香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kiwong18500
打印 上一主題 下一主題

2010.3.28 中国郑开国际马拉松赛

升級   21.9%

鬱悶
  • 簽到天數: 14 天

回復 264# 的帖子

假币的话,当时报警,他们就完了。。。。

升級   21.9%

鬱悶

原帖由 TerrySze 於 2010-4-13 23:35 發表

香港人對大陸d騙案唔多了解,防範心少.......口袋有d$$,比較容易呃,所以一表露香港人的身份就.....
    我返大陸會話自己係福建人....一個人行的時候都盡量唔俾人靠近自已.費時奶野.

师兄 为啥不说是广东人呢?。。

升級   21.9%

鬱悶

原帖由 colemen 於 2010-4-12 23:58 發表
    跑吧有相睇啦.... 不過數量不多, 我就無份, 祝大家好運........

http://www.running8.com/

http://www.running8.com/photo/viewphoto.php

俺在跑吧也没有照片。。。。

还好在爱跑步找到一张冲刺照片。。

升級   77.6%

該用戶從未簽到

多謝 Derek_cat ching 提供網址, 我都找到自已一幅衝線相, 各位可以在以下相冊按自已完成時間找相.......

http://u.ipaobu.com.cn/space.php?uid=9&do=album&view=me

升級   77.6%

該用戶從未簽到

我在以上網頁找到的相片, 加上我自已相機.. 給各位鄭開之旅留念...

http://picasaweb.google.com/colemen2010/201028310

升級   0%

該用戶從未簽到

另外抄低銀紙

原帖由 allanccl 於 2010-4-14 00:20 發表
    下次我地會聽警訊話,預先抄低銀紙既號碼,就唔會再俾人呃架啦!

亮哥,我唔會抄低銀紙既號碼...因為好煩....另外抄低銀紙唔代表唔會俾人呃...

原帖由 derek_cat 於 2010-4-14 19:24 發表

师兄 为啥不说是广东人呢?。。

我真的是福建人,沒有騙人......你這次跑了多少時間 ? 應該快了很多吧..

升級   82%

該用戶從未簽到

一入門口唔洗講野,佢就換番張真既俾我地;之後去昨晚食飯果間,又係唔洗講野就換番張真既俾我地,湖南好離譜,是個罪惡城..

Alan師兄,
    係咪我地香港人太單純,太好騙呢..?
    不過佢地肯換番又真係搞鬼....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 imchristy 於 2010-4-15 14:20 發表
    一入門口唔洗講野,佢就換番張真既俾我地;之後去昨晚食飯果間,又係唔洗講野就換番張真既俾我地,湖南好離譜,是個罪惡城..

Alan師兄,
    係咪我地香港人太單純,太好騙呢..?
    不過佢地肯換番又真係搞鬼....

小弟開頭都唔相信佢地咁順灘;這次在湖南長沙體驗好豐富,其實我地仲遇到好幾單騙案的,有一日參加完當地旅行團(一日遊)最後的節目是被人關在一間"旅客中心"內,被遊說買假寶玉,佢地演戲既劇情只是改了一丁點,堅哥在佢地未講對白時已預知果個所謂老闆,會話生孖胎,點知改左小小,係話自己同一日二奶及三奶同時生左個仔,雙喜臨門,所以送玉.....好像跟堅哥的對白一樣,小弟笑到差點被趕出場,因為堅哥拆穿左,所以我地無人中招。

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-4-16 00:05 發表

小弟開頭都唔相信佢地咁順灘;這次在湖南長沙體驗好豐富,其實我地仲遇到好幾單騙案的,有一日參加完當地旅行團(一日遊)最後的節目是被人關在一間"旅客中心"內,被遊說買假寶玉,佢地演戲既劇情只是改了一丁點,堅 ...

嘩..咁多騙案架... 仲要關在一間"旅客中心"內,如果係我睇佢地演戲,一定笑到俾人趕走o者!
    好想聽你講多d有趣事呀!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 imchristy 於 2010-4-16 00:34 發表

嘩..咁多騙案架... 仲要關在一間"旅客中心"內,如果係我睇佢地演戲,一定笑到俾人趕走o者!
    好想聽你講多d有趣事呀!!!

講開真係一匹布咁長,有機會出黎跑,跑完飲茶慢慢傾! 過埋下個禮拜,小弟會無咁忙,可以約埋跑轉馬鞍山至大埔來回,之後飲茶慢慢傾,(其實係小弟同堅哥等人操長課),聽多d,知多d,無咁容易俾人呃! 到時可以的話約埋鄭開馬拉松跑友一齊出黎交流分享下。

升級   63.33%

該用戶從未簽到

我巳收到獎牌 , 浴巾及証書 , 謝謝鄭開馬拉松組委會 , 真的多謝你們 , 我好開心呀 ,這是我人生第一次跑馬拉松 , 好難忘呀.

升級   63.33%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-4-16 21:14 發表

講開真係一匹布咁長,有機會出黎跑,跑完飲茶慢慢傾! 過埋下個禮拜,小弟會無咁忙,可以約埋跑轉馬鞍山至大埔來回,之後飲茶慢慢傾,(其實係小弟同堅哥等人操長課),聽多d,知多d,無咁容易俾人呃! 到時可以的話約 ...

亮  哥 :   

我贊成我地成班鄭開馬拉松聚一聚 , 交流吓心得 , 又可以聽聽你們講故事 , 真係 聽多d,知多d,唔會比人呃......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 andyho 於 2010-4-16 23:23 發表
    我巳收到獎牌 , 浴巾及証書 , 謝謝鄭開馬拉松組委會 , 真的多謝你們 , 我好開心呀 ,這是我人生第一次跑馬拉松 , 好難忘呀.

係咪用速遞送來的?
    恭喜你呀! 第一次跑馬拉松已經可以在指定時間內完成,好野! 佩服!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 andyho 於 2010-4-16 23:29 發表

亮  哥 :   

我贊成我地成班鄭開馬拉松聚一聚 , 交流吓心得 , 又可以聽聽你們講故事 , 真係 聽多d,知多d,唔會比人呃......

好的,到時要搵埋堅哥,佢講野生鬼好多!

升級   63.33%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-4-17 07:59 發表

係咪用速遞送來的?
    恭喜你呀! 第一次跑馬拉松已經可以在指定時間內完成,好野! 佩服!

用順豐速遞送來的 , 還重唔駛我比郵費 , 鄭開馬拉松組委會太好了............

升級   0%

慵懶
  • 簽到天數: 62 天

原帖由 allanccl 於 2010-4-17 08:01 發表

好的,到時要搵埋堅哥,佢講野生鬼好多!

堅哥,勁人!舊年跑上馬,今年跑廈馬都有幸見到佢,兩次都同佢坐埋同一班機,佢跑得好勁!
    有機會都要同佢飲下茶,吹吹水!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 andyho 於 2010-4-17 10:13 發表

用順豐速遞送來的 , 還重唔駛我比郵費 , 鄭開馬拉松組委會太好了............" />" />

北京馬拉松都係咁好架,試過同樣情況,也是速遞補送番。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬拉友 於 2010-4-17 22:47 發表

堅哥,勁人!舊年跑上馬,今年跑廈馬都有幸見到佢,兩次都同佢坐埋同一班機,佢跑得好勁!
    有機會都要同佢飲下茶,吹吹水!

好呀! 原來堅哥咁多粉絲既!

升級   0%

慵懶
  • 簽到天數: 62 天

原帖由 allanccl 於 2010-4-18 01:38 發表

北京馬拉松都係咁好架,試過同樣情況,也是速遞補送番。

你就話好!我08年北京馬拉松在4小時內跑完,當時好混亂,毛巾就有拿,獎牌話派完,最後申請補發都唔比我!

升級   77.6%

該用戶從未簽到

以下是鄭開馬拉松當天河南衛視直播....

http://v.youku.com/v_show/id_XMTY2ODE1ODE2.html