香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 3)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-10 10:10 發表

係姐..都無奶油咁KA MA...都跟唔上大隊..D 體能真係好唔惦WOR~仲要搞到拖慢埋你~我都唔好意思AR~" />" />" />" />

我都係自己跑運動場先LA...如果禽日上大埔道..我CALL 左白車KA LA

加多句...1213行動~好想 ...

vv:
唔使驚呀,比個後備方案妳參考,果日wayne兄會駕車係尖鼻咀停車場度個水站suport,妳可以同佢申請定回程坐佢車一齊走,咁就可以跑少6,7K。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-10 10:19 發表

joejoe兄:
我都有興趣跟你操下長課呀,想問吓去到鹿頸會唔會有地方沖身換衫?

呵呵, 我全程都只會係慢慢地跑jar喎, 可能會拖慢你個總體時間, 你唔介意我當然冇問題呀~~

另外, 如果你6am係荔枝角開跑, 會否會有D麻煩?定係你係大圍火車站(斜對單車鋪果邊)等我跑到嚟再一齊跑?

鹿頸士多有toilet(出面都有公厠),但係沖身呢家嘢我未試過.係出面借佢個水喉沖兩沖應該可以呱~~

我通常都係就地換衫, 男仔唔使咁麻煩嘛~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-12-10 10:47 發表

呵呵, 我全程都只會係慢慢地跑jar喎, 可能會拖慢你個總體時間, 你唔介意我當然冇問題呀~~

另外, 如果你6am係荔枝角開跑, 會否會有D麻煩?定係你係大圍火車站(斜對單車鋪果邊)等我跑到嚟再一齊跑?

鹿 ...

有得淋下身都ok架啦,因為成身汗著返衫會好唔舒服,joe兄既慢慢地都唔會慢啦,我都係想試下用5'30-5'40/K來跑,睇吓跑唔跑得使。
如果係既不如我都6am係大圍出發向荔支角方向跑,到見到你再調頭一齊跑。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-10 10:46 發表

vv:
唔使驚呀,比個後備方案妳參考,果日wayne兄會駕車係尖鼻咀停車場度個水站suport,妳可以同佢申請定回程坐佢車一齊走,咁就可以跑少6,7K。

哎呀...圍圍....你咪教vv走"精"面啦....
佢呀,要多d訓練先得架...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-10 10:58 發表

有得淋下身都ok架啦,因為成身汗著返衫會好唔舒服,joe兄既慢慢地都唔會慢啦,我都係想試下用5'30-5'40/K來跑,睇吓跑唔跑得使。
如果係既不如我都6am係大圍出發向荔支角方向跑,到見到你再調頭一齊跑。

Great!好!就咁話!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-10 10:58 發表

joejoe:
20/12個跑我同你開個post啦~~

仲有,個日2pm可以返到屋企未...?
因為我4pm要到旺角區做義工呀....要預時間返屋企後沖涼...

升級   100%

該用戶從未簽到

vv:
20/12個日跟joejoe跑,我預埋你啦~
跑完沖涼後到旺角做義工呀....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-10 11:02 發表

哎呀...圍圍....你咪教vv走"精"面啦....
佢呀,要多d訓練先得架..." />" />

咩呀....我係叫vv買個保險之麻,到時跑到梗係跑啦,真係跑唔到都冇辦法唯有坐車啦,好過佢驚咗唔去咪仲衰~

升級   100%

該用戶從未簽到

想跑步?
想開心地跑步?
搵SSP街坊小隊啦!!
熱情既SSP街坊小隊,包你賓至如歸!

SSP街坊小隊下次練習日期:
16/12(星期二)
時間:8pm在SSP泳池門外等
路線:待定,大家有咩suggestion??
里數:大約10k

出席跑步者:
1.catcat
2.vv
3.bonbon
4.kinkin
5.活活
6.菲菲
7.華華(暫定得)
8.batbat

20/12(星期六)
當日由joejoe ching帶隊,佢劃分左兩part跑步,分別為38.7k及18.7k,各位可按自己能力join不同組別.

** 全程里數:38.7k (6am在荔枝角區起跑)
路線:6am開始由荔枝角 > 呈祥道 >  馬騮山 > 城門河畔 > 吐露港 > 宏福苑元洲仔里 > 元洲仔公園(此段路長20k)

** 半程里數:18.7k (約8:30am係元洲仔等)
路線:ching會在元洲仔稍作休息,係果度同其他跑半程嘅Ching/Ctse集合, 然後再出發, 沿單車徑 > 大埔工業村 > 三門仔 > 大尾篤 > 新娘潭 > 來回烏蛟騰 > 鹿頸終點

全日預計11am前完成, 跟住可以係鹿頸食大餐. 跑全程(38.7k)

全程跑步者:
1.joejoe
2.圍圍

半程跑步者:
3.catcat
4.vv
5.bonbon
6.菲菲(考慮中)
7.tartar

我們每次跑步都好開心架,唔覺唔覺就會跑完2個小時架啦~~
歡迎所有新舊朋友仔加入,豐富SSP街坊小隊既跑步宵夜團!!
對新參與活動的朋友仔,本人會pm取一些簡單資料以方便約時間及統籌.
請有興趣參與的ching/ ctse在此留言啦!!

備註:
1. 熱情如火=柏園茶餐廳(長沙灣順寧道寶熙商場地下3號鋪,tel:2729 3336)
2. 到SSP集合地點的交通安排:
>>>>>SSP泳池~~~坐MTR的ching/ctse可以在長沙灣站A1麗閣村出口出,步行連上天橋,約5分鐘就到
>>>>>選擇到本人家存物~~坐MTR在長沙灣站A2樂年花園出口出,之後搵"美居中心"旁邊的站油,步行都係唔使5分鐘,問下人好易搵既,我會係油站接你.
3. 行李安排:
根本人了解,大家可以到長沙灣運動場(較近ssp 泳池)or保安道市政大樓(較近熱情如火)換衫及存物,有需要的ching/ctse可以自己check下detail (尤其是closing 時間)

~~SSP街坊小隊簡介~~
1. 小隊自2008年10月份第一次開跑以來,承蒙各區funs踴躍支持及鼓勵,令本小隊每次的跑步均活動充滿著喜樂與歡笑
2. 我們希望各隊員除了自行跑步練習外,亦能抽空參與每星期的集體跑步,互相觀摩及鼓勵
3. 由於是平日晚上放工後練習,因此每次的跑步里數只會是大約10K左右,全部都是跑街路(因小妹覺得跑運動場很悶)
4. 跑步路線每次都會不同,小隊會在出發前集齊人後再修改路線,照顧不同隊員的意見,所以,SSP街坊小隊是no planning is our planning,我們會遷就各人能力,不會扔棄任何一個隊員
5. 我們認為運動大前堤應該是"友誼第一,比賽第二",跑步要跑得健康,同時跑得有樂趣亦是極之重要的,因此,每星期的聯跑活動後我們亦會宵夜聯誼,大家暢所欲言一番
6. 凡參與本小隊跑步者,均可獲賜給疊名一個,機會難得!!

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-12-10 11:04 發表

Great!好!就咁話!

不過我仲未confirm到你住,因為原本計劃咗21/12同瘋狂兄跟泰基操長課,我問下佢睇吓有冇興趣一齊操再覆你,你又問下有冇其他人一齊跑啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-10 11:07 發表
vv:

咁快又想挑戰40K?妳真係想個super cat呀?
哈哈....如果妳去我都係唔去lu!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-10 09:09 發表
仲有順便提一下將來既活動,睇下有無ching/ctse有興趣:" />" />

1. 新年獨木舟camp: fung sir會在24/1/2009 - 25/1/2009(即新年30及年初一)camp,我地會扖獨木舟去龍鼓沙洲21夜露營,如無記錯應該是晚去早返,sir話會""到一隻大飛,可以讓少部份唔識獨木舟既朋友仔坐喎,詳情待定

2.
烏蛟騰長跑計劃:日期20/12/2008(星期六)時間大約8:30~中午,joejoe,詳情見樓上#43留言

3. 3
次行山:日期27/2/2009(年初三),18/1/2009(sunday)22/2/2009(sunday),全部由joejoe,詳情待定
...

補充/更正(Point 1)
我同Fung Sir計劃的龍鼓沙洲Camp, 正確詳情如下:
Ø
集合時間及地點:25/1/2009(年三十) 9am於黃金海岸咖啡灣屯門獨木舟會(燒烤場側)

Ø
散場時間及地點:26/1/2009(年初一)中午至下午時間於咖啡灣散band

Ø
形式及內容:識用獨木舟嘅可以用獨木舟去(已報名嘅幾位是獨木舟高班學員),唔識嘅上獨木舟會專用快艇坐,快艇最多坐6-7(視乎情況)。當日/晚會有及網魚,行山同燒烤環節(可提議活動)。第二天回航時間未定,但不會太遲回咖啡灣。

Catcat,你好似次次比親料都錯/漏緊D嘢嗰喎,唉,下次唔該聽清楚寫清楚啦~~

補充/更正(Point 3)一陣寫~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-10 11:05 發表

joejoe:
20/12個跑我同你開個post啦~~

仲有,個日2pm可以返到屋企未...?
因為我4pm要到旺角區做義工呀....要預時間返屋企後沖涼...

咁就Thank you晒啦~~

2pm緊係返到~~

升級   52%

該用戶從未簽到

V V
死拉, 今日心情又欠佳TIM

升級   52%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-10 11:07 發表
vv:

V V CAT CAT
我又去, .......

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 hhkbonnie 於 2008-12-10 11:22 發表
V V
死拉, 今日心情又欠佳TIM

咩樹呀你~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 hhkbonnie 於 2008-12-10 11:23 發表

V V CAT CAT
我又去, .......

去邊先....係咪16/12個次呀~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-10 11:15 發表

咁快又想挑戰40K?妳真係想個super cat呀?
哈哈....如果妳去我都係唔去lu!

唔係囉, 頭先聽佢電話個語氣都似係想玩18k嗰個~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-12-10 11:26 發表

唔係囉, 頭先聽佢電話個語氣都似係想玩18k嗰個~~

OF COURSE 18K啦...
圍圍,你咪玩我啦~