香港長跑網  - 長跑長友

樓主: =chairman=
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑步團 ◎ Part 1

關閉 [複製鏈接]

升級   6.33%

該用戶從未簽到

回復 223# 的帖子

我都跑,去埋早餐團

升級   0%

該用戶從未簽到

今日認識到快腳 raymond417 同埋 wpho ching... 你地好丫..

今日既速度快0左..8.5k..小妹跑0左大約 51m30s....
之後食埋早餐再飲埋自己喜歡既紅豆冰..好滿足~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-20 19:20 發表
今日認識到快腳 raymond417 同埋 wpho ching... 你地好丫.. hgj088" />" />hj

今日既速度快0左..8.5k..小妹跑0左大約 51m30s.... hgjD115" />" />hj
之後食埋早餐再飲埋自己喜歡既紅豆冰..好滿足~ hgj091" />" />hj

ee咁勤力....有進步係好正常既,繼續努力!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-20 22:18 發表

ee咁勤力....有進步係好正常既,繼續努力!

多謝大圍兄鼓勵...  
小妹呢排好似要就0黎考試(SCM)咁.. 所以跑多0左....

大家明天在不同地方努力丫~~

升級   0%

該用戶從未簽到

逍遙團第二次活動報告

今早在將軍澳地鐵站集合 ~
參加是次逍遙團的 ching ctse 有:小弟、Jeff、ee、caffeine、 Qoo、Raymond 和 Terrence ~

今次路程較短,所以我同 ee ctse 的「逍遙跑速」都稍快了一點 ~
約 52 分鐘完成全程。

Raymond 和 Terrence 兄原來係快腳,下次可推薦佢地入「鬼腳組」~

之後一行七人舉行「早餐高峰會」~ 吹吹水,商討下之後的活動安排等等 ~
原來大家黎緊有好多比賽 ~ 加油呀大家 ~
Improvement:由於物價通脹,每人 $20 已經好難開到一個「早餐高峰會」,所以我下次要寫低預多少少 budget 至得 ~
多謝今天所有參與是次活動的 ching ctse ~~

p.s. 有點好奇,Raymond ching 應住新界西,點解今早會來到將軍澳跑步既?

升級   1.05%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-8 19:26 發表

係呀 ~ 想由將軍澳跑去第二度,就一定要上山落山 ~~

不如TRY下坑口->馬鞍山吧, 我跑過一次,用左1小時59分=.=" 跑完抖左5日

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 NIKE鐵鞋 於 2008-12-21 10:22 發表

不如TRY下坑口->馬鞍山吧, 我跑過一次,用左1小時59分=.=" 跑完抖左5日

ching/ctse, 請問哩條線大概點跑, 同埋幾長啊 ~?

升級   0%

該用戶從未簽到

尋日跑完本來都好地地, 點知下晝出街果陣, 又拉親左腳腳板外邊條肋......... (都唔知點解成日整親, 哩度痛, 果度痛 , 有 冇人跑步跑到成日受傷架?! )
原本打算約埋Terrance ching聽日入西貢為下週六試路, 依家又要抖多兩三日, 冇得跑

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2008-12-21 11:27 發表
尋日跑完本來都好地地, 點知下晝出街果陣, 又拉親左腳腳板外邊條肋......... (都唔知點解成日整親, 哩度痛, 果度痛 , 有 冇人跑步跑到成日受傷架?! )
原本打算約埋Terrance ching聽日入西貢為下週六試路, 依家 ...

jc 兄..可能你尋日跑0左半馬距離..對腳累就易整親啦...
你順便休息下... 長跑長有丫.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 NIKE鐵鞋 於 2008-12-21 10:22 發表

nike ching 你好丫..
你既意思係坑口再經西貢再去馬鞍山 ? 要唔要 20k ?

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎 ching / ctse ~ 閣下平時跑開邊度 ga ? 唔知道我地之前跑步時見過面未呢 ?

以上路線應約有 20K,如果想練半馬可以考慮。不過我們是逍遙團,在計畫路線時會考慮每一位跑友能否應付得到,因為跑步最緊要跑得開心 ~~~ 我地逍遙團通常是在早上出動,一大班人一齊慢跑的 ~ 閣下可 join 埋我地 ~ 祝閣下長跑長友 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-21 11:48 發表

jc 兄..可能你尋日跑0左半馬距離..對腳累就易整親啦...
你順便休息下... 長跑長有丫.....

x 2

升級   50.53%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2008-12-21 11:27 發表
原本打算約埋Terrance ching聽日入西貢為下週六試路, 依家 ...

JC, 相信是跑了20km觸發的, ching不要勉強, 要好好休息的

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 kenneth 於 2008-12-21 23:38 發表

x2 raymond 兄,點解呢?

x3, Raymond兄原來住新界西, 點解山長水遠去逍遙跑?

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝大家關心, 今日好聽話, 休息冇跑, 已經痛少左好多

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-12-21 23:47 發表

x3, Raymond兄原來住新界西, 點解山長水遠去逍遙跑?

可以ching揸得多法拉利, 有時都會想揸下大發仔兜兜風  
    哩個係咁多高手黎報逍遙跑既原因  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2008-12-21 23:51 發表
    多謝大家關心, 今日好聽話, 休息冇跑, 已經痛少左好多

哈哈 ~ 乖喇 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

Jeff 兄,我今日問左我同學,原來佢都是在宣中返教會的 ~~ 真巧 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-22 00:08 發表
    Jeff 兄,我今日問左我同學,原來佢都是在宣中返教會的 ~~ 真巧 ~

24/12晚, 有時間記得黎佈道會喇 (上星期六俾你果張傳單呢)