香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 叮叮噹
打印 上一主題 下一主題

叮叮噹之跑步日誌-請多多指教

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

兩個相距一個月時間, 只要唔好受傷就以美記半馬作測驗, 好多chings/ ctses都跑這兩個半馬.
    你老渣跑第一個全馬, 可以問問其他ching意見.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-4-15 23:11 發表

兩個相距一個月時間, 只要唔好受傷就以美記半馬作測驗, 好多chings/ ctses都跑這兩個半馬.
    你老渣跑第一個全馬, 可以問問其他ching意見.  

收到.

其實而家就口輕輕講全馬, 一切都要到年尾睇下自己既實力先至可以講跑全定係半

升級   0%

難過

原帖由 billy_yau 於 2009-4-15 23:12 發表
    收到.
    其實而家就口輕輕講全馬, 一切都要到年尾睇下自己既實力先至可以講跑全定係半

十月報就渣打, 未練夠都係憑信心報名, 報完重有三四個月時間操練.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-4-15 23:27 發表

十月報就渣打, 未練夠都係憑信心報名, 報完重有三四個月時間操練.

如果去到十月都重未跑到三十k以上, 我諗全馬要過多一年先可以報lu

升級   0%

難過

原帖由 billy_yau 於 2009-4-15 23:29 發表

如果去到十月都重未跑到三十k以上, 我諗全馬要過多一年先可以報lu

只要有恆心, 堅持練習, 遲早可以完夢, 俾心機練啦!
    星期一近近地嚟鄧記練吓基本功同衝圈啦, 應該啱你練架!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-4-15 23:34 發表

只要有恆心, 堅持練習, 遲早可以完夢, 俾心機練啦!
    星期一近近地嚟鄧記練吓基本功同衝圈啦, 應該啱你練架!

我而家心思思想去星期五邪神果度學野

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-4-15 23:37 發表

我而家心思思想去星期五邪神果度學野

想去咪去籮!叮ctse都冇叫你一定要去星期一訓練班.......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-4-15 23:47 發表

想去咪去籮!叮ctse都冇叫你一定要去星期一訓練班.......

我係因為隻腳咁耐都未完全康復, 所以先想去學下一d正確既跑法同埋基本功, 我覺得邪神果邊好似著重多d呢方面, 而黃sir果邊就好似會谷大家個速度, 我驚自己做唔到, 所以先想揀邪神果邊

升級   0%

難過

原帖由 神童威威 於 2009-4-15 23:47 發表

星期一訓練班已經好多人, 越來越來插班生旁聽生左鄰右里,
    跑吓多個, 跑吓少個, 走左去偷雞都唔覺唔覺.
    下次要著火紅戰衣, 唔係Wong Sir以為唔見左小妹.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-4-15 23:52 發表

星期一訓練班已經好多人, 越來越來插班生旁聽生左鄰右里,
    跑吓多個, 跑吓少個, 走左去偷雞都唔覺唔覺.
    下次要著火紅戰衣, 唔係Wong Sir以為唔見左小妹.

重要火紅跑鞋...哈哈

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-4-15 22:53 發表

聯合國半馬係我首選, 因為去年冇跑去做啦啦隊, 覺得個比賽攪得幾好, 又可以做善事, 支持!
    08Nike同08聯合國只相隔一星期, 如果今年如是, 唔洗考慮Nike, 反正咁多人報, 未必報到.

11月尾   聯合國半馬
    1月初 ...

一係唔玩,一玩就玩咁多個,利害
    仲有提提妳11月有屯門區內田徑比賽及明年1月屯門長跑比賽,身為田門人應該去支持下

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-4-15 23:51 發表

我係因為隻腳咁耐都未完全康復, 所以先想去學下一d正確既跑法同埋基本功, 我覺得邪神果邊好似著重多d呢方面, 而黃sir果邊就好似會谷大家個速度, 我驚自己做唔到, 所以先想揀邪神果邊

你一定睇得大家d blog嚇壞左,其實wong sir訓練班都好著重大家的基本功,
    而訓練速度只是其中一個環節,不過你未上過堂真係好難明白!

升級   0%

難過

原帖由 billy_yau 於 2009-4-15 23:51 發表

你都冇落過嚟鄧記練又點知道呢?
    星期四跟樂華果班就真係衝圈啦! 大把師兄可以話你知個實況.
    星期一就練基本功, 改好跑姿, 同一步步學衝圈, 夏天練速度對秋冬練長途有幫助.
    其實, 已經好多人, 不過見啱你先叫你嚟姐.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-4-15 23:59 發表

你一定睇得大家d blog嚇壞左,其實wong sir訓練班都好著重大家的基本功,
    而訓練速度只是其中一個環節,不過你未上過堂真係好難明白!

可能係啦, 個個都話d幾星餐有幾難食, 我怕我吃不消呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-4-16 00:00 發表

你都冇落過嚟鄧記練又點知道呢?
    星期四跟樂華果班就真係衝圈啦! 大把師兄可以話你知個實況.
    星期一就練基本功, 改好跑姿, 同一步步學衝圈, 夏天練速度對秋冬練長途有幫助.
    其實, 已經好多人, 不 ...

我知師姐對我好好架啦...只係自己攞黎驚姐

升級   0%

難過

原帖由 神童威威 於 2009-4-15 23:54 發表
    一係唔玩,一玩就玩咁多個,利害
    仲有提提妳11月有屯門區內田徑比賽及明年1月屯門長跑比賽,身為田門人應該去支持下

兩三個半馬, 兩個10K, 唔會好多吓?? 唔好嚇我啦!
    屯門果兩個要睇日子, 如果太近小妹的目標比賽就唔玩囉!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-4-16 00:03 發表

唔算多丫, 師姐一定無問題

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-4-16 00:03 發表

我第一年玩比賽都冇玩咁多個呀!

升級   0%

難過

原帖由 神童威威 於 2009-4-16 00:08 發表

我第一年玩比賽都冇玩咁多個呀!

你幾時係第一年比賽?
    聽你話參加吓比賽嘛!

升級   0%

難過

原帖由 billy_yau 於 2009-4-16 00:01 發表
    可能係啦, 個個都話d幾星餐有幾難食, 我怕我吃不消呀

因為大部份人前一天跑完比賽, 邊有力再衝圈?
    Wong Sir會就住大家俾菜單, 咪免佢地下半場囉!
    我咁初哥都可以跟上, 你絕對可以應付, 進步空間好大添!