香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

14FEB 13:30 屯門大欖涌水塘(環塘跑)

今日情人節,12鐵漢齊集屯門兆麟運動場,開始一次向往已久的山野跑.行上數十級樓梯,上到山頂錦輝引水道涼亭,稍作休息及拉筋後,白兄作了行程簡介後,由Wong sir帶領,眾人嘻嘻哈哈沿麥十段引水道開始出發.為免前面領跑者愈跑愈快,我們玩了一個遊戲,讓跑在最後的師兄輪流跑前領跑,這方法確實有用,5公里左右的引水道,基本都能控制在5分多接近6分速度在跑.這5公里路程同09年屯門賽程一樣.感覺又像再跑了一次屯門賽似的.麥十段引水道是我第一次認識wong sir , 也是第一次和 7兄一起跑的地方,那時候我還不知道他們都是快馬,所以也膽粗粗就跟了他們上山跑(隨行還有ken兄).現在回想起,幸好那次有份參與,因為隨後的日子,都在他們身上學到不少東西.

今次膽子更大了些,經過渣打馬拉松洗禮後,體能還沒有完全恢復的時候,見到wong sir & 7兄相約上山公然偷食,又是心痕腳也痕,因為很久沒有同他們一起跑了.於是這次私人約跑又變成網友約跑,而且一來就是12位.嗨,你們也跟我一樣情人節沒有事做嗎?或是大家都沒有情人?
1. Peteruno
2. Pwong5618
3. 711MF
4. 亞 平
5. Kenneth
6. Patrick
7. 細明哥
8. Samynonsense (初次認識,希望有機會再一起跑)
9. toes (專程由荃灣來屯門支持約跑,很高興認識你)
10.bha
11.joe
12. 晴朗 (再次感謝師兄又一次為我們留下美好回憶)

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   27.6%

該用戶從未簽到

因昨天時間緊逼, 未能和大家盡慶.
同Ken兄一樣, 下次小弟先成隻上!
711MF 該用戶已被刪除
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-2-15 00:23 發表
14FEB 13:30 屯門大欖涌水塘(環塘跑)

今日情人節,12鐵漢齊集屯門兆麟運動場,開始一次向往已久的山野跑.行上數十級樓梯,上到山頂錦輝引水道涼亭,稍作休息及拉筋後,白兄作了行程簡介後,由Wong sir帶領,眾人嘻嘻哈哈 ...
呀~ 第二張相我食緊朱古力0架~ 影相時一直含住0係口, 搞到張相0既我好似嬲爆爆咁0忝~

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

回復 742# 的帖子

嘩!在平兄秀麗的文筆下,一次約跑活動變成了一次詩情畫意的旅程,令小弟也極之嚮往! 小弟北區人,路途遙遠,但希望下次也能抽空參興。

升級   68.6%

該用戶從未簽到

平兄文又得、武又得,勁

實在多得你們約跑,開開心心,我先有長課練,如果我自已跑、最多一個鐘就收工

所以下次有時間便一定到。

謝謝各位 ching!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2009-2-15 07:51 發表
    因昨天時間緊逼, 未能和大家盡慶.
    同Ken兄一樣, 下次小弟先成隻上!

Ken 兄 & Parrick 兄,幾時全隻上,小弟樂於奉陪.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-2-15 10:40 發表
    平兄,一入泥路就上演一場,,,新進快馬力迫適途老馬,當時速度約4:30一K.沿途鬥足3-4K,當然最後馬係老馬帶出啦,,

7兄,唔怪至得,果3-4k小兄用5分/k 都追唔到你地啦..老馬係邊隻呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BHa 於 2009-2-15 11:31 發表
    呀~ 第二張相我食緊朱古力0架~ 影相時一直含住0係口, 搞到張相0既我好似嬲爆爆咁0忝~

BHa 我最鐘意影你食相,今天都影左幾張,哈!哈

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-2-15 11:55 發表
    嘩!在平兄秀麗的文筆下,一次約跑活動變成了一次詩情畫意的旅程,令小弟也極之嚮往!" />" /> 小弟北區人,路途遙遠,但希望下次也能抽空參興。

希望長跑網可以盡快搞番個跨區大型約跑,咁大家又可以再聚了!
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-2-15 23:07 發表

不如就由最好人緣0既你發起啦~ 一定一呼百應!!
    我首先頂力支持!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 samynonsense 於 2009-2-15 16:31 發表
    平兄文又得、武又得,勁

實在多得你們約跑,開開心心,我先有長課練,如果我自已跑、最多一個鐘就收工

所以下次有時間便一定到。

謝謝各位 ching!

samynonsense師兄,小弟只係得閑無事,隨便係度塗鴉,發泄一下,大家見笑了.
    希望下次可以一齊再跑!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BHa 於 2009-2-15 23:10 發表
    不如就由最好人緣0既你發起啦~ 一定一呼百應!!
    我首先頂力支持!!

BHa 講笑咩,小弟何德何能,呢種咁大型既活動,沒有高層人仕出馬,邊有號召力架..

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.2.17 18:00 旺角健身中心

渣打完後,高潮也隨著星期日聚餐而結束,盡管接下來的星期五還有一個約跑,但始終難免會有些少失落感.好像失去了動力.每年跑完渣打都是這樣的心情,今年已比去年好了很多,情緒也沒有往年那麼低落.希望盡快收拾心情,為今年年底的澳門馬拉松和明年渣打作準備吧!

今晚在跑步機慢跑10公里 ,不知道是不是渣打馬拉松的影響,今晚來跑步的人比平常多了很多,希望他們對跑步的熱情能夠一直延續下去.

距離 : 10K , 時間 : 00:53:37 均速 5.3mins/K

升級   97%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-2-17 22:24 發表
    2009.2.17 18:00 旺角健身中心

渣打完後,高潮也隨著星期日聚餐而結束,盡管接下來的星期五還有一個約跑,但始終難免會有些少失落感.好像失去了動力.每年跑完渣打都是這樣的心情,今年已比去年好了很多,情緒也沒有往年 ...

平兄,你好,別来無恙吧!(只是幾天而己) ,從你的日誌得知你的動向,相信跑畢渣打後,身體己復原了吧,小弟有一問題想平兄賜教,是關于健身中心的資料,可告知小弟嗎?(因我想在公餘時間內做一吓gym) ,謝謝

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 peter6565652003 於 2009-2-18 00:09 發表

平兄,你好,別来無恙吧!(只是幾天而己) ,從你的日誌得知你的動向,相信跑畢渣打後,身體己復原了吧,小弟有一問題想平兄賜教,是關于健身中心的資料,可告知小弟嗎?(因我想在公餘時間內做一吓gym) ,謝謝

Peter兄,想知D乜,請隨便問啦..
    渣打完左,身體恢復得比預期快,上星期六已經同白師兄佢地上山跑轉好甘既...嘻嘻
    你呢,有冇KEEP住跑?

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 亞平 於 2009-2-15 23:07 發表

從小型開始攪, 屯門區, 元屯天.......攪攪吓就大型架啦!
    長跑網人人平等, 冇大冇細架 ,你有100分就可以攪約跑.

升級   97%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-2-18 00:30 發表

Peter兄,想知D乜,請隨便問啦..
    渣打完左,身體恢復得比預期快,上星期六已經同白師兄佢地上山跑轉好甘既...嘻嘻
    你呢,有冇KEEP住跑?

平兄,小弟己開始keep住跑了,跑罷渣打後,跑了5K, 10K x3次,遲D打算再加里數,眼前目標係年底的澳門馬拉松(跟平兄一樣吧?),今次挑戰全馬失敗,小弟稍覺耿耿於懷,只怨自己操練不足,不能怪其它,未来日子將儘抽多時間鍛煉,希望能给自己交代,言歸正傳,小弟只想知現今的健身中心收费如何,是否第一次入會要交一畢龐大的入會費,然後再按月付款?平兄有沒有信譽好的健身中心堤供?請恕小弟大鄉里,關于這方面,小弟全無認識,還有小弟打算找一個星期四,進來屯門鄧肇堅運動場跟平兄及其他師兄們偷師,到時會早幾日知會你作實,可以嗎?