香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 瘋瘋
打印 上一主題 下一主題

新界東和和諧諧吹水區

升級   18.2%

該用戶從未簽到

我都係報住先, 如果到時太熱太曬就早一個橋位折返啦.

新界東街坊友情去"馬" 第四回 (7月19日星期日)
人工智能報名系統:
1. 瘋瘋
2. Kin (報住先)
3. stanwong
4. 街坊鄭
5. andrew
6. wongc

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   41.4%

該用戶從未簽到

收到!祝馬到功成!

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 37 天

我不去馬鞍山啦, 我會在雙橋與畫舫間和你們會合...

升級   56%

該用戶從未簽到

新界東街坊友情去"馬" 第四回 (7月19日星期日)
    人工智能報名系統:
    1. 瘋瘋
    2. Kin (報住先)
    3. stanwong
    4. 街坊鄭
    5. andrew
    6. wongc
    7. finewong

升級   100%

鬱悶

點解個天要在星期日打風..........

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 興記J-run 於 2009-7-17 15:55 發表
    點解個天要在星期日打風..........hgjD092" />" />hj
    希望打唔成啦!但個風好似吹得幾應下

升級   100%

鬱悶

原帖由 stanwong 於 2009-7-17 16:10 發表
    希望打唔成啦!但個風好似吹得幾應下

打唔成!!! 仲大鑊.....有3日雨.....又少3日跑啦

升級   18.2%

該用戶從未簽到

我見勢色唔對, 拿拿聲整個Plan B - 報埋星期六TKO逍遙團, 跑6K, 若果星期日唔打風, 再去馬跑10K.  星期日打風的話都有6K墊底........好過今個星期食蛋!!

升級   100%

鬱悶

原帖由 wongc 於 2009-7-17 21:56 發表
    我見勢色唔對, 拿拿聲整個Plan B - 報埋星期六TKO逍遙團, 跑6K, 若果星期日唔打風, 再去馬跑10K.  星期日打風的話都有6K墊底........好過今個星期食蛋!!

wongc ctse,  你就好啦,星期六唔洗返工....有6k墊底

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 興記J-run 於 2009-7-18 10:22 發表

wongc ctse,  你就好啦,星期六唔洗返工....有6k墊底

真羡慕五天工作的C兄,C姐.

升級   95.79%

該用戶從未簽到

登錄/註冊後可看大圖

颱風 莫拉菲   預 測 的 位 置 和 強 度
    香 港 時 間位 置熱 帶 氣 旋 類 別最 高 持 續 風 速
    2009 年 07 月 19 日 08 時北 緯 23.1 度東 經 113.8 度強烈熱帶風暴每小時 92 公里

聽日嘅天氣真喺有 小小變化!  

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

現在看最大機會今晚9-11掛八號

Kin in Running

升級   67.95%

無聊

如果掛八號會唔會照跑呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-7-18 11:48 發表
    如果掛八號會唔會照跑呢?

唔好掛 , 要顧及自身安全 , 同時都唔好危害到其它人.
    每次聽見有人响 8 號風球去游水 , 滑浪.............
    心諗....大哥唔好累街坊....消防員都係打份工 o者
    出左事分分鍾..............

" 所以要留响安全既地方 , 避免户外活動 '"

升級   41.4%

該用戶從未簽到

依家出面成個火爐咁。可以走轉就正晒!

升級   67.95%

無聊

原帖由 loudspeaker 於 2009-7-18 12:10 發表

唔好掛 , 要顧及自身安全 , 同時都唔好危害到其它人.
    每次聽見有人响 8 號風球去游水 , 滑浪.............hgjD141" />" />hj
    心諗....大哥唔好累街坊....消防員都係打份工 o者
    出左事分分鍾.............. ...
    原來Post#1有講:
    4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。

希望明天一早落波,咁就有得跑啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 超人阿四 於 2009-7-18 15:41 發表
    依家出面成個火爐咁。可以走轉就正晒!

熱到爆呀,剛剛下雨 d 水蒸發出來,呼吸好困難呀
    衰在 d 雨又不是很大, 0 遠落大 d 好過,
    跑 左 10km, 比平時慢了, 五分鐘左右度,
    用了 55' 完成。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-7-18 16:38 發表
    原來Post#1有講:
    4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。

希望明天一早落波,咁就有得跑啦!

如果太大風,都 5 好制呀,d 雜物分分鐘都會傷到人。

升級   95.79%

該用戶從未簽到

香港天文台在2009年07月18日20時46分發出之天氣報告

香 港 天 文 台 發 出 最 新 熱 帶 氣 旋 警 告

三 號 強 風 信 號 , 現 正 生 效 。

預 料 本 港 平 均 風 速 每 小 時 41 至 62 公 里 。

在 下 午 9 時 , 颱 風 莫 拉 菲 集 結 在 香 港 以 東 約 170 公
    里 , 即 在 北 緯 22.2 度 , 東 經 115.8 度 附 近 , 預 料 向
    西 北 偏 西 移 動 , 時 速 約 22 公 里 , 移 向 珠 江 口 一 帶 。

預 料 莫 拉 菲 會 在 午 夜 至 黎 明 時 分 在 本 港 100 公 里 內
    掠 過 。

按 照 現 時 路 徑 , 天 文 台 會 考 慮 在 今 晚 午 夜 前 後 發 出
    八 號 烈 風 或 暴 風 信 號 。

受 到 莫 拉 菲 的 雨 帶 影 響 , 香 港 明 日 有 狂 風 大 雨 。
    在 過 去 一 小 時 , 大 老 山 及 昂 坪 分 別 錄 得 的 最 高 持 續
    風 速 為 每 小 時 53 及 52 公 里 , 最 高 陣 風 分 別 為 每 小
    時 73 及 78 公 里 。

登錄/註冊後可看大圖