香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑 (多謝大家一直支持, 繼續長跑長友)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎 kk + kk's  ~~~~
明天如可以 係 運動場慢jog 幾個圈熱身會好d 架 .
明天見 ~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 WinggniW 於 2009-9-18 17:19 發表

跑斜路,我真係要上車架 ,留低團長一個默默咁跑番運動場

唔知團長想幾點, 不如我地定左最早幾點可以起步先啦!

我6:00am後都OK! 大清未知幾多K, 朝早最多18K番運動場, 到時我要補下水,唔夠皮就 ... [/quote
上次同你跑斜你不知幾輕鬆 ~~~
大清 勁多上/落斜  . 我上斜要 慢jog . 落斜要行.早d 跑都好ge  
7點 起跑 ,會吾會 晏ar ???

升級   0%

該用戶從未簽到

星期日阿四團長大清加碼晨光團:

1. Wing (6:00am後起跑無問題
2. 活活  ( 跟住 wing 嬸後面 )

升級   0%

該用戶從未簽到

今日跑得真開心.除比賽外都無咩幾可可以晨早起身
琴晚無上綱.今日慢JOG去運動場時先知甘多CHING一齊跑..
好多謝D快馬(R, ROCKIES,256 CHING) 包容我依D慢馬一齊跑.沿途照顧我地.
我都特別嗚謝JC甘有心撹依個晨光團 , R CHING及ROCKIE哥沿途鼓勵, 256CHING 因腳痛而沒有跑入布袋澳.但佢係大清等我地回程買了冰凍ge水供應給我地.巧感動. 
如日後再有晨光團一定報名參加

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-9-20 10:19 發表
跑完番屋企,食埋早餐嚕

多謝JC,R師兄,Rockie師兄,256大師兄前後照顧各團友!各團友都好犀利 活活,哈利,wty16師兄,Chris師兄,根根,bolo個個都落最後1K大上落斜, 我偷懶無入去
入到大清仲見到pa ...

wing 嬸因你下午有活動所以先偷懶者
原身我都諗住吾入架. rockie哥見到 R 佢地跑入去.就SAY不如一齊跑埋佢喇" />" />" />" />" />" />" />" />yg
CHING叫到更係要頂落去喇.... ( 其實見到R佢地入我都有小小心郁   )

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kk52 於 2009-9-20 00:06 發表

今日個 footpad 跑完度到 14.80km, 不過冇分段 check 到幾遠.
用左 2:12 跑...... 拖慢晒大家, 攪到特訓遲左 tim.
好開心可能同大家一齊"逍遙跑".

好多謝各位 ching ctse o係後面拍住, 超慢腳 x  ...

吾好客氣 ~~
不過琴日的天氣實在又不太岩跑3粒星路段...
你地跑晒全程己經好叻~~~
會同團長及輝仔傾下後備路線(如天氣太熱).等大家可以無甘辛苦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-9-21 09:21 發表

又話行斜落番大清~呃鬼我 , 你仲跑得咁鬼快!!!我想跟o架,不過遠遠見到條大斜路, 怕無力跑番上o黎閘口,所以都係番轉頭

今次晨光團路線真係唔錯~要多謝你地幫大家籌劃呢條路線! 期待晨光團再次出動 !! ...

我落斜時真是收慢, 叮叮腳跑架 .不過去到終點前 見到你地企係到打氣 先扮野跨大步到終點" />" />yg  
你吾信問下 rockies 哥 ar . 佢叫我衝落斜我都 say no " />" />" />" />" />

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-9-21 13:27 發表

無錯, 係我叫活活大大步衝番去...

第一, 比賽時候, 落斜唔衝真係好笨
第二, 最後1k番終點, 唔習慣衝下, 分分鐘臨尾香, 俾人過頭
第三, 我想試下活活最後1k, 重有無力衝上斜, 再落斜,
真係衝到喎, 証明活活 ...

rockiec 哥 . 多謝你比d 甘寶貴ge 經驗出來 .
我自己都怕上完布袋澳果段勁斜後即上回程果段 吾知仲有無力.
好在得你指點及 鼓勵下.我先有意志衝埋上斜尾段.   
我資質有限 . 進步空間好小. 難得甘多位ching 指點.   .真是 萬分感激 ~~~~~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-9-21 14:01 發表
尋日出左成日街, 宜家先有機會出post.

上星期六出席既ching/ctse有finewong, 活活, kan, 昌, 哈利, Cat, KK, KK’s , 迪迪, 文ching, 同小弟阿四, 共12人 (希望冇記漏)………….

當我去到運動場門口既時候,  ...

JC ~~ 你d 文筆 怕得住 bolo wor ~~~
鬼馬又生動 低死又攪笑 ~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

跟住用返自己步伐向村進發唔想大家等我太耐, 回頭時見到 JC 同我講: "個個話唔落村, 點知個個都落". 我就心諗大家都係口不對心
接著見到 活活, 又話我唔等埋佢. 真激死, 明明佢自己話唔落村   綠綠續續見到其他團友, 見大家努力推進, 十分落力.

unquoted
我都比呀 rockiec ching "徇 勇"先跑落村 ~~
我ge 進步都係多得 你同 rockiec  ching 指點 .

升級   0%

該用戶從未簽到

後記小小 趣事 ~~~我地 搭mini bus 返tko 時 . d 汗都好似未停過甘. 落車時 見到個坐位一大灘水 .d人見到一定己為我地 la 尿 ~~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kk52 於 2009-9-21 16:22 發表

o係小巴咁凍都有汗係咁流, 真係好勁喎......
下一個乘客見到, 都唔知坐唔坐好

見到 甘 所以我地有同 司機單左聲架

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-9-21 22:02 發表

recover 係指去乳酸? 定係去疲勞?

好似 ee 講, 食多啲, 瞓多啲, 就會精神百倍...

但若果要去乳酸ge 話, 熱水浴+按摩最快見效,
但我通常會响第二、三日做 slow jog (用帶氧 pacing ...

我琴日都 慢jog 幾k 去 鬆下 對腿 . 今日對腿又鬆番d 喇  
但 琴日去 到斧山見到 呀 kan 跟 煇仔去 衝圈 .佢真係勁. 連跑兩日 長課 仲有power 去衝圈   

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kk52 於 2009-9-22 11:56 發表

我個 friend 都叫我o係大坑跑入寶雲道.

寶云道勁好 跑 .. 我早幾年好多時都係跑依到
晚上  一路跑一路睇 煙花 . 勁靚

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kk52 於 2009-9-22 12:06 發表

新年去跑? 有煙花睇?!

no . 晚上有幻彩x 咩 香港 煙花 ma.  每晚晚上8點就有架 la....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-9-22 13:51 發表

活活ctse, 聽聞果D閃吓閃吓既好似係叫做激光, 唔係煙花黎架 ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-9-22 15:13 發表

活活咁夜上去bowen road跑...個處夜左好少街燈o架喎!

我又不是太驚WOR ~~~因果時上 去都有3-5個人一齊上

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-9-22 15:18 發表

我自己跑就黃泥涌體育館寄存之後經藍塘道大斜路上去BOWEN ROAD , 唔知活活行邊邊上去呢? 灣仔都可以上去嗎? 我都想知呀!

wingwing 我 都多數係 藍塘道上.或係近聖保綠醫院 果條 吾知咩 道上 的
灣仔果邊好似有得上 . 但我未 試過

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 finewong 於 2009-9-22 15:55 發表

我逢星期六都會走長課, 志在儲里數
長唔緊要, 但係唔想太辛苦,
上星期六真係跑到想嘔

所以我贊成星期六約跑以逍遙為主

你跑慢D 未吾會嘔 LAW ~~~KAKKAAKAK
甘今 WEEK 跑邊 AR ??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 finewong 於 2009-9-22 16:05 發表

下次識做ga啦
我仲未完, 都係唔好向難度挑戰住

琴晚見你跑in 仔 跑得好輕鬆 wor . 仲要 1000x10個  ...