香港長跑網  - 長跑長友

樓主: gforce
打印 上一主題 下一主題

Garmin 910XT

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2011-11-23 22:47 發表
之前既310XT我自己都無買, 今次都要自隊一隻
玩鐵人單車在先, 跑步pacing既感覺所剩無幾, 好容易因為慢左都唔知
如果台灣70.3一役有GPS, 可能就唔使飲恨兩分鐘!

我就慶幸有帶310XT,超100K第二日的賽道大部份是落斜,唔係有這錶都唔知自己跑得咁慢,跑落斜平時4分幾鐘1K,果日竟然7分幾8分,好彩及早發現,唔俾自己跌咁多,keep番住6'/K,個成績才不致太差。

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

小弟10Km 賽事都係睇住隻310跑......
    亮哥, 大陸是否用不到310gps ?...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2011-11-24 11:59 發表
    小弟10Km 賽事都係睇住隻310跑......
    亮哥, 大陸是否用不到310gps ?...

用到! 今次全靠佢,睇住佢個實時速度,知道自己跑快左定慢左,即時抖正,以均速完成,如果唔係,過左一段時間才知慢左,我會心急追番d時間,咁就可能中途爆左,完成唔到。但係310XT既缺點係高度唔係咁準,所以見910XT加埋氣壓來測高度,應該準好多,跑山會好岩用。

升級   0%

開心

上海就睇住隻310來跑.....
    亮哥都跑上海?310 又出動了?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2011-11-24 13:00 發表
    上海就睇住隻310來跑.....
    亮哥都跑上海?310 又出動了?

我無錶用啊! 隻310拿了去修理還沒得取,先排貴州跑超100K的310是問人借來頂檔。

升級   66.25%

奮鬥
  • 簽到天數: 4 天

我用緊 110,

聽大家咁講, 隻910XT 真係好好多Wor

好奇想問, 110 個時個條心跳帶用唔用得返呢?定要買條新款?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炒炒 於 2011-11-24 16:21 發表
    我用緊 110,

聽大家咁講, 隻910XT 真係好好多Wor

好奇想問, 110 個時個條心跳帶用唔用得返呢?定要買條新款?

110果條是用得番的,不過佢d硬膠比較多,無咁舒服,Premium版既心跳帶全條都係橡根,戴起來舒服好多。

升級   2.8%

鬱悶
  • 簽到天數: 9 天

真係睇到好心動,但我己經有隻410同310xt,真係唔好意思再買多隻。但話時話,garmin啲QC真係覺得麻麻地...

升級   98.9%

該用戶從未簽到

我隻110都差唔多用左一年喇,又唔發覺有乜特別問題,希望隻910XT都OK就好lu

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rexleung 於 2011-11-25 00:56 發表
    真係睇到好心動,但我己經有隻410同310xt,真係唔好意思再買多隻。但話時話,garmin啲QC真係覺得麻麻地...

同意! 真的唔爭氣!

我打算隻310XT修理好之後(我知道其實是會換個隻新的),全套送給我囝囝,鼓勵佢減肥,回想四年前的今日,佢送了一個心跳錶給我(是puma接近$1000),鼓勵我跑步減肥,所以我才成功減了肥及愛上長跑,今次我會送番個310XT俾佢,鼓勵番佢。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gunners 於 2011-11-25 02:00 發表
    我隻110都差唔多用左一年喇,又唔發覺有乜特別問題,希望隻910XT都OK就好luhgj" />" />jufgu hgj" />" />jufgu

我果隻310XT也是差唔多一年才....入了水,估都估唔到! 三鐵錶,我又唔游水又唔騎車,只跑步,發現入水果日是風和日麗出猛太陽的北馬比賽,跑到24K個錶面濛晒睇唔到速度時間,跑到三十幾K佢又清番晒,激死! 回港後都係拿了去修理,因為是"差唔多一年",唔整就過期了。

升級   69.4%

該用戶從未簽到

我都係念住用來游水的,如果咁易入水就敝家伙,攞貨後都係帶埋隻表潛水做壓力測試先

升級   0%

該用戶從未簽到

好呀! 如果我拿了,麻煩你替我戴來潛下水,早d測試,費事到差唔多一年才發出來,年尾特別多賽事,戴慣左,無左佢真係唔識點keep pacing。

升級   6.67%

該用戶從未簽到

上星期5同亮哥跑完青公後..我都想買910..但係買咗310XT..4個月...我個仔得6個月大未識用....冇藉口俾自己換.....雖然我日日都唸個藉口俾自己....

升級   100%

慵懶

大B哥你賣隻310XT俾我,咪可以買910囉
    原帖由 henrykyho 於 2011-11-25 18:11 發表 上星期5同亮哥跑完青公後..我都想買910..但係買咗310XT..4個月...我個仔得6個月大未識用....冇藉口俾自己換.....雖然我日日都唸個藉口俾自己....

升級   50.5%

開心

我都係想買910來計游泳時的stroke count,如果入水就大件事.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 merino 於 2011-11-26 01:05 發表
    我都係想買910來計游泳時的stroke count,如果入水就大件事.

行貨有保用的,最好係買回來就試清楚,例如游下水,潛下水,兩星期內一換一,之後一年保修。
    我唔會游水同潛水,咪請Vincent幫下手囉。

升級   50.5%

開心

放心,幫手試防水的又多一個

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 merino 於 2011-11-26 11:22 發表
    放心,幫手試防水的又多一個

妳是試游水定係潛水? 忽發奇想,我諗下可唔可以用條繩綁住個錶,垂落海底試,因為....我唔識潛水啊!

升級   6.67%

該用戶從未簽到

係咪架!坦克????好吸引咼!