香港長跑網  - 長跑長友

樓主: gforce
打印 上一主題 下一主題

2010錦田陸上兩項鐵人賽(加設特別服裝獎!!!)

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

升級   21.55%

該用戶從未簽到

如果係sharp turn, late brake 好有著數. 有成十幾個turn.
    用alu clincher 可以late brake d wor. 吾知arm吾arm 呢?

升級   55.26%

該用戶從未簽到

報了名但未扣數呢...

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-6-9 18:26 發表
    如果係sharp turn, late brake 好有著數. 有成十幾個turn.
    用alu clincher 可以late brake d wor. 吾知arm吾arm 呢?

tabular late brake都無咩問題, 不過起車就要多d力, 搵日都要去試下路先

升級   79.33%

該用戶從未簽到

10個圈就20個turn,抬住把大刀都幾high!

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 三水豆腐 於 2010-6-11 14:18 發表
    10個圈就20個turn,抬住把大刀都幾high!

入灣遲, 出灣慢. 你對shamal 會好好用.

升級   79.33%

該用戶從未簽到

要練下飄移

原帖由 franklcf 於 2010-6-11 14:54 發表 入灣遲, 出灣慢. 你對shamal 會好好用.

升級   15.26%

該用戶從未簽到

今日試過路, 單車賽道有兩個迴旋處, 兩個都比創新路細, 片入彎會比科學園急少少啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

其實我想問下, 係咪多數人都用自己車多過租車?
    我成日感覺會唔會俾人偷車, 或者整花晒D車呢.......

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 sunnyyip 於 2010-6-13 23:01 發表
    今日試過路, 單車賽道有兩個迴旋處, 兩個都比創新路細, 片入彎會比科學園急少少啦...

咁可能用鋁鈴會著數d wor

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-6-14 22:33 發表
    其實我想問下, 係咪多數人都用自己車多過租車?
    我成日感覺會唔會俾人偷車, 或者整花晒D車呢.......

大部份都係自己車, 未聽過比人偷
    整花我自己就無, 不過有時轉項兵荒馬亂, 真係有可能
    如果自己有車, 無理由比賽收埋唔用掛?

升級   100%

該用戶從未簽到

各位ching, 未參加過鐵人賽, 有冇野要注意.

升級   26.6%

該用戶從未簽到

我有少少鐘... ... 情玩喎~~~試下都好喎~~等我post埋去iron ladies問下先~

升級   55.26%

該用戶從未簽到

請問有無ching ctse報了名銀行仲未扣數呢?

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 DannyFung 於 2010-6-15 09:52 發表
    各位ching, 未參加過鐵人賽, 有冇野要注意.

衣著方面, 衫可以著番單車衫, 褲就著係鐵人褲, 有少少PAD,踩車唔會太辛苦, 又唔會阻住跑, 平時的單車褲個PAD太厚, 跑就唔係好舒服

而轉項時, 如果你會著單車鞋, 得又未可以係單車上面著鞋, 你可以考慮一面推車,一面手拎住對單車鞋, 到上車區先著鞋, 咁樣可能好過你著住對單車鞋推車。同樣,踩完車之後, 係落車之後即除鞋, 拎住對鞋唻推車,直至番到轉項區自己個位先著番對跑鞋

踩完車落地跑唔好太心急, 頭段跑唔好太快, 要比隻腳的肌肉習慣下先, 如果唔係好易抽筋。而呢樣野, 亦可以平時練一練, 教識D肌肉要做呢個轉換,咁比賽時會好好多

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 vivianip 於 2010-6-15 10:11 發表
    我有少少鐘... ... 情玩喎~~~試下都好喎~~等我post埋去iron ladies問下先~

Vivan你地有興趣玩都好喎, 不過我諗賽前要練多幾次單車先得, 我又幫你地安排下啦

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 killerlok 於 2010-6-16 22:45 發表
    請問有無ching ctse報了名銀行仲未扣數呢?

未扣數唔出奇, 因為大會集齊一次過入數, 你唔放心的話, 可以pm你個全名比我, 我幫你睇睇收到你份報名表未

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2010-6-17 14:59 發表

Vivan你地有興趣玩都好喎, 不過我諗賽前要練多幾次單車先得, 我又幫你地安排下啦

我今日報左名喇, VIVAN
    你報左未呀? 仲有冇其他女鐵人都一齊玩?, 可以聚一聚喇喂 ^^

升級   11.58%

該用戶從未簽到

已報名!!!!!希望頂得住..冇practice過

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 prestige 於 2010-6-24 01:01 發表
    已報名!!!!!希望頂得住..冇practice過

師兄, 宜家仲有時間操, 到時租車定踩自己車?