香港長跑網  - 長跑長友

樓主: jogging_cat
打印 上一主題 下一主題

基督徒新來跑手報到

升級   49.45%

該用戶從未簽到

歡迎catcat ctse!! 呢度好好玩架!! 多d上黎la!!

我都係基督徒, 我返宣教會恩光堂. 大多數比賽都安排在星期日對我們來說真是有點兒衝突. 不過我教會有一堂祟拜在11am舉行, 所以參加一般的10km賽事都重可以趕得切. 不過就唔可以留太耐同各網友吹耐d水. 大型的比賽如渣打就麻煩. 不過而家教會加了星期六晚的祟拜. 咁就好好多.

其實都可以抽時間參加其他約跑活動, 好好玩架!! 我上左呢個網, 先開始較有系統地練跑, 好多ching/ctse都樂意share佢地d跑步心得, 真係袋唔少錢走架.

升級   100%

該用戶從未簽到

catcat ctse:
你好呀~~
歡迎加入長跑網lee個大家庭呀~~~
我係witchycatcat呀~人地都係叫的catcat多......

我地有個ssp街坊小隊(深水步)....每個week都有約跑活動架~~~
詳情可以看以下p.1
https://www.longrun.hk/forum/vie ... p;extra=&page=1

ctse有時間,搵日join我地一齊跑下,多人跑好開心架~~~

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

各位師兄師姐, 我己經開咗個新 blog  在女子討論區, 有時間上去指教指教。

升級   0%

開心

原帖由 kopo1128 於 16-2-2009 12:30 發表
    歡迎catcat ctse!! 呢度好好玩架!! 多d上黎la!!

我都係基督徒, 我返宣教會恩光堂. 大多數比賽都安排在星期日對我們來說真是有點兒衝突. 不過我教會有一堂祟拜在11am舉行, 所以參加一般的10km賽事都重可以趕得切.  ...
    kopo1128 ching 我們教會在星期六有多一堂崇拜, 所以如果跑半馬都可以改星期六, 不過都不會常常如此

升級   0%

開心

原帖由 亞平 於 14-2-2009 21:38 發表

皇上=九龍城皇帝=曾灶才=Leefs=Alan,坐鎮斧山道主場,周不時出巡港九新界各區,
    有時間去斧山道運動場跑下,有機會見到.
    另外,屯門友20日有約跑,師姐有興趣冇?

網友約跑 - 慢遊夜賞青公: 荃西>>屯鄧(20.5k)
    平師兄咁長途小妹跑得咁慢又吾識路, 連累師兄師姐等我, 又或者在路上留記號比我就吾好啦!

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 kenneth 於 2009-2-16 10:55 發表 小弟在屯門返教會的,而小弟是返浸信會的,小弟跑開半馬,但因比賽後,很多時都相當疲倦及己開始了崇拜,所以年尾總幾個星期,會因為比賽而要放棄返教會的。
    如果唔係跑全馬ge 話可以試下來我果道....正常ge 話11點半都有一堂

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CatCat 於 2009-2-17 21:18 發表
    平師兄咁長途小妹跑得咁慢又吾識路, 連累師兄師姐等我, 又或者在路上留記號比我就吾好啦!

CATCAT師姐,20k都比不上你剛完成既半馬長,而且我地今次又係輕鬆跑,又有明兄負責包尾,冇問題既..考慮下啦!

升級   9%

開心

原帖由 CatCat 於 2009-2-17 21:12 發表
    kopo1128 ching 我們教會在星期六有多一堂崇拜, 所以如果跑半馬都可以改星期六, 不過都不會常常如此

catcat ctse 我係返田灣宣道會,
    要選擇較適合時間才報星期日比賽,
    晨早和9:30及 11:30都各有一堂,
    時間早尚可以趕到

升級   0%

開心

原帖由 亞平 於 18-2-2009 01:20 發表

CATCAT師姐,20k都比不上你剛完成既半馬長,而且我地今次又係輕鬆跑,又有明兄負責包尾,冇問題既..考慮下啦!
    平師兄, 多謝你們細心安排, 又要麻煩明師兄等我這些慢世魔王, 不過小妹上次跑完半馬尙未完全恢復, 況且 8/3 又要參加河畔 10K , 所以都係下次有幾會先啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CatCat 於 2009-2-18 19:27 發表
    平師兄, 多謝你們細心安排, 又要麻煩明師兄等我這些慢世魔王, 不過小妹上次跑完半馬尙未完全恢復, 況且 8/3 又要參加河畔 10K , 所以都係下次有幾會先啦。

CATCAT師姐,唔緊要啦,下次先...係都有玩3月8日河畔,我都會去,希望有機會見到你!

升級   0%

開心

原帖由 kopo1128 於 16-2-2009 12:30 發表

我都係基督徒, 我返宣教會恩光堂. 大多數比賽都安排在星期日對我們來說真是有點兒衝突. 不過我教會有一堂祟拜在11am舉行, 所以參加一般的10km賽事都重可以趕得切.  ...
    kopo1128 ching 我同你的情況都差不多, 如果係大賽好似渣打半賽事, 我都會返星期六的崇拜.

升級   0%

難過

原帖由 ChARsoN 於 2009-2-17 21:59 發表
    如果唔係跑全馬ge 話可以試下來我果道....正常ge 話11點半都有一堂

教會係邊區? 跑完要過海已經很遲.

升級   0%

擦汗

原帖由 叮叮噹 於 2009-2-19 00:31 發表 教會係邊區? 跑完要過海已經很遲.
    係屯門中央廣場入面的宣道會蝴蝶灣堂~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

• 簽到天數: 78 天

回復 41# 的帖子

我都有大家的困難,我返北角循道11時的午堂,所以比賽完要雞咁脚趕去北角,無得同大家吹水。

升級   10%

該用戶從未簽到

各位好,新仔報到。最近才開始跑10k,大家多多指教!!!

升級   41.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

Hello!!!!我也是最近幾年才跑長跑, 經己跑了3年渣打馬拉松,第一年10K, 其餘2年跑半馬.

升級   41.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

我返沙田迦南堂, 呢個禮拜都有報小瀝源個比賽, 我跑得好慢好跑,因為年紀都唔細喇, 志在參與,跑10K 都要成1時多D,
    不過都應該可以跑完之後,沖下個身再反崇拜都得.

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 161 天

我返香港宣教會恩全堂, 玩了長跑3年, 最近幾個開始睇香港長跑網, 但一直比較少發言, 以後希望和主內弟兄姊妹跑友和其他跑友多多交流

升級   27.67%

• 簽到天數: 4 天

主內平安, 新仔報到