香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

今日經過運x國

升級   95.6%

該用戶從未簽到

今日行開旺角, 虎年上去試一試老虎鞋, 試完唔買諗住走人之制

Sales哥哥 問我:「你係咪長跑會d 人?」
我隨口答:「係呀, 你又知ga?」
sales :「係呀, 你地好多人上黎試鞋, 試完唔買」
我:「................」 心諗無計啦, 人地隔離街做緊九折, 你地折都唔折, 一千蚊九折都平成舊水wo, 我又唔係錢多, 同錢作對咩.........

跟住sales 哥哥話:「我地同行傾左, 黎緊會做野架喇」

做野係咪即係遲d 會平d 呢?
+1 0
上一篇︰2.16 第29屆發財跑 by kf下一篇︰真係好冬,又要過年,呢個星期跑少左好多

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 wewahaha 於 2010-2-18 01:03 發表
幾年前係街想買對老虎唔知幾難,美津濃東x又冇折,
中x、1xk、運x國當時係差不多入鞋必選地方。

自從允記引入美津濃,運動家引入老虎,以薄利多銷策略係唔係都8折9折,
樓上舖已經好難做,1xk仲話美津濃現金85折 ...

希望唔好介意小弟運吉, 因為尋日真係得閒行下街消磨時間, 無諗住買野,
我試完老虎, 又走左落去試new balance, 跟住又走左去試earphone, 又走左去書店打書釘 (打左有半粒鐘)
搞左一輪尋日消費除左車錢外都係 $0

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-2-18 12:48 發表

香港經濟冇你

無法子啦, 我都無經濟, 香港經濟點會有我呢
香港經濟只會有 有錢佬.....