香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2010.4.18 Round the Island 2010

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

我上年都有老抽...不過就係因為時間夠長, 有機會比身體恢復~
不過如果想玩接力既都好既~

升級   100%

該用戶從未簽到

師兄原來你玩環香港島!? 65KM啊!!
唔係應該仲辛苦過我個22KM MA?^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 RowerBee 於 2010-3-20 12:51 發表
師兄原來你玩環香港島!? 65KM啊!!
唔係應該仲辛苦過我個22KM MA?^^

兩個路程唔同玩法~
65K呢個比賽我上年玩過, 自己覺得因為時間拖長左, 中途又咁多CP有飲品同食物補給, 只要跑啱自己pacing體力係有機會恢復到, 其實唔係太辛苦~
22K要一條氣跑使冇得回, 除非妳一心諗住hea跑...唔係一定會甘好多~

師妹星期日比賽加油呀, 等妳好消息~

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Rower Bee Ctse,

Add oil ah!  I've never run any race more than 21 Km^.^

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   79.47%

• 簽到天數: 1 天

原帖由 大圍新跑手 於 2010-3-19 23:58 發表

我上年都有老抽...不過就係因為時間夠長, 有機會比身體恢復~
    不過如果想玩接力既都好既~

咁最後用幾多個鐘完成啊? 我勁想挑true grit
    不過至今跑過最長距離都係avohk個全馬  仲要差d 6 hr 翻唔到泥個隻

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 long.run 於 2010-3-20 15:02 發表

咁最後用幾多個鐘完成啊? 我勁想挑true grit
    不過至今跑過最長距離都係avohk個全馬  仲要差d 6 hr 翻唔到泥個隻

我上年差唔多8:50完成~
    想問下long.run師兄有冇跑開山賽? 照你以上情況咁講, 今年試下玩WHIMPS都好, 出年有信心既再玩TRUE GRIT都未遲~

升級   18.42%

該用戶從未簽到

回復 16# 的帖子

畢架山 on the Kowloon side.  Do they type wrongly?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gary 於 2010-3-21 15:42 發表
    畢架山 on the Kowloon side.  Do they type wrongly?

Gary You are right! 係柏架山!

升級   79.47%

• 簽到天數: 1 天

原帖由 大圍新跑手 於 2010-3-20 21:37 發表

我上年差唔多8:50完成~
    想問下long.run師兄有冇跑開山賽? 照你以上情況咁講, 今年試下玩WHIMPS都好, 出年有信心既再玩TRUE GRIT都未遲~

玩過 1.5 次

就係之前個 butler 15k (1:39 ) 呢個算唔算跑山賽
    同樂善盃 個30k (好甘,跟本係爬山賽,路況恐怖,唔夠膽放盡,hea到死   8:25"冷"番終點)

升級   0%

該用戶從未簽到

3/4復活節假期有冇人得閒可以一齊來pre-trip大圈38K呀?

https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=9299&goto=lastpost#lastpost

升級   0%

該用戶從未簽到

大圍兄 ~~ 如果天氣好, 明天我可能 pre-trip 慢跑及快行細圈, 希望唔好迷路, 會戴水, HKID, 現金, 手機, 地圖, 沿路公園有冇小店補給飲品同食物?

升級   20.25%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2010-4-1 10:21 發表
    大圍兄 ~~ 如果天氣好, 明天我可能 pre-trip 慢跑及快行細圈, 希望唔好迷路, 會戴水, HKID, 現金, 手機, 地圖, 沿路公園有冇小店補給飲品同食物?

上次同大圍走過細圈 沿路公園係冇小店補給飲品同食物既
    但都可以係沿途走番落山 上次好鬼死熱呀 我帶左枝細水熱到

天日天氣冇咁熱都ok既

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

news update @1/4/2010

The entry for AVOHK - RTI 2010 is nearly full, only 30 places left.
    Please note that entries will stop being taken on reaching 250 entries.
    If you are planning to run the event, get your entries in quick.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 saki 於 2010-4-1 13:11 發表
    news update @1/4/2010

The entry for AVOHK - RTI 2010 is nearly full, only 30 places left.
    Please note that entries will stop being taken on reaching 250 entries.
    If you are planning to run the ev ...

報ed~ 有興趣既要快d報名啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hkyen 於 2010-4-1 10:37 發表

上次同大圍走過細圈 沿路公園係冇小店補給飲品同食物既
    但都可以係沿途走番落山" />" />hk 上次好鬼死熱呀 我帶左枝細水熱到" />" />

天日天氣冇咁熱都ok既" />" />

Thanks Yen ~~ 最怕tomorrow 下雨, But 如果天暗手提枝細水應該夠, 背包好鬼麻煩.

升級   0%

該用戶從未簽到

大圍兄 2nd 我 pre-trip ed 細圈, 知道你上年薄扶林弄錯跑錯上山個路口, 我also 走錯了一段. 最後用左3:24完成.  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2010-4-3 22:21 發表
    大圍兄 2nd 我 pre-trip ed 細圈, 知道你上年薄扶林弄錯跑錯上山個路口, 我also 走錯了一段. 最後用左3:24完成.   

Matthew兄,
    我地上次Pre-trip細圈都用左3:50呀...勁呀~
    今朝pre-trip埋大圈,用左5:13...有個位由石澳道落大潭峽果度, 搵條小路搵左10分鐘~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 大圍新跑手 於 2010-4-3 23:05 發表

Matthew兄,
    我地上次Pre-trip細圈都用左3:50呀...勁呀~
    今朝pre-trip埋大圈,用左5:13...有個位由石澳道落大潭峽果度, 搵條小路搵左10分鐘~

d路真係好鬼祟~~~~俾我跑多次都未必記得

升級   0%

該用戶從未簽到

大圍兄我今朝 pre-trip 埋大圈, 用左5:21, 有兩個位弄錯 ~~

一個是大潭郊野公園 (鰂魚涌擴建部份) ,  落柏架山道,應該轉左進了小路金督馳馬徑. But 沒有發覺沿著斜坡幾乎到鰂魚涌, 又不得不跑回斜坡搵小路進金督馳馬.

另一個是最後部分, 畢架山道頂.轉右, 落畢架山道應該轉左, 再入金督馳馬徑, But 一直跑落大坑道跑回藍塘道到 終點

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2010-4-4 19:45 發表
    大圍兄我今朝 pre-trip 埋大圈, 用左5:21, 有兩個位弄錯 ~~

一個是大潭郊野公園 (鰂魚涌擴建部份) ,  落柏架山道,應該轉左進了小路金督馳馬徑. But 沒有發覺沿著斜坡幾乎到鰂魚涌, 又不得不跑回斜坡 ...

所以如果想玩RTI既話, pre-trip都幾重要...唔係到正式比賽果日好易奶野~