香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(終極吹水加碳特訓) 27/2/2010 星期六

關閉 [複製鏈接]

升級   22.45%

該用戶從未簽到

早晨.....出發喇........好

升級   100%

該用戶從未簽到

多謝tko各ching及ctse這多個月來的扶持和鼓勵,小弟今天能在極度艱辛的情況下跑畢全程,雖然未能達到sub4:00目標,但也能成功取得pb. ,認識到你們真是我的福份,真值得感恩!和你們一起訓練的過程比今天的比賽過程更難忘!
賽後報告:
10k: 00:53
21k: 01:52 (當時天真地諗住今次仲唔sub4:00)
30k: 02:43 (開始作抽筋)
34-37k: 03:29 (抽筋開始頻密,要搽油及於路邊拉筋)
37-41k: (抽筋抽到亞媽都唔認得,拉完後跑約20-30米又抽過,都唔知拉咗幾多次,連有個企
         起路邊既交通警察叔叔(見我拉完跑幾步又拉)也幾乎想幫我拉埋.眼見住好多人過
         咗我頭,時間亦冇睇了,因為知道sub4:00無望)
41-終點: 奇蹟出現,因我在最後兩個水站狂飲水,抽筋情況大大改善,最後1k完全無抽到,衝
         線時個人時間為04:11:54

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-2-28 15:21 發表
多謝tko各ching及ctse這多個月來的扶持和鼓勵,小弟今天能在極度艱辛的情況下跑畢全程,雖然未能達到sub4:00目標,但也能成功取得pb." />" /> ,認識到你們真是我的福份,真值得感恩!和你們一起訓練的過程比今天的比賽過程 ...

回來已經好好

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝大家對我今次跑渣打既關心, 勸勉, 祈禱及支持.
當中取捨跑與不跑, 無論贊成或反對的, 也是出於大家的一份直摯, 多謝, 感謝!
今天我選擇了踏上賽道, 一早預計了跑不完, 但我決定要跑, 無論只能夠跑得一千步, 一百步, 甚至十步, 我也要跑, 背後原因大家都清楚.十分感恩的是, 我看到了奇妙的恩典, 我的腰椎一點也没有痛, 只是由於之前感冒加上傷患, 已四個星期完全停止操練, 說實話, 少操練加上今日又熱又濕, 直得跑得很辛苦, 但為左諾珩, 我要用雙腳衝過終點, 最後, 我做到了, 4小時21分鐘, 這個成績, 是屬於諾珩同我太太既支持, 屬於各位跑友既鼓勵, 屬於沿途為我叫加油的每一個人, 我和諾珩要向大家講一聲........... "多謝"!

升級   68.95%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-2-28 15:21 發表
多謝tko各ching及ctse這多個月來的扶持和鼓勵,小弟今天能在極度艱辛的情況下跑畢全程,雖然未能達到sub4:00目標,但也能成功取得pb." />" /> ,認識到你們真是我的福份,真值得感恩!和你們一起訓練的過程比今天的比賽過程 ...

一路一路念番同大家一起走過的日子

X2

升級   68.95%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-2-28 16:25 發表
當中取捨跑與不跑, 無論贊成或反對的, 也是出於大家的一份直摯, 多謝, 感謝!
今天我選擇了踏上賽道, 一早預計了跑不完, 但我決定要跑, 無論只能夠跑得一千步, 一 ...

JC, 你成為我偶像

升級   100%

該用戶從未簽到

今天我選擇了踏上賽道, 一早預計了跑不完, 但我決定要跑, 無論只能夠跑得一千步, 一 ...

JC,真佩服你,你真的做到了!
還記得我對你說「還有幾天才比賽,甚麼事都可以發生」嗎?奇妙的事真的發生了!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 文輝 於 2010-2-28 16:32 發表
JC, 你成為我偶像

原帖由 大雄2009 於 2010-2-28 16:34 發表
JC,真佩服你,你真的做到了!
還記得我對你說「還有幾天才比賽,甚麼事都可以發生」嗎?奇妙的事真的發生了!

其實最大既力量, 係大家精神上既支持,
我相信今日當大家在賽道上苦拼既時候,
都會有同感.

另外, 神的恩典無限, 我真没想過受傷才六天, 今日可以完成全程, 感謝主!

升級   0%

該用戶從未簽到

仲有要恭喜活活, 4:01'xx"
你好掂呀.........., 勁勁勁!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 slack 於 2010-2-27 20:48 發表
各位努力 +油
自已準備吾好,有小小緊張

Slack兄, 多謝你途中為我祈禱 ^^

升級   18.2%

該用戶從未簽到

太好啦!  當我見到你在路傍停低拉根時好擔心, 但都只好大叫一句"JC加油呀".  估唔到到你不但完成而且時間不錯.  恭喜哂!!!!!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜你啊JC,你實在太強了.

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 JC 於 28-2-2010 16:25 發表
    JC團長見你順利完成賽事 e 家先於心,恭喜晒呀,諾珩仔有你咁好既爸爸真係幸福。
    我們的神真是一位大能的神,軟弱的祂加能力,感謝讚美主。遲 d 消遙跑再聽你分享。
    另外要恭喜今日所有完成賽事同pb既師兄師姐。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-2-28 16:25 發表 多謝大家對我今次跑渣打既關心, 勸勉, 祈禱及支持.
    今天我選擇了踏上賽道, 一早預計了跑不完, 但我決定要跑, 無論只能夠跑得一千步, 一百步, 甚至十步, 我也要跑, 背後原因大家都清楚.十分感恩的是, 我看到了奇妙的恩典, 我的腰椎一點也没有痛, 只是由於之前感冒加上傷患, 已四個星期完全停止操練, 說實話, 少操練加上今日又熱又濕, 直得跑得很辛苦, 但為左諾珩, 我要用雙腳衝過終點, 最後, 我做到了, 4小時21分鐘, 這個成績, 是屬於諾珩同我太太既支持, 屬於各位跑友既鼓勵, 屬於沿途為我叫加油的每一個人, 我和諾珩要向大家講一聲........... "多謝"!

恭喜晒JC 唔止完成全馬壯舉, 克服傷患, 今日咁ge 天氣,
    重做到 sub430, 真係好犀利!!

渣打之後, 好好休養!!

升級   100%

該用戶從未簽到

今日真係跑得好辛苦!!繼07年之後最差ge 時間!!
    3:49:xx

不過都多得tko ching/ctse 沿途/銅鑼灣打氣...
    因為跑到死死下, 只係記得嗌得好大聲ge mill ctse同 會長 ching!!

升級   20.75%

該用戶從未簽到

我在MCDONDLD 打氣寺,都諗緊JC同大家∼∼跟住見到你地逐個逐個經過,真係好開心呀。

恭喜各位完成賽事,又取得滿意成績的TKO 街坊,以你地的認真為榜樣呀!

升級   34.21%

該用戶從未簽到

JC同各TKO跑友,你地好勁呀!恭喜!
    沿路一直D turning point, 見你地強而有力嘅步伐,lead住我2-3km. R,車仔,大雄等快到有影!
    我就同另一個朋友慢慢跑,盡量keep 6min/km pacing. 不過實在太熱,去到昂船洲橋已經成身好似好滾,加上昨晚完全冇訓,狀態不好。
    真係神的恩典無限,堅持唔行路下,竟然冇抽筋返終點,嗰一刻真係辛苦又感恩到想喊!成績係4h47m, 雖然做唔到sub430, 不過都尚算滿意啦!
    仲有多謝同大家一齊練嘅呢個幾月,D長課俾你地摧谷下真係好好多!
    大家好好休息啦!

升級   94.3%

該用戶從未簽到

今次係挫敗感最大o既一次馬拉松,怕熱同怕斜路o既缺點表露無憒。
    18K 就左腳抽筯,22K 出汀九橋後雙腳齊抽筯,直情要坐喺地下,按左腳,右腳痛,按右腳,左腳痛,好狼狽。去到西隧多得比因比支松節油我查,出左西隧都冇行過。
    最後幾K多得非比同KF姐拍住跑,先可以提番起勁,跑到終點。

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜晒今日完成全程的大家!
    小弟時間 3 : 48 ' 30 ",滿意!