香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 馬仔
打印 上一主題 下一主題

新手想買鞋

B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-6-29 22:59 發表
本人身高160cm,112磅
想買對跑鞋for比賽用,10公里公路賽。
想請問買咩牌子?去邊度買好?買時要注意d咩?(本人住元朗)
唔該大家俾d建議!

咦咦~ 如果住住元朗, 可以落屯門 "new 威" 買喎~ 搭車黎買都應該有著數0架~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 keroro709394 於 2009-7-6 00:44 發表

請問九龍城那間ck sport 在那裡???

好似係麥記附近

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2009-7-6 11:04 發表

好似係麥記附近

九龍城果間在大亮伯記糖水店隔離

升級   29%

開心
  • 簽到天數: 3 天

其實好想問下各位師兄,知唔知道mizuno 有咁多款跑鞋,究竟大致係點區分,及應該點揀呢?
    如果準備跑全馬,平日練,跑街,應該揀邊個型號呢? 多多指教!!

升級   34.67%

該用戶從未簽到

多謝咁多位Ching俾著咁多選擇我,真係好多…(搞到我都唔知去邊好…哈哈!

登錄/註冊後可看大圖
    )所以我準備明天用一日時間去慢慢睇,等我好消息la……

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-7-6 16:30 發表
    多謝咁多位Ching俾著咁多選擇我,真係好多…(搞到我都唔知去邊好…哈哈!

登錄/註冊後可看大圖
    )所以我準備明天用一日時間去慢慢睇,等我好消息la……http://maggie ...

馬仔ctse, 加油!!!

升級   34.67%

該用戶從未簽到

荃灣中興(荃灣海壩街108跑地下),一鋪搞掂!
    老板同埋的sales都有跑步,好nice,好樂意俾意見!我比較喜歡Mizuno,買著一對Wave Spacer比賽用,一對Wave Aero 8 練習用。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-7-8 16:50 發表
    荃灣中興(荃灣海壩街108跑地下),一鋪搞掂!
    老板同埋的sales都有跑步,好nice,好樂意俾意見!我比較喜歡Mizuno,買著一對Wave Spacerz比賽用,一對Wave Aero 8 練習用。

有冇折呀? 馬仔ctse

升級   34.67%

該用戶從未簽到

Wave Spacer  for 比賽

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   34.67%

該用戶從未簽到

Wave Aero 8  for 練習

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   34.67%

該用戶從未簽到

有啊,你有冇跟教練ga?如果有,就話係教練介紹你去ge,會有8折

升級   0%

該用戶從未簽到

我睇中呢對架, 你覺得點呀? 着過未呀馬仔ctse

升級   34.67%

該用戶從未簽到

一買返來就著呢對去公園試鞋,感覺唔錯啊!
    輕身,避震,又好啱我ge腳型,係用來練習ge唔錯選擇,值得一試!

升級   34.67%

該用戶從未簽到

回復 34# 的帖子

两對折著$1100有找,都唔算好貴!
    諗住遲早都係要買,不如一次過買,費事煩!

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-7-8 21:52 發表
    一買返來就著呢對去公園試鞋,感覺唔錯啊!
    輕身,避震,又好啱我ge腳型,係用來練習ge唔錯選擇,值得一試!

馬仔ctse 好有錢呀!!!
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-7-8 17:01 發表
    有啊,你有冇跟教練ga?如果有,就話係教練介紹你去ge,會有8折

OH~ 買0左喇? 不過你去 "new 威" 買應該會更 "開心" 0架~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-7-9 11:04 發表

OH~ 買0左喇? 不過你去 "new 威" 買應該會更 "開心" 0架~

好平???

升級   34.67%

該用戶從未簽到

回復 38# 的帖子

我平時好慳家,慳慳埋埋咪用著去買鞋囉!

升級   34.67%

該用戶從未簽到

回復 39# 的帖子

靚仔sales???

升級   31.58%

該用戶從未簽到

回復 29# 的帖子

如果我已經有一對 rider 12 再買多一對 aero 練跑用, 會唔會重覆左?