香港長跑網  - 長跑長友

樓主: stephenyau
打印 上一主題 下一主題

約大埔跑步

升級   11.35%

該用戶從未簽到

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 swtcheng 於 2010-5-31 15:04 發表

點先為之fit到溜油呀... 3:30 全馬?

我o吾知....
我o吾會問...
我o吾會答...

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 stephenyau 於 2010-5-31 15:15 發表

我o吾知....
我o吾會問...
我o吾會答...

我想知係因為我諗下我仲應唔應該跑呀.......我都要秘密操下先......

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 swtcheng 於 2010-5-31 16:12 發表

我想知係因為我諗下我仲應唔應該跑呀.......我都要秘密操下先......

o吾明...? 典解?

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 阿聰 於 2010-5-31 13:08 發表

Stephen , 或者我臨放工前再打俾你去唔去吧?!

因為我真係停左好耐無再跑過
而且我係公司冇得上網 , 唔能夠即時係呢度覆你地 , 好唔方便

你o吾洗打比我....來就自己出現得架o拉!!! o>k> ?
大個仔o拉!!!!自己既人生自己安排和決定...知嗎?

升級   95.6%

該用戶從未簽到

做乜大家講到咁客氣呀....

其實約出黎跑只係大家開開心心吹下水, 有人陪下無咁悶, 根本無人會計較邊個快邊個慢
無氣咪慢d, 有氣咪跑快d, 去返集合場地見就得啦

升級   95.6%

該用戶從未簽到

阿聰, 你成日話怕跟唔到我地, 要練到跟到先出, 你要諗下我地都有進步架嘛, 你快時我都會快架, 我先唔會咁易俾你追到 .
又話狀態唔好, 狀態唔好先要操嘛, 當然有病有傷就要休息啦

都係好似 stephen 咁講啦, 你大個仔喇, 你自己決定啦

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-5-31 16:51 發表
阿聰, 你成日話怕跟唔到我地, 要練到跟到先出, 你要諗下我地都有進步架嘛, 你快時我都會快架, 我先唔會咁易俾你追到 .

都係好似 stephe ...

Agreed.

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

原帖由 stephenyau 於 2010-5-31 16:38 發表

你o吾洗打比我....來就自己出現得架o拉!!! o>k> ?
    大個仔o拉!!!!自己既人生自己安排和決定...知嗎?

原帖由 kito807 於 2010-5-31 16:51 發表

都係好似 stephe ...

似乎你兩位都誤會左我既意思喇
    大埔唔同將軍澳, 將軍澳唔熟地頭當然冇咁快參與
    但大埔真係幾時去join 我都得
    從來我冇話過我要超越你地先至參加,這個根本就冇可能
    我只希望同你地既差距唔會太遠啫

不過放心 , 如果你兩位唔介意我跑得慢既
    今晚我一定參與!!

升級   100%

開心

原帖由 swtcheng 於 2010-5-31 16:12 發表

haha.....唔好笑我啦
    自己一個人跑 , 其實係好悶的

升級   100%

開心

今晚跟Stephen 和 Kano 在大埔練跑, 我們先由大埔運動場跑兩個圈 , 然後跑去海濱公園盡頭再折返大埔運動場, 全程接近十公里. 只見起跑沒多久 , 我已被兩位大幅拋離 , 後來更看不見踪影, 我只能夠憑著自己的堅持完成全程; 回到運動場後, Stephen 他們說我已有進步 , 他們說也只是剛回來一陣子, 不過我自己也"心知肚明",  因為當初我希望能夠在跑的時候 , 即使追不到他們 , 也能在跑的途中視線範圍內看到他們 , 可惜今晚大部份時間 , 我都是像在獨自練跑 . 那麼今晚所見 , 我似乎已經是失敗了......

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 阿聰 於 2010-5-31 23:15 發表
    今晚跟Stephen 和 Kano 在大埔練跑, 我們先由大埔運動場跑兩個圈 , 然後跑去海濱公園盡頭再折返大埔運動場, 全程接近十公里. 只見起跑沒多久 , 我已被兩位大幅拋離 , 後來更看不見踪影, 我只能夠憑著自己的堅持 ...

點解叫失敗呢? 我覺得你係成功既開始WO

你要知道KANO 同 STEPHEN 佢地用左幾多時間練習, 平時用幾多時間跑, 一個月人地閒閒地跑200KM先跑得咁輕鬆,
    你一個月跑有無人地一半? 你跑咁少就想追到人?

跑步無得偷雞GA, 一齊加油跑多D 啦, 你肯出黎跑已經係成功既開始, 你成日係度驚呢樣驚0個樣, 少說話多練習好過啦

升級   70.4%

該用戶從未簽到

你地今晚跑既路應該就係我F3練跑既路
    路是好跑, 但在4:00-6:00pm 時好像太多人和單車, 之後亦改跑了tolo港..

升級   100%

開心

原帖由 kito807 於 2010-5-31 23:23 發表

點解叫失敗呢? 我覺得你係成功既開始WO

你要知道KANO 同 STEPHEN 佢地用左幾多時間練習, 平時用幾多時間跑, 一個月人地閒閒地跑200KM先跑得咁輕鬆,
    你一個月跑有無人地一半? 你跑咁少就想追到人?

跑步無 ...

阿傑 , 我就係明白這個道理 , 所以先至話點解我今晚練跑係失敗既呢...
    我明白跑步係要日積月累 , 要持久練習先至會有好表現
    之前既日子冇過黎練跑 , 是我自己之失策

至於我所講既"期望" , 都要不斷練習先至會做到這個成果
    那麼今晚還未能達到此"期望" , 當然就是"失敗"的了
    唯一慶幸的是 , 我能夠跑足全程 , 並且儘量以緩步跑代替行路

期望今後多點跟你們練跑 , 令自己都有進步啦....

升級   100%

開心

原帖由 呀招 於 2010-5-31 23:47 發表
    你地今晚跑既路應該就係我F3練跑既路
    路是好跑, 但在4:00-6:00pm 時好像太多人和單車, 之後亦改跑了tolo港..

我地係夜晚8-10pm 時間左右去跑 , 但都好多人....

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 阿聰 於 2010-5-31 23:56 發表
    我地係夜晚8-10pm 時間左右去跑 , 但都好多人....

今晚我都有跑
    7.30 - 9.30 由第一城跑到科學園折返
    應該遇你地唔到............

我八點前在馬場附迎面遇到十數個跑友
    唔知係邊間跑會既 ching/ctse..........

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 阿聰 於 2010-5-31 18:16 發表
    haha.....唔好笑我啦
    自己一個人跑 , 其實係好悶的

我喜歡一個人跑
    因為有時跑跑下太累會放慢腳步
    唔想影響到其他跑友..............  

升級   100%

開心

原帖由 齋老味 於 2010-6-1 00:12 發表

今晚我都有跑
    7.30 - 9.30 由第一城跑到科學園折返
    應該遇你地唔到............

我八點前在馬場附迎面遇到十數個跑友
    唔知係邊間跑會既 ching/ctse..........

我地今晚唔係跑吐露港 , 因此又要等下次先至有緣再會..

升級   100%

開心

原帖由 齋老味 於 2010-6-1 00:13 發表

我喜歡一個人跑
    因為有時跑跑下太累會放慢腳步
    唔想影響到其他跑友..............  " />" />

我當初都係咁諗,但後來自己跑會越跑越冇推動力
    今晚我都遇過這個例子, 因此今後不如抽多點時間跟他們練習吧....

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 阿聰 於 2010-6-1 00:17 發表
    我當初都係咁諗,但後來自己跑會越跑越冇推動力
    今晚我都遇過這個例子, 因此今後不如抽多點時間跟他們練習吧....

唔會架
    我如果狀態好
    我會隨便搵會人黎單挑
    好似去打 kof / sf 咁

今晚就係咁
    諗 last 2k
    有個跑友跑過我頭
    我見差唔多跑完
    而且仲有氣力
    咁就追上去
    佢又好野
    每次我跑到佢身後一兩米佢就發力
    但過一陣又畀我追返
    都幾過癮............