香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Samuel
打印 上一主題 下一主題

我的練跑日誌

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟有,寒生的書只係未睇 '零下一度' 其他小弟應該都睇咗...
如b哥要,聽日可俾你,但是大陸書嚟,簡体字,剛出版時買的...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2010-10-10 23:43 發表

小弟有,寒生的書只係未睇 '零下一度' 其他小弟應該都睇咗...
如b哥要,聽日可俾你,但是大陸書嚟,簡体字,剛出版時買的...

GOOD TASTE " />" />" />" /> , 好, 今晚你帶來啦. thanks . 他的國 !!

ps :  什麼你也對靚仔有興趣嗎?!

你又有冇睇過零八憲章呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-10-11 09:52 發表

GOOD TASTE " />" />" />" />" />" /> , 好, 今晚你帶來啦. thanks . 他的國 !!

零八憲章冇睇過喎...
小弟剛睇寒生的書時佢仲未出名的,唔知佢原來咁靚仔...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2010-10-11 10:01 發表

零八憲章冇睇過喎...
小弟剛睇寒生的書時佢仲未出名的,唔知佢原來咁靚仔...

哦, 你真係一個看人內涵的. 呵呵呵

升級   0%

該用戶從未簽到

還有, 你有冇<三重門> 呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-10-11 09:52 發表

GOOD TASTE " />" />" />" />" />" /> , 好, 今晚你帶來啦. thanks . 他的國 !!

我要排隊借睇~~唔該。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-10-11 10:37 發表

我要排隊借睇~~唔該。

哈哈 , 韓寒書迷會, yeah .  你想睇三重門, 還有他的國, 或是08 憲章?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-10-11 10:44 發表

哈哈 , 韓寒書迷會, yeah .  你想睇三重門, 還有他的國, 或是08 憲章?

都好..你借三重門俾我睇...我都想睇下死靚仔點寫我個世界...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-10-11 10:48 發表

都好..你借三重門俾我睇...我都想睇下死靚仔點寫我個世界...

d 書吾係我的, 喪ken 的. 其實兩本的都想睇, 可以由你先選, 因為我專敬你這個偉大的平西王哦 !!

ps :  亞平你真識貸, 懂得同我爭野哦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-10-11 11:00 發表

d 書吾係我的, 喪ken 的. 其實兩本的都想睇, 可以由你先選, 因為我專敬你這個偉大的平西王哦 !!

ps :  亞平你真識貸, 懂得同我爭野哦

咁我先睇三重門....thanks~

升級   0%

該用戶從未簽到

我地去吹水區繼續...費事晶哥個卜變咗吹水卜...

升級   0%

該用戶從未簽到

10月11日

今日由鄧記跑往湖山公園,然後今晚功課是在Golf場旁衝斜,要求8次但目標為10次,最後再跑回鄧記,跑約六公里。

衝斜8組(目標10組)
1'04”43�59”32�59”95�1'01”18�1'02”08�1'01”12�1'01”28�1'01”07�59”47
最後只完成9組。

本月:88k

升級   0%

該用戶從未簽到

10月16日

今週二至五連續四天都沒有練跑,主要是工作上比較忙了一點,雖然沒跑但相對休息卻沒有多了,反而感覺身體相當疲倦,久沒有的背腰痛楚又發生了,不曉得是否因坐姿問題及坐得太久,總之就是感覺奇差。今天的計劃是早上和太太參加教會的行山活動,早上六時多便起床,往荃灣乘坐80M到川龍飲早茶,那裡的茶樓唯一的賣點就是舊式,但食品就真是麻麻,懷緬一吓都幾好;食飽後便出發由甲龍行往石崗位,全程主要是下坡路,行到一半便感到膝蓋有點痛,幸好這條路不是太長,用慢慢行也只是約一個多小時便到達石崗,因為行程實在太短,部份人決定再走多一段路,我見太太都不是太有興趣再走,便提議往元朗田中食午餐,就這樣結束今天的行山。食完午餐順道往新元中睇 yoho midtown示範單位,感覺也不是特別好,不明白為何能賣每呎5.5k以上,跟搶錢有什麼分別?不知是否睡眠不足,感到頭痛,找B哥看看是否黃昏跑天水圍,主要是怕阻礙佢同小師妹,點知B咁好人比我跟佢地跑,我為由快快休息;睡一會後,頭痛果然沒了。遲咗5分鐘,B哥及小師妹卻早已到達,會合往運動場存放好行李,便沿着河邊跑,目的地為尖鼻咀,我以前在天水圍住過差不多八年,今次是第一次去運動場,也是第一次在週邊跑步,那條路算是好跑,只是部份路段車輛比較多,另外加上濃郁的天然有機肥料味,那感覺真是特別。今天的狀態不好,跑得非常辛苦,可以話舉步為艱,另外腰部也感到不舒服,跑跑吓連頭痛也回來了,只能夠默默無言地跟在B哥及小師妹後面慢跑,最後捱到尖鼻咀,這裡的景色幾好,海的另一面是深圳蛇口,可惜有霞霧影響拍照,由於已近日落,在這稍稍休息了一會,便原路回去,望能在天黑前進到市區內,大概6點多回到運動場,跑加行約14公里。本月:102k

升級   0%

該用戶從未簽到

> 點知B咁好人比我跟佢地跑

我真的好人同愚笨, 邊境路應是個棄屍的好地方來

升級   0%

該用戶從未簽到

晶哥、卡樂B,

韓寒說: 男人最感難過的事,是旅程中的二男一女...呵呵...你地有冇同感?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-10-17 13:06 發表 晶哥、卡樂B, 韓寒說: 男人最感難過的事,是旅程中的二男一女...呵呵...你地有冇同感?
三男一女會好些嗎 ? 下次預埋你啦. 三重門你看了多少巴仙?

升級   0%

該用戶從未簽到

吾該晒, 晶哥借場一用, 依家好攰, thx very much

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-10-17 21:46 發表 吾該晒, 晶哥借場一用, 依家好攰, thx very much

唔樹客氣,其實有伴一齊做gym都幾好。

升級   0%

該用戶從未簽到

10月17日

因為下午2時要參加友人婚禮採排,所以今早改為去教會的午堂崇拜,也因此不用早早6點多起床,雖然是睡多了,但睡眠的質素卻麻麻,連夢境都是與工作有關,希望系統出街後,我的壓力會減少。十點多去到屯市在大家樂食早餐,不知為何,忽然想不起公司的電腦放在那裡,開始緊張是否星期五晚在回家途中掉了,太太見我那樣子,便提議回家找找,就這樣坐上的士由屯門回到大角咀家,那電腦就好端端的擺在家中,唉!看來我真有點精神衰弱;之後又要坐車回屯門參加採排。
採排後call B哥睇吓佢幾點來一齊做gym,差不多六點半B哥才來到,我踏健身單車約十三公里,然後再慢跑機八公里。
本月:110k

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 161# 的帖子

睇吾出你精神壓力幾大, 好多野真係表面睇不到的. 吾好駛愁, 最好米死, 橫點我地都有不死身的!!提回頭先個鬼佬十幾年前拎著幾百蚊美金, 就來港學功夫, 真的令我敬佩哦. 不好煩,不好煩 !!本來無一物也 !"凡勞苦擔重擔的人到祂面前, 就使我們得安息 !!"
此曲亦給自己的 ^_^