香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: Keroro_stephen
打印 上一主題 下一主題

新界仔Stephen報到

升級   27.67%

• 簽到天數: 4 天

call me stephen得la, 我係小師弟咋

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎stephen ching
    小弟柴灣跑友, 有時都會出没係鰂公同筲箕灣海傍

請多多指教~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Keroro_stephen 於 2009-3-6 00:52 發表
    原來係興一人開一個帖, 我仲响人地個帖度報到tim

亂跑咗幾年, 主要係想keep fit等自己唔好有大肚腩. 玩咗3年渣馬10k, 今年第一次玩半馬, 感到自己的不足...

無意中又俾我發現呢樹 ...

歡迎師兄加入我地呢個大家庭, 我都係今年跑完渣打半馬先發現呢度, 呢度有好多師兄師姐教我地野架, 你要多d上黎睇下啦!!

我都係新界友, 多數出沒天水圍元朗屯門一帶!!

升級   27.67%

原來呢度真係咁多屯元友架...

我都係因為渣馬後想跑好d先上網search下d資料, 才找到長跑網, 發覺呢度好多ching ctse都好樂意教人架

不過時間關係都未試過去跟操...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Keroro_stephen 於 2009-3-11 08:57 發表
    原來呢度真係咁多屯元友架...

我都係因為渣馬後想跑好d先上網search下d資料, 才找到長跑網, 發覺呢度好多ching ctse都好樂意教人架

不過時間關係都未試過去跟操...

乜ching咁忙架? 定係借口而矣?
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

咦~ 原來係屯門友黎0架?
    咁呢排0係屯門跑步時一於留意0下有冇人著住聖衣跑步先~

升級   27.67%

原帖由 allanccl 於 2009-3-11 10:09 發表

乜ching咁忙架? 定係借口而矣?

我要做gym, 所以會跑機多...

升級   27.67%

原帖由 BHa 於 2009-3-11 10:50 發表
    咦~ 原來係屯門友黎0架?
    咁呢排0係屯門跑步時一於留意0下有冇人著住聖衣跑步先~

我係新仔黎咋, 所以係無"聖衣"的...

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

歡迎Stephen加入長跑網大家庭,
    多多發言, 參加約跑交流吓!
    小妹都你屯門友啊!

升級   36.33%

該用戶從未簽到

我是新跑手,呢個月剛剛開始去跑步,
    一個星期去4次,你地是不是每天都有跑架?
    我最怕就是停了兩天左右,個心就重一點,到當天跑時心態難起.
    應該點克服?

升級   27.67%

原帖由 strongchong 於 2009-3-13 22:13 發表
    我是新跑手,呢個月剛剛開始去跑步,
    一個星期去4次,你地是不是每天都有跑架?
    我最怕就是停了兩天左右,個心就重一點,到當天跑時心態難起.
    應該點克服?

4 times a week! 好勤力喎...

我一星期都係跑兩日咋

不過跑步真係需要自律, 但又唔駛俾自己太大壓力, 反正ching跑步的目的並不是短期內參加比賽!?

多d參加比賽我想是克服不想跑的心態, 因為我上年成年也經歷了不想跑的情緒, 但過了渣馬比賽後, ching又歸位la...