香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

[轉]毅行出哲學-三類毅行者

升級   0%

該用戶從未簽到

筆者好似好有學識同埋自認好有經驗咁,不過文章有點膚淺及以片蓋全,無乜深度。睇完文章,會覺得失去再行毅行的意志。

升級   0%

該用戶從未簽到

好彩! 原來大家都係咁諗,佢用d字眼太令人反感,甚麼"可憐蟲",這個可憐蟲應該是他吧!
以前未行過毅行可能會被佢既歪論誤導。

升級   0%

該用戶從未簽到

當小弟睇過這人既文章,唔知點解,對毅行甚至馬拉松都突然失卻晒興趣。
原本想刪除這版或者由得佢無人理跟住沉底,好彩小弟無刪除這版,才知道問題唔係出於自己。
小弟有番信心啦! 2010毅行-----無論點小弟都會再參加的!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2010-2-9 15:15 發表
睇阿平寫個啲同你地寫過啲,好睇過佢寫啦!佢寫到全無人性ge,邊好睇架﹖毅行者其實好講「人性」架!雖然對於精英組黎講挑戰成分居多,但當人隊員人的磨合、信任、經歷,都好precious架嘛!

絕對贊同,因為平兄寫既全是事實,對人和物既描寫生動有趣,唔會貶低及將人格扭曲,緊係好睇過佢百倍。響毅行得到既經歷、友情各方面係有錢都買唔到架!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-2-9 16:16 發表

亮哥....你好似欠一篇毅行文未寫喎....哈哈

小弟靜雞雞交左啦,響Parco爸果篇下面少少。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-2-9 16:40 發表

睇完啦...又是被人勾起了...當天點點回憶...

咁繼續寫啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2010-2-9 17:03 發表
咩原來大家睇完呢個post都咁大反應!
其實我都一早睇到呢個post, 我初時睇完都有少少迷, 究竟自己會係咩型呢?
三種都唔係...但係又有部份特性相似, 咁即係點? 最後都係冇理佢.....

大圍兄果然功力深厚,不為所動!
說來慚愧,小弟情緒down左兩日,連步都無跑。