香港長跑網  - 長跑長友

樓主: runrun
打印 上一主題 下一主題

runrun – 隨心去「跑」

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 Parco爸 於 2009-3-17 16:36 發表
    唔好意思..男人老狗的我...又走左入來看看..
    runrun姐...期望妳能盡快回勇..繼續跑下去...加油.加油

Parco 爸,依到無性別歧視喎,
    歡迎你多多入來看看,
    多謝你為我打氣,我會加油的了!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-3-17 00:12 發表
    因為本身是香港理大校友,去年大約11月時,理大為
    跑渣打馬拉松的學生、職員和校友舉辨了第一次的
    PoyU Running Squad,為參加者舉辦專題講座
    及一星期兩次的訓練課程,教練就是在(Pg.4 #post 69 )
    「看不見、跑 ...

runrun師姐,proud of you!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-3-17 00:12 發表
    及一星期兩次的訓練課程,教練就是在(Pg.4 #post 69 )
    「看不見、跑 ...

Runrun ctse, 恭喜你得獎, 我都有參加今年的Running Squad, 我覺得今年都算攪得唔錯, 有training course, 有briefing, 件衫又靚, 跑完仲有條汗巾係終點送, 仲有得claim 番一半參加費.
    雖然我未在理大讀過書, 但在理大至今工作了三年多都對不經不覺對理大產生了一份感情, 所以runrun ctse 對母校的感情我也明白的. 如果明年還有幸在理大繼續工作的話, 我都一定會繼續參加Running Squad, 在人生的第一次渣打半馬道上奔馳.

Runrun ctse, 好好養傷, 出年再戰!

升級   90%

該用戶從未簽到

r
    原帖由 runrun 於 2009-3-17 10:09 發表

獎杯如下( ee, 我諗唔需要遮住我個名喇,要起我個底容乜易吖 ):

嘩~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~runrun ctse你好勁呀
    又一次唔願訓睇長跑網, 感覺 run run ctse很真性情,
    兩眼昏花地睇左兩篇, 不過一點了, 好應該訓啦... 但我好想講句, 謝謝分享哦!

升級   52.4%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-3-17 10:09 發表 獎杯如下( ee, 我諗唔需要遮住我個名喇,要起我個底容乜易吖 ):5695

恭喜恭喜!祝早日康復,再戰賽場。

升級   100%

鬱悶

原帖由 cc 於 2009-3-17 17:03 發表

runrun ctse真係一個超強意志ge人~但是...ctse記得有時都要識得多想一步丫~

cc, 跟你分享村上春樹「關於跑步....」一書中的其中幾句:
    「有時候有人會說我意志好堅强。......不過我想,任何事情都應該不只是意志堅强就能辦到的。
        世間並沒有這麽單純。pg.55-56」

多謝你的關心及提点,我是明白的。

升級   100%

鬱悶

原帖由 kcchu 於 2009-3-17 23:25 發表

Runrun ctse, 恭喜你得獎, 我都有參加今年的Running Squad, 我覺得今年都算攪得唔錯, 有training course, 有briefing, 件衫又靚, 跑完仲有條汗巾係終點送, 仲有得claim 番一半參加費.
    雖然我未在理大讀過書, 但 ...

Chu CHing,如果知道你那天晚上的Running Squad聚餐也有出席的話,
    一定跟你打個招呼。我因時間不合,都沒有參加其中的training course,
    知道明年Running Squad都會繼續搞,我一定都要儘量參與了。
    差点忘記恭喜您!

升級   100%

鬱悶

原帖由 emma 於 2009-3-18 00:44 發表
    r
    嘩~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~runrun ctse你好勁呀
    又一次唔願訓睇長跑網, 感覺 run run ctse很真性情,
    兩眼昏花地睇左兩篇, 不過一點了, 好應該訓啦... 但我好想講句, 謝謝分享哦!

Emma, 唔好咁夜瞓啊!運動的人應該早睡早起的。
    嘻嘻!不過我都係好夜才去瞓,噚晚一点幾睇到你個post,
    但眼睛已經唔聽話,無法即時覆你了。

我應該是在星期五晚跑馬地邪神師兄第一次的訓練班見過你的吧!是嗎?
    不過,上星期五我去不到,因收工後由九龍灣趕過去跑馬地都幾遠,
    我去到你們都差不多收工了。今個星期五要上深圳工作,應該更趕唔切
    嚟,下次到的話,再跟你傾吧!

升級   100%

鬱悶

原帖由 dannylun 於 2009-3-18 09:24 發表

恭喜恭喜!祝早日康復,再戰賽場。

多謝!我會儘快讓自己康復,賽場上再見!

升級   100%

鬱悶

原帖由 上水馬王 於 2009-3-17 20:27 發表

runrun師姐,proud of you!" />" />

呀!馬王兄,差点漏了你,我沒有什麽好proud of 的,
    每個人的性格決定了他處事的手法。

升級   90%

該用戶從未簽到

「看不見、跑 ...

對於理工, 因為我當年不是讀全日制, 但回想起當時的快樂回憶也不少.
    而我參加 running squad 是想學習跑步。

原來
    西裝哥哥就係今次running squad教練 !
    因為running squad關係, 我都上過佢堂... 原來教練曾經迷倒萬千少女.
    facebook的出現令我覺得6 degree of separation 可能是真的. 原來我朋友也是你朋友.
    所以如 runrun ctse說, 要起你底幾咁易
    運動的人應該早睡早起, 我會努力克服心魔. 學懂怎樣善用時間才對

我應該是在星期五晚跑馬地邪神師兄第一次的訓練班見過你的吧! < 是的
    上星期我也沒有到, ot到飯也沒得吃. 希望你真係好好休息呀. 看見你在訓練班落力程度就可以想像你跑的時候是多認真。
    好開心識到你哦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-3-18 10:39 發表

Chu CHing,如果知道你那天晚上的Running Squad聚餐也有出席的話,
    一定跟你打個招呼。我因時間不合,都沒有參加其中的training course,
    知道明年Running Squad都會繼續搞,我一定都要儘量參與了。
    差୅ ...

ctse, 我都無去個晚聚餐呀, 因為我認識既同事裡面無人玩渣打, 所以自己一個去都無意思啦.

而且以我呢D慢腳點會有獎拎, 唔跑第尾都算偷笑啦

升級   100%

鬱悶

原帖由 kcchu 於 2009-3-18 18:00 發表

ctse, 我都無去個晚聚餐呀, 因為我認識既同事裡面無人玩渣打, 所以自己一個去都無意思啦.

而且以我呢D慢腳點會有獎拎, 唔跑第尾都算偷笑啦

下年再一同參加Running Squad喇!

升級   100%

鬱悶

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-3-20 01:07 發表
    在PolyU參加了三次畢業禮,都未試過由校長頒畢業証書俾我,
    但今次running squad就可以親自由校長手中接過獎杯,
    Benny兄,多謝你send呢張相比我,我會好好珍藏的。
    跟大家一齊分享吓我呢張開心相 ...

恭喜晒runrun ctse , 出年再參加過~

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-3-20 01:07 發表
    在PolyU參加了三次畢業禮,都未試過由校長頒畢業証書俾我,
    但今次running squad就可以親自由校長手中接過獎杯,
    Benny兄,多謝你send呢張相比我,我會好好珍藏的。
    跟大家一齊分享吓我呢張開心相 ...

runrun ctse, 記得你講過, 未到最後一刻都唔知邊個係贏家, 我諗, 成績仲係次要, 今次比賽帶比你咁多memory, 你都係一個贏家呀

升級   100%

鬱悶

原帖由 schnix 於 2009-3-20 12:09 發表

runrun ctse, 記得你講過, 未到最後一刻都唔知邊個係贏家, 我諗, 成績仲係次要, 今次比賽帶比你咁多memory, 你都係一個贏家呀

係,跑步以來,有喜有悲、有得有失,全都在我腦海中記下來,
    將來老到跑不到時,這些回憶更覺珍貴。

升級   53.45%

該用戶從未簽到

runrun ctse, 因為腳有d 痛, 明天我唔跑啦, 今日邪神仍然要我地練番上次既動作, 明天可以叫ee 教你的

升級   100%

鬱悶

原帖由 schnix 於 2009-3-21 01:17 發表
    runrun ctse, 因為腳有d 痛, 明天我唔跑啦, 今日邪神仍然要我地練番上次既動作, 明天可以叫ee 教你的

Schnix, 好好休息吧!
    你都記得我曾講過,運動嘅嘢,未到最後都唔知邊個才算最後贏家,
    所以好好打理好脚傷,做最後的大贏家吧!