香港長跑網  - 長跑長友

樓主: nc
打印 上一主題 下一主題

nc 跑步blog

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

nc Ctse ,真係好有恆心呀...
今日想去練跑時發覺大脾有d拉住,去到運動場warm up過後發覺自己唔係咁跑到就折路途而返了....
唉... vv"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2008-11-12 23:08 發表
nc Ctse ,真係好有恆心呀...
今日想去練跑時發覺大脾有d拉住,去到運動場warm up過後發覺自己唔係咁跑到就折路途而返了....
唉... vv"

落到場warm up了, 都唔試下跑唔跑到 大脾拉住是指有傷, 還是上次跑得"行"得製有拉住, 緊的感覺呢?? 如果是後者, 只要堅持慢慢跑 - recovery jog, 當妳跑了幾個圈後, 對腳會得以舒緩, 反而無咁痛, 有所幫助的.

升級   11.35%

該用戶從未簽到

70K?師姐你好勁~~~

話時話師姐你個網名有d似來屆美國總統...................

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 desmond 於 2008-11-13 09:50 發表
70K?師姐你好勁~~~

話時話師姐你個網名有d似來屆美國總統...................

chingctse們攪錯晒了, 阿sir的program是給全馬的同學仔, 我又不是玩全馬, 所以我不會去到這個里數的, 我要保住對腳仔 長跑長有, 所以每星期都是50-60k左右

唔明白

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-11-12 23:22 發表

落到場warm up了, 都唔試下跑唔跑到" />" /> 大脾拉住是指有傷, 還是上次跑得"行"得製有拉住, 緊的感覺呢?? 如果是後者, 只要堅持慢慢跑 - recovery jog, 當妳跑了幾個圈後, 對腳會得以舒緩, 反而無咁痛, 有所 ...

感覺是拉住拉住囉,多謝nc ctse的提點,今日會去再練~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-11-13 10:06 發表

nc的計劃非常好, 好有系統. 唔似得小弟得個勇字, 完全唔知個傷字點寫.
要跟閣下學下野先可以長跑長有啦!

瘋狂兄, 保住對腳仔是其一, 其二小妹根本是跑唔到咁高的里數

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2008-11-13 10:09 發表

感覺是拉住拉住囉,多謝nc ctse的提點,今日會去再練~~

我都係吹吓水架咋, cookie ctse, 今天是否跑寶雲道

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-11-13 10:26 發表

我都係吹吓水架咋, cookie ctse, 今天是否跑寶雲道

唔係,夜晚唔會去寶雲道...
會跑海傍呀~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2008-11-13 14:12 發表

唔係,夜晚唔會去寶雲道...
會跑海傍呀~~

ctse 今晚既路線係點丫 ?
小妹在尖沙咀番工.. 想參考一下.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-11-13 15:32 發表

ctse 今晚既路線係點丫 ?
小妹在尖沙咀番工.. 想參考一下..... " />" />

我通常在港島區跑喎...
我記得之前的post有教尖沙咀跑去紅磡架...

升級   83%

該用戶從未簽到

各位ctse, 你地好勤力呀~~~ 我就........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kota 於 2008-11-14 13:17 發表
各位ctse, 你地好勤力呀~~~" />" />hj" />" /> 我就........

咁而家開始..一齊努力丫

我尋日作病去 gym... 昨晚就發燒
但係而家好腳痕好想今晚去跑步...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2008-11-14 01:01 發表

我通常在港島區跑喎...
我記得之前的post有教尖沙咀跑去紅磡架...

我以為你講既海旁就係尖東海旁..誤會0左 tim~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-11-14 14:14 發表

咁而家開始..一齊努力丫 " />" />

我尋日作病去 gym... 昨晚就發燒 " />" />
但係而家好腳痕好想今晚去跑步... " />" />

ee, 通常gym room冷氣比較犀利, 特別是出了汗就更容易"領"o野

昨晚才發完燒, 今天休息下吧, 個身體需要休息的   長跑長有...

升級   83%

該用戶從未簽到

ee,好好休息,病好再練過~~~~

各位ctse,你地會參加天水圍的練跑活動嗎???

升級   0%

該用戶從未簽到

NC ctse , kandis ctse...
我會好好休息啦...今日真係頭暈暈... " />" />
所以咩都無做..只係飲飲食食... 似乎要休多幾日...

天水圍果個練跑活動..小妹0黎唔到丫... 因為之後果日就係樂善行

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-11-15 01:32 發表
NC ctse , kandis ctse...
我會好好休息啦...今日真係頭暈暈...
所以咩都無做..只係飲飲食食... 似乎要休多幾日...

天水圍果個練跑活動..小妹0黎唔到丫... 因為之後果日就係樂善行 " />" />hjf ...

休息多d吧,  飲飲食食+上網   

kandis ctse, 是否13/12?? 我報了, 一起來玩吧

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 kandis 於 2008-11-15 00:23 發表
    ee,好好休息,病好再練過~~~~

各位ctse,你地會參加天水圍的練跑活動嗎???

好多人牙∼∼13/12黎玩啦