香港長跑網  - 長跑長友

樓主: stanley_see
打印 上一主題 下一主題

天水圍新手報到

升級   48.95%

該用戶從未簽到

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 glo 於 2011-3-20 13:21 發表

我下午都去吹水盃,你們幾點到ar?
會長叫我2點半到球場預備. 我今早衰左, 第一次跑唔曬大棠斜路, 我一起步已跟左健明, 天佑等, 當發覺自己步速太快時己經衰左, 一喊減慢但對腳勁倦, 第一個燒烤場已經要行路, 高佬過我時我仲問佢可唔可以唔跑. 去完廁所後都係行上斜路, 跟著便所有上斜路同樓梯都要行 好辛苦用左成1個鐘先跑完. 呢家隻腳仔好軟.

升級   48.95%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-3-20 22:05 發表
睇咗"小烏拉龜日記"blog有"吹水杯掠影" 真喺好熱鬧啊!
jleung師兄上午比賽完,下午又要做工作人員,睇見你重要坐晒喺地上做嘢,辛苦晒!
有張相,見會長個樣好兇!

會長好樣好多啦!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 斯卡 於 2011-3-21 08:35 發表
尋日好玩嗎﹖
下年一齊呢玩啦.  唔計快慢, 比賽壓力減少, 個人開心好多. 最快都係Raymond Kwan攞, 而跑食會大鼻會長帶領下, 連續兩年入三甲, 我相信佢地packing真係做得很好. 至於跑完既食飯, 今年在美心開了十四圍, 跑食會大豐收, 又食又拎, 兩圍人有個半數都抽到獎品. 面7嫂都唔弱, 抽到全場最大獎品, 一套值千幾元既老虎套裝.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 glo 於 2011-3-20 23:08 發表

會長好樣好多啦!
會長忙到頭出曬煙.  我地食完飯後, 會長, 肥成仲上我屋企埋數同檢討, 佢地攪到成12點先走.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-3-20 22:05 發表
睇咗"小烏拉龜日記"blog有"吹水杯掠影" 真喺好熱鬧啊!
jleung師兄上午比賽完,下午又要做工作人員,睇見你重要坐晒喺地上做嘢,辛苦晒!
有張相,見會長個樣好兇!
禽日早上已經爆爆地, 下晝仲要在賽道揸住架單車四圍走, 今朝起身仲倦過跑完全馬.  開工啦

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-3-21 10:13 發表

14圍人,真喺唔少,事前籌備工夫繁多又唔易做,其實吹水會有師兄你同會長等人無私俸獻,真喺大家既福氣.
你今晚應該要早D番屋企,早D休息啦!
公司工作許可都想早些走.  都要練下跑, 一星期無跑, 昨天便是好例子, 完全不在狀態.

升級   57.67%

該用戶從未簽到

原帖由 斯卡 於 2011-3-21 08:41 發表
型....係因為帶咗幅超摭住啲唔型ge地方!我....只不過係一個中中地ge中坑咋!

斯卡兄, 你都自稱係中坑, 我更加要叫老坑.

升級   57.67%

該用戶從未簽到

今年第一次參加"吹水盃"真係唔錯又有得跑....又紀念品.....又有得食....又有抽獎, 未試過比賽跑步有咁多嘢"超值".

禽日我叫大大幫手都拍咗好多片, 有時間執好會交卑會長或明哥.

升級   57.67%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-3-21 12:24 發表
公司工作許可都想早些走.  都要練下跑, 一星期無跑, 昨天便是好例子, 完全不在狀態.

唉, 我都係衰咗, 之前同阿Joe過大約60分鍾, 一起步已同阿Joe拍著跑, 3K後前面腳徑至腳背勁痛不能再跑, 曾經諗過放棄唔跑, 但著咗件有吹水會徽章跑衫第一次跑又有我大大睇我比賽唔衰得, 明哥又踏單車從旁打氣治路重有好多師兄姐打氣終於捱番去.
檢討原因:夜訓及曾經飲酒又熱身不足(早到場實在太興奮但只顧拍片無熱身).

升級   48.95%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-3-21 09:20 發表   會長忙到頭出曬煙.  我地食完飯後, 會長, 肥成仲上我屋企埋數同檢討, 佢地攪到成12點先走.

今年第一次參加吹水盃,感覺這個比賽
辨得好好,比我想象好上不知多少倍,沒有你們的努力是不可能有這個result 的.

感謝你們!

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 glo 於 2011-3-21 23:46 發表

我今年第一次參加吹水盃,感覺這個比賽
辨得好好,比我想象好上不知多少倍,沒有你們的努力是不可能有這個result 的. " />" />

感謝你們!" />" />" />" />" />hjk
Gary兄, 不用客氣. 大家都是街坊嘛. btw, 我地幾個會去俱樂部玩, 得閒一齊過去玩啦.

升級   57.67%

該用戶從未簽到

我已經p.m咗佢.

升級   50.53%

該用戶從未簽到

我都係天水圍
我通常1個星期跑2-3日