香港長跑網  - 長跑長友

樓主: TerrySze
打印 上一主題 下一主題

歡迎睇波朋友入o黎揮揮手

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-4-15 21:00 發表
當年場波我係電視都有睇,估唔到咁快二十年了...
當時慘狀都仲歷歷在目,希望利記今屆攞番個超聯冠軍,以慰死難者在天之靈。

當日我都有睇直播的[想當年,分分鐘一個月先得一兩場直播,所以好記得],
當時應該仲有另一場足總盃四強賽事,電視台當時馬上改播另一場.

如果我無記錯,這件事最後亦成為法律的教科書中,其中一個重要的案例.
[因為當地不少觀眾在看直播時受驚過度而要求賠償]

另外,因為上述慘劇關係而使利物浦季尾賽程密到不得了.
但只要在最後一場聯賽唔輸多過0-2畀阿仙奴就可以奪標,
結果,利物浦在最後一場聯賽輸左0-2[當時我仲要靜雞雞睇直播],
咁就輸左個聯賽冠軍畀阿仙奴.

升級   78%

該用戶從未簽到

揮揮手先
我最喜愛睇英超、歐聯
最喜愛球隊阿仙奴,國家隊就係德國隊

升級   0%

該用戶從未簽到

YEAH!!!  我嘅愛隊真係贏到曼聯入FA CUP 決賽!!  
cookie ctse, 兩藍對壘噃, 真係我估唔到嘅final, 希望係一場好波啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TNT 於 2009-4-20 01:48 發表
YEAH!!!  我嘅愛隊真係贏到曼聯入FA CUP 決賽!!  
cookie ctse, 兩藍對壘噃, 真係我估唔到嘅final, 希望係一場好波啦!

尋日愛記的門將連撲2球12碼真是很精彩....

期待此場2藍對壘....

升級   56.2%

該用戶從未簽到

睇來都係車仔嬴FA Cup 啦~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-4-20 08:37 發表

尋日愛記的門將連撲2球12碼真是很精彩....

期待此場2藍對壘....

我覺得係貝碧托夫射得不知所謂
曼聯下半場有一球沒判決12碼,好唔抵.
愛記出線,益左車仔.
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TNT 於 2009-4-20 01:48 發表

我都係愛華頓 fan屎 黎0架!!!
琴日同今日都著住愛華頓波衫慶祝中~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-4-20 09:00 發表
睇來都係車仔嬴FA Cup 啦~~~

唔駛硬硑曼聯,車仔的機會係大少少...

不過上年車仔都試過在盃賽輸俾熱刺...

唔可以話贏梗...

B

升級   0%

該用戶從未簽到

其實愛華頓今年都踢走0左好多隊強而入決賽0架喎~
0岩0岩0既曼聯, 前幾 round 0既利記, 當時壓過阿記做四哥0既維拉,
仲有米堡0忝~
如果決賽 win 埋車仔 (發夢當中), 咁就 win 0左 3 隊 big4 捧杯了~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

足總杯我想我會支持車仔的話!!!

升級   100%

開心

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-4-20 10:44 發表

應該係喇, 冇理由咩都係紅魔鬼贏既, 紅魔來緊贏英超同歐聯夠架喇.

I can't agree with you!!!!

紅軍會贏英超!!!!!

巴賽贏歐聯!!!!!!!!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-4-20 09:52 發表

我都係愛華頓 fan屎 黎0架!!!
    琴日同今日都著住愛華頓波衫慶祝中~

beefing 哥, 我終於喺度搵到個愛迷喇!!
    你有冇上愛記個hk forum?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-4-20 10:44 發表

應該係喇, 冇理由咩都係紅魔鬼贏既, 紅魔來緊贏英超同歐聯夠架喇.

瘋兄:
    上年咪兩樣都贏晒囉.
    依d粗重野,今年留畀其他人做得架啦......

升級   100%

開心

原帖由 迪迪仔 於 2009-4-20 21:12 發表

瘋兄:
    上年咪兩樣都贏晒囉.
    依d粗重野,今年留畀其他人做得架啦......

紅軍加油!!!! 今晚要嬴亞仙奴!!!!
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TNT 於 2009-4-20 17:48 發表

beefing 哥, 我終於喺度搵到個愛迷喇!!
    你有冇上愛記個hk forum?

無呀無呀~ 請問0係邊0架??

其實我地呢堆 "少數民族", 確實幾難搵個 "伴" 0架~
    特別係先幾年, 年年要護級0既年代,
    當我話比人地知我捧愛華頓, 其他人好似睇絕種動物0既眼光望住我~ 以為我係傻咁~ 唉~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-4-21 10:59 發表

無呀無呀~ 請問0係邊0架??

其實我地呢堆 "少數民族", 確實幾難搵個 "伴" 0架~
    特別係先幾年, 年年要護級0既年代,
    當我話比人地知我捧愛華頓, 其他人好似睇絕種動物0既眼光望住我~ 以為我係傻咁~ 唉~ ...

http://hkeverton.com/forum/
    搵日我地真係要相認下.

升級   38.45%

慵懶
  • 簽到天數: 24 天

你地就爽啦,小弟支持隊波家下排緊英超倒數第二,90%降班

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 onionufo 於 2009-4-21 13:04 發表
    你地就爽啦,小弟支持隊波家下排緊英超倒數第二,90%降班
    紐卡素都有唔少fans架,如果降班真係慘啦!舒利亞話如果贏晒餘下三場主場賽事就可以護級成功,但談何容易丫...
    話時話,如果紐記降班,奧雲仔會唔會落去踢英冠?佢自從離開利記後越來越dup啦,連英格蘭國家隊個位置都冇埋

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 saki 於 2009-4-20 10:51 發表
    足總杯我想我會支持車仔的話!!! hgjD115" />" />hj

x2