香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大力蘇
打印 上一主題 下一主題

2010.11.28 聯合國兒童基金會慈善跑 UNICEF Charity Run (名額已滿)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

唔知幾時先知道報到呢? 仲有其實係去邊度拎個跑手包架?

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

econecon ching, 唔洗心急wor, 舊年係一, 兩個星期前會收到confirmation letter, 響灣仔某酒店攞跑手包. 到時見la , he~he

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2010-8-21 07:18 發表

econecon ching, 唔洗心急wor, 舊年係一, 兩個星期前會收到confirmation letter, 響灣仔某酒店攞跑手包. 到時見lahgj091" />" />hj , he~he

唔該晒. . 我岩岩報咋. 今次挑戰半馬. 係人生第1個半馬

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2010-8-21 07:18 發表

econecon ching, 唔洗心急wor, 舊年係一, 兩個星期前會收到confirmation letter, 響灣仔某酒店攞跑手包. 到時見lahgj091" />" />hj , he~he

今年不見了那間酒店的名字, 取跑手包的地點可能會改.......

升級   0%

該用戶從未簽到

請問各位條賽道多唔多上茖斜. 同埋其實個起點係係欣澳站定迪士尼站架

小弟會係港島區去架. 似乎當日除左搭的士去港鐵"香港站"外別無他法.

唔知當日上環站會唔會早d開放呢?

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-8-21 12:38 發表
    請問各位條賽道多唔多上茖斜. 同埋其實個起點係係欣澳站定迪士尼站架

小弟會係港島區去架. 似乎當日除左搭的士去港鐵"香港站"外別無他法.

唔知當日上環站會唔會早d開放呢?

當日會有穿梭巴士的. 你跑半馬要搭最早的一班, 4點幾就開.
    http://run.unicef.org.hk/b5_event_details6.php

若搭港鐵, 最好直接去香港站, 最早的一班東涌線列車4:50分開, 之後14-15分鐘一班, 上環站未必會早開.
    應該會在迪士尼下車, 你跟住D人行就得, 坐得呢班車個個都係去跑的.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chisuet 於 2010-8-21 12:44 發表

當日會有穿梭巴士的. 你跑半馬要搭最早的一班, 4點幾就開.
    http://run.unicef.org.hk/b5_event_details6.php

若搭港鐵, 最好直接去香港站, 最早的一班東涌線列車4:50分開, 之後14-15分鐘一班, 上環站未必會早 ...

因為我既地方係冇港鐡或者穿梭巴士, 所以... 可能要搭的士去..

升級   53.67%

開心
  • 簽到天數: 1 天

報左名, 係度打聲招呼,

我都係人生第一個半馬, 依家週未長課都有12K左右, 

我會一路跑長D,直到跑21K為止。

大家都要加油

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 dominic.kwok 於 2010-8-21 17:02 發表
    報左名, 係度打聲招呼,

我都係人生第一個半馬, 依家週未長課都有12K左右, 

我會一路跑長D,直到跑21K為止。

大家都要加油

跑到既一定, 放心. 係時間問題

升級   100%

奮鬥

原帖由 chisuet 於 2010-8-21 12:33 發表

今年不見了那間酒店的名字, 取跑手包的地點可能會改.......

chisuet ching /ctse, 謝謝你既新資料ar

升級   100%

奮鬥

原帖由 econecon 於 2010-8-21 08:07 發表

唔該晒. . 我岩岩報咋. 今次挑戰半馬. 係人生第1個半馬

econecon兄, 預祝你人生第一個HM成功, 更有美滿成績, 到時見

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

消失左一段時間.. 係時候報多D 比賽...
    聯合國半馬已報.. 到時見~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2010-8-22 21:59 發表

econecon兄, 預祝你人生第一個HM成功, 更有美滿成績, 到時見

而家難d啦. 今日下午(星期日)自己跑步. 越跑越唔掂, 一來熱二來空氣較差.. 跑到最慢時有7分幾1k pacing. ... 好唔樂觀而家咁睇.

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 econecon 於 2010-8-23 02:14 發表

而家難d啦. 今日下午(星期日)自己跑步. 越跑越唔掂, 一來熱二來空氣較差.. 跑到最慢時有7分幾1k pacing. ... 好唔樂觀而家咁睇.

加油
    我不嬲都係平均 7mins 1k pacing...........

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-8-23 02:14 發表

而家咁熱既天氣, 7分幾1k pacing倒沒有甚麼問題, 最重要係你知道係呢個環境下, 自己做緊什麼(是長課還是tempo)
    同埋應該去到邊, 唔好太勉強自己就得.

我上星期六早上係跑馬地跑一節長課, 開頭都係keep住7:15/km, 頭11-12k心跳都一直keep到80%以下,
    但13k以後, 開始有點曬, 亦有點心急想早點完成, 步速不自覺加快去到6:45/km, 去到最後一個圈更去到6:15/km, 但心跳已超過85%.
    15圈即是20.625km, 用了2小時21分完成.

如果不是後段心急, 能keep住7:15/km, 長課的效果應該會更好.
    不過經過這一課, 我已有信心可以2小時15分內完成我第一個半馬.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2010-8-23 15:26 發表

加油
    我不嬲都係平均 7mins 1k pacing...........

我想講番. 我唔係想話自己快定慢. 我係同自己最佳狀態比較. 如果有冒犯真係唔好意思

我跑步唔係同人鬥, 係同自己鬥. 好似我係跑道上見到有人快過我或慢過我, 我都覺得冇野.

但自己慢左好多就唔太開心.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chisuet 於 2010-8-23 20:11 發表

而家咁熱既天氣, 7分幾1k pacing倒沒有甚麼問題, 最重要係你知道係呢個環境下, 自己做緊什麼(是長課還是tempo)
    同埋應該去到邊, 唔好太勉強自己就得.

我上星期六早上係跑馬地跑一節長課, 開頭都係keep住7:1 ...

我唔多識練tempo. 我多數都係練長課.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2010-8-23 02:07 發表
    消失左一段時間.. 係時候報多D 比賽...
    聯合國半馬已報.. 到時見~~~

華哥,好耐無見啦! 本來都唔想跑或映這個比賽,見到你報,又好似燃點起了火花。 或者可能做領跑員(領視障運動員跑),到時見!

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

半馬目標 -> 1:40

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

半馬目標 -> 1:33

Wow - so fast^.^

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax