香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kenneth
打印 上一主題 下一主題

CTSE 報到區

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 IrisLai 於 2012-12-31 23:54 發表 Hi,咁多位師姐大家好!我剛加入長跑網。請多多指教。我跑步了一年多,平日得閒有在香港盲人體育會做領跑員,嚟緊2013年希望能夠跑忙港,我住將軍澳,得閒約埋一起練跑呀。多D人跑開心D,練跑推動力大D。祝新 ...
    welcome呀Iris,我之都有做過領跑員的,只是後期太忙未有再領跑了,有机會你都來join我們的约跑活動啦!祝你跑得開心,生活愉快!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 mill 於 2013-1-2 11:00 發表
    welcome呀Iris,我之都有做過領跑員的,只是後期太忙未有再領跑了,有机會你都來join我們的约跑活動啦!祝你跑得開心,生活愉快!

HI CTSE, 我覺得做領跑是一個win win 雙贏的義工活動, 一來可以幫助盲人運動員, 二來自己亦可練跑, 多好啦.. 好呀, 你們有活動或是約埋一起練跑, 我一定join ar

升級   100%

慵懶

我地通常逢(星期5晚)會跑荃灣青山公路的. 你可以入去睇睇啦!(最後一頁)
    https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=16045&goto=lastpost#lastpost
    (星期一)會跑浦崗村的. 可看第一頁的資料
    https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=12700&goto=lastpost#lastpost

如日後你得閒的話, 可來JOIN我地跑吓啦!

升級   8.42%

該用戶從未簽到

各位CTSE好啊~! 我係新人呢...
    雖然有D遲,但真係要比心機開始練10K... (懶)
    得番一個, 有DD驚@@
    上次跑5K都OK既, 希望呢個月趕得上啦~!
    平時玩既其他運動都要靠練跑黎提升PERFORMANCE!

請大家多多指教!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 157 天

各位好!
    我係新人!

經過三個月既練習,10k 終於跑到 Sub 55
    可惜今年報唔到渣打 10k

希望明年跑到渣打半馬!

多多指教!

好野呀!3個月可以跑到10K 55, 真的不錯, 加油呀!  詳情 回覆 發表於 2013-2-19 10:59

升級   100%

慵懶

Run2012 發表於 2013-2-15 23:59
    各位好!
    我係新人!

好野呀!3個月可以跑到10K 55, 真的不錯, 加油呀!

上星期 10km 跑到 53 mins 希望遲 D 10km 可以 Sub 50 同上到半馬  詳情 回覆 發表於 2013-2-19 18:57

升級   100%

奮鬥

mill 發表於 2013-2-19 10:59
    好野呀!3個月可以跑到10K 55, 真的不錯, 加油呀!

上星期 10km 跑到 53 mins

希望遲 D 10km 可以 Sub 50 同上到半馬

如果你係女仔,(因我不知你是男定女) 跑53分其實已跑得不錯了. 一年後跑全馬都得啦!  詳情 回覆 發表於 2013-2-19 19:03

升級   100%

慵懶

Run2012 發表於 2013-2-19 18:57
    上星期 10km 跑到 53 mins

希望遲 D 10km 可以 Sub 50 同上到半馬

如果你係女仔,(因我不知你是男定女) 跑53分其實已跑得不錯了.
    一年後跑全馬都得啦!

我係女仔 呢度係 CTSE 報到區嘛 年過三十之後覺得自己體能差左好多 以前無跑開,不過細個游水多 跑步方便呀嘛! 咪試下囉! 況且上年渣打 10km 求其練勉強一個鐘完成 覺得不是太滿意 所以決定自己練下,點知今  詳情 回覆 發表於 2013-2-19 19:16

升級   100%

奮鬥

mill 發表於 2013-2-19 19:03
    如果你係女仔,(因我不知你是男定女) 跑53分其實已跑得不錯了.
    一年後跑全馬都得啦!  ...

我係女仔
    呢度係 CTSE 報到區嘛

年過三十之後覺得自己體能差左好多
    以前無跑開,不過細個游水多
    跑步方便呀嘛!
    咪試下囉!

況且上年渣打 10km 求其練勉強一個鐘完成
    覺得不是太滿意
    所以決定自己練下,點知今年又報唔到渣打

我最長試過慢跑個半鐘 only,最長12 km 咋
    平時返工忙,時間不多,最多一星期跑到三次
    前排特登放多少少假來練先得

我驚太急會整親,先上半馬才考慮全馬

呢度係 CTSE 報到區嘛  詳情 回覆 發表於 2013-2-19 19:52

升級   100%

慵懶

呢度係 CTSE 報到區嘛 <--------------sorry, 我仲以為係"新來跑手報到區"..唔好笑我啦!
    年過三十之後覺得自己體能差左好多 <----------無錯呀, 唔做運動個人會老得快d架, 行動都會慢d....
    我最長試過慢跑個半鐘 only,最長12 km 咋 <-------------其實你都跑得唔錯架喇!
    平時返工忙,時間不多,最多一星期跑到三次 <----------我同你差不多, 一星期都係跑3次左右.
    我驚太急會整親,先上半馬才考慮全馬  <-------------你這句說話我是非常欣賞的, (可能係我身邊的朋友都比較急性的,) 你好懂得愛護自己對腳, 跑步的確唔應該急進的...祝你今年渣馬pb成功!下年半馬能跑出理想成績 加油加油!