想d logo搶過個名,唔係既話印名就無意思

呢個當然非一個簡單任務,都係要靠大家好好咁解決每一個細節

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-1-28 14:40 發表
細聲d講....  如果一大log 做, 我上次順手做左世上只得一條既3鐵褲....shi....就係大頭相果張. 一次過落order, 我估都可以customize 其他野.

係?咁我都要諗諗佢...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 newfoot 於 2010-1-28 16:32 發表
我同loud ching 講左,我都想放我公司logo
現在design 中, 有無ching 可以幫到手,bc i m a 電腦白痴

琴晚我都聽loud兄講過,加上佢話佢前公司都應該會有贊助&想印logo (logo數目so far已經唔少),所以d logo印晒晌一個部位的話未必會夠位....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-1-28 19:00 發表

查實我地果件同titan 果件既cutting 係一模一樣既係咪??

如果參考番其他衫我地應該番留心口位加自己名,但唔係個個有名,如果留得太多classic 版會唔會唔好睇呢??

至於logo 擺位,Kit 兄話會聽馬王意見唔好放 ...

要考下阿傑既功力

照計個牌子既cutting應該統一晒,不過可以托loud兄打電話去問一問~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 georgemiu 於 2010-1-28 22:06 發表
TITAN果件好似沒pad的 ,應該唔同瓜

至於pad,loud兄話可以加,可以唔加,照計cutting上唔會有太大分別

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-1-29 10:43 發表

唔好意思 , 報錯料俾大家慾訂 Elite 版既 chings and ctses,
問過 Wilson 兄 , 原來印名後 , 件衫便要正價即 USD 150.00
沒有折扣 , 因為要一件一件印 , 所以扣除 贊肋費 , 雖然少過 USD 150,
但可能貴左  ...

咁你仲訂唔訂Elite版?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-1-30 11:43 發表

呀,最大分別仲有料呀,elite 版靚d 跣水d 囉~~

我問左Loud 兄,分別有以下幾點:

1. elite : 後拉鍊 / classic : 前拉鍊
2. elite : 跣水料 / classic : 用料相對無咁好
3. elite : 可加自己名 (加名無d ...

見無電視框,有d想改造classic算數,但我又唔鍾意前拉鍊......都係照造番Elite

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-2-1 11:20 發表

應該有d 俾左,因為全部Loud 兄收錢所以等Loud 兄自己update~~
Kit 兄假期有
無搞個稿呢?

星期日朝見到loud兄,醒左佢五舊

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-2-1 11:54 發表
其實可唔可以加個HKG 0既LOGO呢? 唔知呢個LOGO有冇限制? 因為可能第時都會出外面比賽GAMA!

我都想加個HKG呀,下面就印自己的last name

升級   0%

該用戶從未簽到

Loud兄,有無最後樣本睇下?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-2-23 20:32 發表
各位, 已經有最新 版本,請大家 look look, thx.

邊度有得轆?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-2-22 11:12 發表
請各位試左衫既 ching 報一報個 size, 等我 update 個 list, thx

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2010-2-27 13:51 發表
有邊位鐵人兄跑全馬?
明天十點,我會在駱克道一帶幫各位打氣及影相,請通知小弟no 及衣著,等我易認D

到時會著網衫

Thank you~