香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2010.12.19 沙田節新城市廣場盃城門河皇者之戰2010

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

見到你個post 先醒起要拎野,GOGOGO!!!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

To: 各會員/跑友
    之前在會員區留名及各隊制隊友,一次過取"跑手包"的,已經取了

如果有跑友想長跑網代為處理"跑手包"事宜,
    請 PM 中,英文全名及參與組別,聯絡電話 leefs
    本網將代為向大會跟進及領取,
    及於賽日在比賽會場香港長跑網攤位分發有關物資。

**請注意長跑網不負責任何遺失錯漏**

Kin in Running

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

唔知今朝有冇遇到你呢??  

原帖由 阿聰 於 2010-12-11 13:11 發表

我都等左成個鐘先至拎得到號碼布
    但結果件紀念衫又話要比賽當日先至會派發
    頂.......................

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

原帖由 齋老味 於 2010-12-11 14:01 發表

唔知今朝有冇遇到你呢??  

我十一點鐘去到,已經大排長龍。

咁比賽當日如果有大合照既,實會見到面既。

升級   94.33%

該用戶從未簽到

記得先檢查選手編號,否則排Q死你!!

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 maxwongwk 於 2010-12-11 14:10 發表
    記得先檢查選手編號,否則排Q死你!!

Thanks ching
    咁係咪知道編號就可以快D拎到???  

升級   100%

該用戶從未簽到

路線路標

大家好!

今朝都咁多人排隊攞號碼布,如果明天星期日去攞咪仲多人?

今天跑過半馬全條路線,看到地上貼上一些黃色的路標標貼,希望幫到大家﹕
    估計當天絕大部分都是跑紅色單車徑路線(有7-11AM封路告示),但馬鞍山長廊段的單車徑則未見有封路告示,有待求證。
    1KM﹕禾輋行人徑和單車徑交叉位前約50
    2KM: 瀝源橋底前20
    留意由獅子橋轉入大涌橋路時要急速落隧道斜路和上斜
    3KM: 大涌橋路乙明邨路口
    6KM: 碧濤花園3期對出近雅芝閣
    14KM: 馬料水枰車站門口
    16KM: 過藍色隧道轉入科學園彎約30
    轉折點﹕科學園12期中間,但未到金蛋
    17KM: 未入馬料水碼頭藍色隧道前30
    18KM: 馬料水水警基地閘前未過馬路
    19KM: 雙子橋前150M
    20KM: 馬道輔助跑道800M電轉位後3

其他轉折點資料﹕
    3KM轉折點﹕馬場輔助跑道約700多米處
    10KM馬鞍山轉折點﹕見到大老山公路橋前約150米的單車徑
    但賽事資料中沒有提及要跑該兩段,不過我見到有 3KM/ 10KM T.P. 的標示

補充:
    拿號碼布時問有關負責人,馬鞍山長廊段的轉折點為海澄軒之前,並非地圖所示的雅典居,因此我估計長廊段大約由8KM至12KM左右

升級   41.33%

鬱悶
  • 簽到天數: 2 天

剛剛取了跑手包,最吸引我就係呢樣野

登錄/註冊後可看大圖

升級   70%

該用戶從未簽到

原帖由 scscsc 於 2010-12-11 15:21 發表
    大家好!

今朝都咁多人排隊攞號碼布,如果明天星期日去攞咪仲多人?

今天跑過半馬全條路線,看到地上貼上一些黃色的路標標貼,希望幫到大家﹕
    估計當天絕大部分都是跑紅色單車徑路線(有7-11AM ...

THANKS

升級   70%

該用戶從未簽到

我想問白色晶片係咪都好似渣打黑色晶片咁穿 好似好易爛咁

升級   71.58%

該用戶從未簽到

力行社派工作人員選手包的速度真係幾慢 , 而且又唔係俾埋衫!
    其實當日一次過派晒 , 問題也不會太大吧!?
    D人排長龍取東西勁谷人流! 幾個朋友取東西後順便在商場食埋野! 選手包內有幾張商場內運動店的優惠券!
    加上.... 比賽的名字在公開報名後特別加上 "新城市廣場XXX"...

都幾多商業考慮喎 ... 咁呢個年代 .. 都正常!  但對於我呢D要照顧小朋友的人來說 .. 無啦啦去拿塊號碼布( 又唔會好多東西)
    , 最好比賽當日搞埋算啦!

升級   100%

開心

原帖由 chohin 於 2010-12-11 17:06 發表

只用一次
    應該無咁易爛呀

不用退回的

升級   100%

開心

To: 各會員/跑友
    之前在會員區留名及各隊制隊友,一次過取"跑手包"的,已經取了

如果有跑友想長跑網代為處理"跑手包"事宜,
    請 PM 中,英文全名及參與組別,聯絡電話 leefs
    本網將代為向大會跟進及領取,
    及於賽日在比賽會場香港長跑網攤位分發有關物資。

請注意長跑網不負責任何遺失錯漏

**請各位跑友/義工穿網衣,以示支持**

升級   29.33%

該用戶從未簽到

預早知道自己號碼便不用排隊,記得查了才去排隊。
    http://www.acthk.org/

升級   100%

擦汗

原帖由 chohin 於 2010-12-11 17:06 發表

建議使用扎垃圾袋嘅小鐵線穩固於鞋帶上(見圖),
    最好使用2-3條或以上小鐵線,
    裝拆比穿入於鞋帶更方便!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

開心

到時見............

升級   66.33%

該用戶從未簽到

去左攞號碼布
    真係奉勸一句"記得check左自己號碼先"......

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

原帖由 丁蟹 於 2010-12-11 17:08 發表
    力行社派工作人員選手包的速度真係幾慢 , 而且又唔係俾埋衫!
    其實當日一次過派晒 , 問題也不會太大吧!?
    D人排長龍取東西勁谷人流! 幾個朋友取東西後順便在商場食埋野! 選手包內有幾張商場內運動店的優惠券!
    加上. ...

難怪我今日都見到皇上同力行社d工作人員投訴啦?!
    講真見到今日d姐姐仔咁做野,真係..............

升級   0%

開心

我今日去唔洗排隊
    好快就拿到了

升級   53.67%

開心

原帖由 lewischan 於 2010-12-11 23:32 發表
    我今日去唔洗排隊
    好快就拿到了

我排左20-30分鐘啦...