香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

天水圍約跑區

升級   70%

該用戶從未簽到

我係住天水圍, 報左半馬, 想搵志同道合的跑友一齊練習

時間: 逄星期日早上,
地點: 天水圍內臭河跑, 或者跑出外面再回程(沒經驗)
對象: 任何人仕 or 有跑開 or 參加左渣打
路程: 暫時練住10k先
聯絡: 電郵 [email protected]

網友約跑 - 免責聲明
1.此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。

2.會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。

3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。

4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。

5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。

6.參加者的個人保險須自行負責。

7.網友應盡量避免到偏僻地方跑步。

8.參加者務必遵守香港《道路交通條例》,以及不能在活動中進行競賽。

9.活動所有參與者不得在未經同意下,把第三者的個人資料以"任何方式"提供任何人仕或向外發放。
+1 0
上一篇︰本人將於11月6日參加【杭馬】,請問︰由深圳往杭州預售火車票情況?下一篇︰2011-10-23 飛達10K and 安怡3K (by kf)

升級   9.2%

該用戶從未簽到

推薦
唔記得提你,記得帶水

升級   37.15%

該用戶從未簽到

我都係住天水圍woo,ching 你通常星期日早上幾點跑呀?

升級   70%

該用戶從未簽到

我星期日早上跑多 約7,8點

升級   9.2%

該用戶從未簽到

ching 我都係星期日早上跑.
我跑10k 約1小時,
有興趣可以pm約下

升級   11.05%

該用戶從未簽到

請問臭河點跑先夠10km??(由天恆條橋開始)
thx!!!!!!!!

升級   22.67%

鬱悶
  • 簽到天數: 2 天

升級   22.67%

鬱悶

逢星期日早上7:30天水圍運動場也有一跑會出發跑長課.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 wsx111 於 2011-12-31 19:21 發表
    請問臭河點跑先夠10km??(由天恆條橋開始)
    thx!!!!!!!!
    我都是天水圍人. 我可以俾一些里數給大家參考下. 由天水圍運動場起跑..到河邊天愛苑為1K, 到東華三院小學為2K, 到天恆行人天橋前20米為3K; 到消防局前為4K; 到慧景軒前面一巴士站(有一閘口)為5K; 到有一天橋過泳池/公園前的下斜路為6K; 但蝦尾村燈位為6.55K. 由天慈跑回球場一圍剛好7.3K. 若在天恆位置不過橋直跑入輞井村斜路頂為4K. 再右轉入深灣路跑到斜路盡頭為5K.  以上所說的K數全都有紅色的阿拉伯數字油在路上.

升級   21.85%

該用戶從未簽到

原帖由 鋼條 於 2012-1-13 17:21 發表
    逢星期日早上7:30天水圍運動場也有一跑會出發跑長課.

呢個跑會無會員制, 唔使入會唔使交會費, 黎到運動場就可以跟埋一齊跑, 當然搵個速度相若既伴跑可免盪失路, 好多CHING/tSE會幫手

升級   32.11%

該用戶從未簽到

有幾多人參與左架@@

升級   22.67%

鬱悶

原帖由 hong9394 於 2012-2-4 17:35 發表
    有幾多人參與左架@@

vicchui77 己經加入咗啦,你都快D黎啦!

升級   20.85%

開心
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 鋼條 於 2012-2-16 16:01 發表

vicchui77 己經加入咗啦,你都快D黎啦!

都加入左

升級   37.15%

該用戶從未簽到

今個星期日我又黎, ching 們幾點係邊度等?^^

升級   9.2%

該用戶從未簽到

師兄,有興趣歡迎加入一齊跑,
    我地逢星期日早上7:15係運動場起步,早十分鐘左右來放行李及熱身就可以
    我地好易認,只要見到一班跑友在更衣室門前吹水熱身就是我們

升級   37.15%

該用戶從未簽到

好呀^^,我會著白色衫灰色短褲,到時見!

升級   9.2%

該用戶從未簽到

歡迎 eddiefan,記得帶定一個五元用來鎖locker
    到時早十分鐘左右來熱身吹下水

升級   37.15%

該用戶從未簽到

但係我跑完會返屋企沖涼,甘係咪唔洗用個度d locker 呀?